ethnikes-ekloges-2012-nikitis-betfair

Διαβάστε περισσότερα για τα τελευταία προγνωστικά στις εκλογές του Ιουνίου!

2 εβδομάδες απομένουν από τις Εθνικές Εκλογές 2012 στην Ελλάδα και τα πρώτα στοιχήματα έκαναν την εμφάνισή τους σε δημοφιλείς εταιρίες στοιχημάτων. Προς το παρόν ο τζίρος είναι μηδαμινός στο ανταλλακτήριο της Betfair, όμως προβλέπεται αύξηση του ενδιαφέροντος των παικτών όσο θα πλησιάζει η 6η Μαΐου. Πολλές περισσότερες επιλογές προς το παρόν μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των bookmakers, όπου θα διαπιστώσετε μεταξύ άλλων πως ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι φαβορί για να μπει στη νέα βουλή, όπως επίσης και η Χρυσή Αυγή, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ο 3ος πιθανότερος επόμενος πρωθυπουργός! Προς το παρόν το ΚΚΕ φαίνεται να μπαίνει ως τρίτο κόμμα στη βουλή, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνουν αθροιστικά κοντά στο 45%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι προσωπικά με τα προγνωστικά και το στοίχημα σε εκλογές. Στο παρελθόν με απασχόλησαν οι εκλογές του 2009 αλλά και οι Προεδρικές εκλογές στην Αμερική το 2008. Συνήθως σε μακροχρόνια στοιχήματα όπως είναι αυτά της πολιτικής δε συνηθίζονται εκπλήξεις και πολύ συχνά οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνονται. Άλλωστε αυτή είναι και η δύναμη της στατιστικής, να μπορεί να προβλέπει το γενικό αποτέλεσμα, εξετάζοντας ένα μικρό μόνο δείγμα. Έτσι με αυτό το σκεπτικό προκύπτουν και οι αποδόσεις των στοιχημάτων των επερχόμενων εκλογών, οι οποίες αντικατοπτρίζουν πρώτον το ποσοστό των παικτών που θα στοιχηματίσουν σε κάθε αποτέλεσμα και κατά δεύτερον και κατ’ επέκταση την πιθανότητα να συμβεί το κάθε γεγονός.

Έτσι λοιπόν η απόδοση του στοιχήματος να είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο επόμενος πρωθυπουργός βρίσκεται στο 2.30 στην Unibet, ακολουθούμενος από τον Λουκά Παπαδήμο (5.0), όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος «προσφέρεται» στο 10.0. Πάντως είναι πιθανότερο να δούμε πρωθυπουργό τον Αβραμόπουλο (18.0) ή τον Λοβέρδο (25.0) αντί κάποιον από τους παλαιότερους πρωθυπουργούς, όπως τον Κώστα Καραμανλή (50.0) και τον Κώστα Σημίτη (40.0), στους οποίες μπορείτε να στοιχηματίσετε τα χρήματά σας – πέρα από την ψήφο σας!

Το ΛΑ.Ο.Σ. μοιάζει πιθανό να μπαίνει στη βουλή και πάλι (1.25 πάνω από 3%) όπως και η Χρυσή Αυγή (1.30 πάνω από 3%), κάτι που δε συμβαίνει για τη Δημοκρατική Συμμαχία (1.40 κάτω από 3%). Ντέρμπι χαρακτηρίζεται το στοίχημα αν τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώσουν πάνω ή κάτω από 45% (1.95/1.75) ενώ προβλέπονται 8 με 9 κόμματα που θα λάβουν πάνω από 3% (1.60) σύμφωνα με τις αποδόσεις της Unibet. Στο μεταξύ μεγάλοι bookmakers απέχουν προς το παρόν από το στοίχημα των Εθνικών Εκλογών στην Ελλάδα, αλλά όχι γενικά από τα στοιχήματα πολιτικής. Για παράδειγμα ο WilliamHill περιέχει την Ελλάδα σε ένα όχι και τόσο κολακευτικό στοίχημα:

ellada-vgainei-eurozoni-stoixima-williamhill

Υπάρχουν συνολικά 23 πιθανά στοιχήματα να τζογάρετε τα χρήματά σας, τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν έως και πολύ ειδικά, αφού υπάρχει στοίχημα για τον αριθμό μονοεδρικών που θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία όπως και τον αριθμό εκλογικών περιφερειών που θα έρθει πρώτο σε ψήφους το ΠΑΣΟΚ! Προσωπικά όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μου προσέλκυσαν τα στοιχήματα Head to Head ή μονομαχίες ελληνιστί! Εκεί θα στοιχηματίσετε εάν τελικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1.42) θα κερδίσουν τη Δημοκρατική Αριστερά (2.60) σε ψήφους, ή το ΣΥΡΙΖΑ (1.48) θα λάβει υψηλότερο ποσοστό ψήφων από το κίνημα του Πάνου Καμμένου. Μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχει σχολιάσει άρθρο του Στοίχημα Online!

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο προσωπικά – πάντα στην κατηγορία των μονομαχιών – αφού η Έλενα Ράπτη (1.35) είναι φαβορί έναντι της Εύα Καϊλή (2.90), όπως και η Σοφία Σακοράφα (1.30) απέναντι στην Άννα Βερούλη (3.20)! Η έμπνευση των bookmakers δε σταματάει εκεί, τη στιγμή που υπάρχει στοίχημα για μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων του Τάσου Μητρόπουλου (1.68) κόντρα στον Κώστα Παταβούκα (2.05). Και σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι επιλογές για στοίχημα, η Βάνα Μπάρμπα (1.05) κερδίζει κατά κράτος την… Τζούλια Αλεξανδράτου (8.00)! Δε γνώριζα πως κατεβαίνει και η Τζούλια σε αυτές τις εκλογές! Λέτε η μεγάλη απόδοση της Αλεξανδράτου να περιέχει… value;

head-to-head-stoixima-ekloges

Αρκετοί ίσως βρουν κάποια από τα παραπάνω στοιχήματα… άχαστα! Εγώ απλά να υπενθυμίσω πως οι μικρές αποδόσεις είναι μικρές γιατί μπορεί να επαληθεύονται συχνά αλλά όχι πάντα. Αρκεί να μην κερδίσει μια φορά η ΝΔ (1.10 στην Betfair) κάθε 10 εκλογές που θα είναι τόσο μεγάλο φαβορί για να βγούμε χαμένοι. Ας προσπαθήσουμε να βγούμε τουλάχιστον κερδισμένοι στο στοίχημα, γεγονός που εξαρτάται μόνο από εμάς τους ίδιους!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.