apoel-real-madrid-champions-leagueΟλοκληρώνεται απόψε το βράδυ η προημιτελική φάση του Champions League, με τις αναμετρήσεις Real Madrid – ΑΠΟΕΛ και Chelsea – Benfica. Ενδιαφέρον, αγωνιστικό αλλά και στοιχηματικό, υπάρχει κυρίως στο Λονδίνο, όμως ευκαιρίες υπάρχουν και στην Μαδρίτη.

Στοιχηματικά λίγα πράγματα μπορούμε να βγάλουμε από το παιχνίδι της Real Madrid  (στο 1.08) με τον ΑΠΟΕΛ (στο 26.00) στο Santiago Bernabeu. Η “βασίλισσα”, μετά το 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ – με τα δυο γκολ του Karim Benzema και το ένα του Kaka (στο 1.61 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) σαφώς και έχει ήδη προκριθεί και σκέφτεται τους ημιτελικούς με την Bayern Munich. Ο προπονητής της Real, Jose Mourinho, δήλωσε πως δεν θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και αυτό μόνο καλό δεν είναι για τον Ivan Jovanovic και τους παίκτες του. Ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να μην αμαυρώσει την μέχρι σήμερα πορεία του που από μόνη της αποτελεί τεράστια επιτυχία. Λογικά, οι παίκτες της Ρεάλ θα προσπαθήσουν να βάλουν πολλά γκολ, βοηθώντας τους Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain και Benzema – στο 2.75, στο 3.25 και στο 3.25, αντίστοιχα, στην αγορά Πρώτος Σκόρερ – να “ματώσουν” πολλές φορές τα δίχτυα του Διονύση Χιώτη. Το over 3,5 γκολ (στο 1.67) είναι η ευκολότερη και ασφαλέστερη επιλογή ενώ η Real Madrid θεωρείται μάλλον σίγουρο πως ακόμα κι ένα χάντικαπ δυο τερμάτων (στο 1.55), θα μπορέσει να το καλύψει. Εκτός κι αν η μπάλα δεν θέλει να μπει μέσα στην εστία του ΑΠΟΕΛ

Το παιχνίδι στο Stamford Bridge σαφώς κι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Chelsea (στο 1.67), μετά τη νίκη 1-0 μέσα στη Λισσαβόνα, το μόνο που χρειάζεται είναι να μην ηττηθεί για να πάρει την πρόκριση έναντι της Benfica (στο 5.50). Οι «μπλε» του Λονδίνου θα έχουν τη δύναμη της έδρας – πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για την Chelsea στο φετινό Champions League με 14-1 γκολ – αλλά και ελάχιστες απουσίες, συγκρινόμενες με αυτές της Benfica. Από την ομάδα του Roberto di Matteo θα απουσιάσουν οι David Luiz και Didier Drogba την ώρα που στην Benfica ο Jorge Jesus δεν μπορεί να υπολογίζει σε τρεις βασικούς αμυντικούς του ενώ αναγκάστηκε να πάρει στην αποστολή και παίκτες από την ομάδα Νέων!

Τι συμπεραίνουμε; Πως η Benfica, χωρίς να έχει άλλη επιλογή, θα πρέπει να βγει και να παίξει επιθετικά. Ούτως ή αλλιώς χρειάζεται τουλάχιστον ένα γκολ για να πάει το ζευγάρι στην παράταση (εάν φυσικά δεν δεχθεί γκολ) ενώ αν σκοράρει δυο φορές τότε μπορεί να ελπίζει. Το έκανε ήδη μια φορά φέτος στην Αγγλία – στο 2-2 με τη Manchester United στο Old Trafford στη φάση των ομίλων – κι ελπίζει να το ξανακάνει, αρκεί να μην δεχθεί και δυο γκολ. Υπό τις οδηγίες του Di Matteo, η Chelsea δείχνει πιο ορεξάτη, πιο αποτελεσματική – ακόμη κι ο Fernando Torres (στο 5.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) άρχισε να βρίσκει δίχτυα! Νομίζω πως η Benfica δεν θα αντέξει στον φρενήρη ρυθμό που επιβάλλουν οι αγγλικές ομάδες όταν αγωνίζονται εντός έδρας και δεν αποκλείω να φτάσουμε στο over 3,5 γκολ (στο 3.25), με ένα σκορ του στυλ 3-1 ή 4-1 – στο 15.00 και στο 26.00, αντίστοιχα στην αγορά Ακριβές Σκορ – για την Chelsea.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Real Madrid – ΑΠΟΕΛ        over 3,5 γκολ @ 1.67

Real Madrid – ΑΠΟΕΛ (+2)            1 @ 1.55

Real Madrid  Στοίχημα 15 λεπτών @ 3.00

Chelsea – Benfica      over 3,5 γκολ @ 3.25

Chelsea – Benfica      Θα πετύχουν γκολ και οι 2 ομάδες @ 1.91

F. Torres        Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Chelsea – Benfica @ 5.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).