Ο προπονητής της Manchester United, Sir Alex Ferguson, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τεχνικός των 20 περιόδων που “υπάρχει” η Premier League!

alex-ferguson-ryan-giggs

Τα βραβεία, που έδωσε η Premier League για να γιορτάσει την 20η επέτειο από την ίδρυσή της, μαζί με ένα πάνελ από κορυφαίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, δημοσιογράφους και σχολιαστές, αποφάσισαν να απονείμουν στον Ferguson το σημαντικό βραβείο.

Ο Σκοτσέζος τεχνικός έχει συμμετάσχει σε κάθε σεζόν της Premier League από την ημέρα της ίδρυσής της, το 1992, έχοντας βρεθεί στον πάγκο του Old Trafford από το 1986. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει φτάσει σε απαράμιλλες επιτυχίες: εξασφάλισε τον τίτλο της Premier League σε 12 περιπτώσεις, έχοντας γίνει ο πλέον πετυχημένος προπονητής στη σύγχρονη αγγλική εποχή. Ο πρώτος θρίαμβος ήρθε την περίοδο 1992/93, στην παρθενική σεζόν της Premier League.

Η επιτυχία του Fergie είναι απόρροια της εξελισσόμενης προπονητικής ευφυΐας του, της σκληρής πειθαρχίας του και των πετυχημένων κινήσεών του. “Εβγαλε” παίκτες όπως οι Bryan Robson, Eric Cantona, Roy Keanr, David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs, Ruud van Nistelroy, Wayne Rooney και Cristiano Ronaldo, οι οποίοι συνέβαλλαν στις επιτυχίες του συλλόγου.

Παρά την επιτυχία της μισητής συμπολίτισσας, της Manchester City, που κατέκτησε τον φετινό τίτλο, ο Sir Alex είναι έτοιμος να χτίσει ξανά μια ομάδα τίτλων. Το βραβείο διεκδίκησαν, ακόμη, οι Arsene Wenger και Jose Mourinho, ωστόσο θα ήταν αδύνατο να τα βγάλουν πέρα με τα τρομερά κατορθώματα του “τσίχλα”.

Ο Ryan Giggs, επίσης της Manchester United, ήταν αυτός που πήρε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της Premier League σε αυτά τα 20 χρόνια ύπαρξής της. Ο 38χρονος είναι πάντα παρών από την στιγμή που μετονομάστηκε η μεγάλη κατηγορία το 1992, σπάζοντας πρόσφατα το φράγμα των 900 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις – όλες με τους “κόκκινους διάβολους”.

ryan-giggs-premier-league-vraveio

Κατά την παραμονή του στο Old Trafford, ο Giggs κατέκτησε κι αυτός 12 τίτλους στην Premier League, αλλά και δύο Champions League και αρκετά ακόμη εγχώρια και διεθνή τρόπαια, ομαδικά και ατομικά. Μεταξύ των οποίων και αυτό του Κορυφαίου Νέου Παίκτη (για δυο διαδοχικές χρονιές) αλλά και του Κορυφαίου Παίκτη της Premier League τη σεζόν 2008/09. Την ίδια χρονιά ψηφίστηκε από το BBC ως η κορυφαία αθλητική προσωπικότητα!

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ουαλίας κατέχει, επίσης, και πολλά ρεκόρ στην ιστορία της Premier League, όπως αυτό του ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες συμμετοχές (638), αυτό του μοναδικού ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί και έχει σκοράρει κιόλας σε κάθε σεζόν της Premier League, αλλά και αυτό του πρώτου ποδοσφαιριστή που έχει πετύχει 100 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Manchester United.

Αφού παρέλαβε το βραβείο του Καλύτερου Ποδοσφαιριστή στην 20ετία της Premier League, ο Giggs δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος: “Είναι χαρά μου να συμμετέχω στην Premier League, το να έχω δει πώς γεννήθηκε και πού έχει φτάσει μέχρι σήμερα”.

* Το θέμα μπορείτε να διαβάστε και στα ΣΠΟΡ του Βορρά της Τετάρτης 16 Μαΐου. 

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).