Η Atletico Madrid έχει προβάδισμα στον τελικό του Europa League έναντι της Athletic Bilbao βάσει παράδοσης, αλλά και στατιστικών. Με τα ίδια εντός έδρας χρώματα και παρόμοια ονόματα, Atletico Madrid και Athletic Bilbao δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, σε έναν ισπανικό «εμφύλιο», που διεξάγεται στο National Stadium του Βουκουρεστίου.

EuropaLeagueFinal

Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση των δύο ομάδων σε διοργάνωση της UEFA, με την Atletico (στο 2.45) να έχει βραχεία κεφαλή έναντι της Athletic (στο 2.80) σε ό,τι έχει να κάνει με τις αναμετρήσεις σε επίπεδο πρωταθλήματος. Σε 150 αγώνες οι “rojiblancos” μετρούν 64 νίκες έναντι 59 της Athletic. Τη φετινή περίοδο, η Bilbao επικράτησε 3-0 στο San Mames τον Οκτώβριο, με δυο γκολ του Fernando Llorente (στο 5.00 στην αγορά Πρώτο Γκολ), αλλά ο Radamel Falcao (στο 4.00 στην αγορά Πρώτο Γκολ) ήταν αυτός που με δυο γκολ χάρισε στην Atletico τη νίκη 2-1 στο Vicente Calderon τον Μάρτιο.

Η Atletico θα μπει στον τελικό με ένα εκπληκτικό σερί 11 νικών στο Europa League. Μάλιστα, αυτό θα είναι το 100ό παιχνίδι των «rojiblancos» σε UEFA Cup και Europa League. Και η ομάδα του Diego Simeone έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, με 30 γκολ, ενώ η Bilbao ακολουθεί με 28 – αμφότερες σε 14 αγώνες!

Ο Falcao (στο 2.20 στην αγορά Να Σκοράρει) της Atletico έχει 10 γκολ στη φετινή διοργάνωση, όσα και ο Klaas-Jan Huntelaar της Schalke. Και ο δεύτερος σκόρερ του Europa League ανήκει στους “rojiblancos” και είναι ο Adrian Lopez (στο 3.00 στην αγορά Να Σκοράρει) με 8 γκολ, ένα περισσότερο από τον πρώτο σκόρερ της Bilbao, τον Llorente (στο 2.35 στην αγορά Να Σκοράρει). Στις ασίστ, πρώτος είναι ο Diego (στο 4.80 στην αγορά Να Σκοράρει) της Atletico με 6.

Η Atletico Madrid εμφανίζεται για όγδοη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η πρώτη της, το 1961/1962, έφερε την κατάκτηση του Cup Winners Cup κόντρα στη Fiorentina, ενώ ήταν η νικήτρια και του πρώτου τελικού του Europa League τη σεζόν 2009/10, κερδίζοντας 2-1 τη Fulham! Οσο για την Athletic Bilbao, κάνει τη δεύτερη εμφάνισή της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας ηττηθεί από τη Juventus στα διπλά παιχνίδια του UEFA Cup τη σεζόν 1976/1977.

Εάν οι δυο ομάδες οδηγηθούν τελικά στη διαδικασία των πέναλτι (στο 3.35 η ισοπαλία), τότε θα σπάσει για μία εξ αυτών μια… κατάρα: ούτε η Atletico Madrid (τρεις φορές) ούτε η Athletic Bilbao (μια) έχουν καταφέρει να κερδίσουν ποτέ στην ψυχοφθόρα διαδικασία!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Atletico Madrid – Athletic Bilbao    Να Σκοράρουν και οι Δυο Ομάδες @ 1.75

R. Falcao        Πρώτο Γκολ στον αγώνα @ 4.00

F. Llorente     Να Σκοράρει στον αγώνα @ 2.35

Diego  Να Σκοράρει στον αγώνα @ 4.80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).