Τρεις ημέρες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση στον τελικό του FA Cup, Liverpool και Chelsea κοντράρονται ξανά, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League. Με την Chelsea να είναι αυτή που έχει στόχους και τη Liverpool να έχει… γόητρο!

chelsea-liverpool

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, οι φιναλίστ του FA Cup κοντράρονται ξανά τρεις ημέρες αργότερα για το πρωτάθλημα, μετά τη συνάντησή του στο Wembley. Πέρυσι, η Manchester City ήταν αυτή που έριξε περισσότερο αλάτι στις πληγές της Stoke City, κερδίζοντας 3-0 για την Premier League, έχοντας σηκώσει λίγες μέρες νωρίτερα και την κούπα χάρη σε γκολ του Yaya Toure. Σήμερα, η Chelsea (στο 3.00) του Roberto Di Matteo, έχοντας κερδίσει το FA Cup, ευελπιστεί να μιμηθεί τη City: μια δεύτερη νίκη επί της Liverpool (στο 2.30) στο Anfield θα δώσει τεράστια ώθηση στις ελπίδες της για κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Οι ελπίδες των Blues να συμμετάσχουν στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, όμως, έχουν ελαττωθεί λόγω των μετριότατων επιδόσεων εκτός έδρας. Η Chelsea έχει μαζέψει μόλις επτά από τους τελευταίους 24 διαθέσιμους βαθμούς, με την ήττα από τη Newcastle την προηγούμενη εβδομάδα να είναι ιδιαίτερα επώδυνη!

Από την άλλη, οι εντός έδρας επιδόσεις είναι η αχίλλειος πτέρνα της Liverpool. Οι μόλις πέντε νίκες στο Anfield είναι η μικρότερη συγκομιδή εντός έδρας στη μεγάλη κατηγορία από το 1949! Οι δυο τελικοί κυπέλλων (και η κατάκτηση του Carling Cup) έχουν μειώσει την κριτική, αλλά το Kop περιμένει περισσότερα από την ομάδα του Kenny Dalglish την επόμενη σεζόν. Το είπε και ο αρχηγός της Liverpool, Steven Gerrard (στο 3.80 στην αγορά Να Σκοράρει): «Στην Premier League φέτος δεν ήμασταν καθόλου καλή, γι’ αυτό και μας αξίζει η κριτική».

Και ο Gerrard πιθανότατα να μην ξεκινήσει σήμερα, μιας και ο Dalglish ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα της Liverpool σε σχέση με το ματς του Σαββάτου. Τουλάχιστον, η παράδοση είναι με τους Reds που δεν έχουν δεχτεί γκολ από την Chelsea στα πέντε από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια για την Premier League! Και η ήττα στο FA Cup ήταν η πρώτη για τον Dalglish μετά από 13 αγώνες κόντρα στους Blues – 10 νίκες, τρεις ισοπαλίες. Με τον πρώην παίκτη της Liverpool, Fernando Torres (στο 3.05 στην αγορά Να Σκοράρει), να ξεκινάει βασικός για την Chelsea, ο Di Matteo ευελπιστεί να αλλάξει τις αρνητικές επιδόσεις: μόλις μια νίκη στα οκτώ τελευταία ταξίδια της (τέσσερις ισοπαλίες, τρεις ήττες). Και θα πρέπει να προσέξει η Chelsea να μην δεχθεί γκολ στο τελευταίο 15λεπτο των αγώνων της, γιατί στο διάστημα αυτό έχει δεχθεί τα 9 από τα 10 πιο πρόσφατα γκολ!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Liverpool – Chelsea  under 2,5 γκολ @ 1.83

Liverpool – Chelsea  X2 (ΔΕ) @ 1.62

F. Torres        Να Σκοράρει στον αγώνα @ 3.05

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).