Με τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2012 να έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί, προλαβαίνουμε να δούμε 6 στοιχήματα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair, τα οποία πλέον έχουν «κλειδώσει» στο 1.01! Είχαμε ήδη δει πριν μία εβδομάδα τις πρώτες αποδόσεις και τα προγνωστικά των εκλογών που θα μπορούσε να εξάγει κανείς σύμφωνα με αυτές. Αν και οι εκλογές και το στοίχημα αυτών είναι από τα πιο «ασφαλή» για προβλέψεις, οι φετινές εκλογές έκρυβαν εκπλήξεις, κι έτσι πρέπει να σταθούμε στη μη επαλήθευση του στοιχήματος να μπει το ΛΑ.Ο.Σ. στη βουλή (1.25 απόδοση!), στην μεγάλη αποτυχία των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσουν πάνω από 45% (1.85 περίπου), στην αδυναμία εκλογής του ΚΚΕ ως τρίτο κόμμα (φαβορί στοίχημα) και στο χαμένο στοίχημα της εισόδου 8 με 9 κομμάτων στην Ελληνική βουλή (1.60!). Ακόμα και το στοίχημα για επόμενο πρωθυπουργό είναι αμφίρροπο και όσοι έχουν στοιχηματίσει υπέρ του Αντώνη Σαμαρά (2.15), του Λουκά Παπαδήμου (4.5) και του Αλέξη Τσίπρα (7.5) θα περιμένουν τις εξελίξεις των 3 επόμενων ημερών.

Στο μεταξύ το πιο «σίγουρο» στοίχημα των εκλογών 2012 στην Ελλάδα με αρχική απόδοση 1.05 περίπου πληρώθηκε, καθώς η ΝΔ εκλέγεται ως πρώτο κόμμα.

nd-stoixima-proto-komma-ekloges-2012

Τον επόμενο μεγαλύτερο τζίρο συγκέντρωσε το στοίχημα για νικητή ψήφων χωρίς ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο βγήκε νικητής αλλά ξεπέρασε και το ΠΑΣΟΚ για να μπει στη βουλή ως δεύτερο κόμμα.

syriza-nikitis-stoixima-ekloges-2012

Όπως είπαμε το στοίχημα για συνολικό ποσοστό ψήφων ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δεν ξεπέρασε το 43.5%, οπότε και πληρώνονται όσοι στοιχημάτισαν με απόδοση κοντά στο 1.75.

nd-pasok-psifoi-stoixima-ekloges-2012

Αξιοσημείωτη είναι η πορεία της απόδοσης του στοιχήματος για ποσοστό ψήφων της ΝΔ κάτω του 24%, όπου οι παίκτες κερδίζουν 3.5 φορές τα χρήματά τους!

nd-pososto-psifon-stoixima-ekloges-2012

Σχετική έκπληξη ήταν και το κερδισμένο στοίχημα για όσους ρίσκαραν σε χαμηλό ποσοστό ψήφων του ΠΑΣΟΚ.

pasok-pososto-psifon-stoixima-ekloges-2012

Τέλος, όσοι προέβλεπαν πως στη βουλή θα μπουν λιγότερα από 8 κόμματα είναι κερδισμένοι, αν και κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των πρώτων exit polls, η επιλογή τους φάνηκε να χάνει έδαφος. Κάτι που αποτυπώθηκε στο γράφημα της μεταβολής των αποδόσεων.

kommata-voyli-stoixima-ekloges-2012

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.