Πριν 10 περίπου ημέρες επικοινώνησε μαζί μου φίλος του StoiximaOnline από την Καλαμάτα, εξηγώντας πώς έχει βγάλει αρκετά χρήματα στο στοίχημα εκμεταλλευόμενος μια «σύμπτωση» που ακούει στο όνομα «πολλαπλάσιο του 3» και την οποία έμαθε όταν μεγάλωνε στην Κύπρο! Η μέθοδός του, αν και σίγουρα παρεκκλίνει πολύ από τα συνηθισμένα [intlink id=”19″ type=”category”]συστήματα ποδοσφαίρου[/intlink] που θα έχετε διαβάσει κατά καιρούς, εντούτοις αποτελεί ένα πρώτης τάξης παράδειγμα για τις άπειρες δυνατότητες της στατιστικής ανάλυσης. Σύμφωνα λοιπόν με το Χάρη, οι συμπτώσεις, η προϊστορία και κυρίως το πολλαπλάσιο του 3 προβλέπουν κατάκτηση του Champions League από την ομάδα της Chelsea! Απομένει να δούμε εάν επαληθευτεί η πρόβλεψή του. Προς το παρόν αξίζει να αναφέρω όλες τις λεπτομέρειες που μου απέστειλε σε 3 μακροσκελή emails αφού πρώτα τον ευχαριστήσω για την πληροφορίες.

Στο πρώτο email ξεκινώντας την επεξήγηση του σκεπτικού του γύρω από το «πολλαπλάσιο του 3», ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ολλανδία πήγαινε για 3η φορά τελικό έχοντας χάσει τις δύο προηγούμενες φορές. Άρα θα έχανε την τρίτη, δεδομένου ότι το 3 είναι πολλαπλάσιο του… 3. Το 2010 – συνεχίζει – μπήκε σε ΠΡΟ-ΠΟ και έπαιξε 50 ευρώ να πάρει το Champions League η Inter πριν καν αρχίσουν οι πρώτοι αγώνες! Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, ανέλυσε όλες τις ομάδες και τις χρονολογίες που η κάθε μία κατέκτησε τον τίτλο. Η Inter το είχε πάρει το 1965. 2010 μείον 1965 δίνει 45, το οποίο είναι πολλαπλάσιο του 3. Την ίδια χρονιά έπαιξε Bayern – Manchester United ανατροπή ημίχρονο/τελικό (2/1) καθώς αυτή είχε να συμβεί από το 99 (3 x 33).

Για το φετινό Champions League παρατήρησε τα εξής:

2006: Chelsea – Barcelona: 1 – 0 (πρώτος αγώνας)

2006: Barcelona – Chelsea: 2 – 2 (επαναληπτικός)

Οπότε 2012-2006 = 6 κι αφού το 6 είναι πολλαπλάσιο του 3 έπαιξε τα σκορ, τα οποία κι επαληθεύτηκαν! Μάλιστα έχει στη διάθεσή του και τα κουπόνια για του λόγου το αληθές.

Φτάνοντας στο φετινό τελικό του Champions League, παρατήρησε τα εξής:

1974 Bayern Munich – Atletico Madrid 4-0

1975 Bayern Munich -Leeds 2-0

1976 Bayern Munich –St. Etienne 1-0

 .

1982 Aston Villa – Bayern Munich 1-0

1987 Porto – Bayern Munich 2-1

1999 Manchester United – Bayern Munich 2-1

 .

2001 Bayern Munich – Valencia 1-1*

2010 Inter – Bayern Munich 2-0

 .

2012 Bayern Munich – Chelsea ….. ?

 .

Η Bayern έχει παίξει συνολικά 8 τελικούς, από τους οποίους έχει κερδίσει τους 3 κι έχει χάσει τους 5. Για να προκύψουν όλα τα νούμερα πολλαπλάσια του 3, ο 9ος τελικός της Bayern πρέπει να είναι χαμένος για αυτήν ώστε το 5 να γίνει 6! Επιπλέον από τους τελικούς της Bayern οι 3 ήταν με αγγλικές ομάδες, εκ των οποίων έχει κερδίσει τον έναν κι έχει χάσει τους άλλους 2. Άρα ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι θα χάσει τον επόμενο ώστε το 2 να γίνει 3!

Συνεχίζοντας την επικοινωνία μας, ο Χάρης μού έστειλε μερικά ακόμα παραδείγματα εφαρμογής της μεθόδου με τα πολλαπλάσια του 3! Έτσι στο Europa League του 2010 πρόσεξε τον αγώνα για την ημιτελική φάση μεταξύ Fulham – Hamburg, όπου κέρδισε η Αγγλική ομάδα. Ψάχνοντας σε προηγούμενες αναμετρήσεις του Europa League / UEFA, διαπίστωσε πως η πιο κοντινή αναμέτρηση αγγλικής με γερμανική ομάδα ήταν το 1980 ανάμεσα σε Nottingham Forest και Hamburg. Έχοντας κερδίσει η Αγγλική ομάδα και αφού 2010 – 1980 = 30 (πολλαπλάσιο του 3) πόνταρε τα χρήματά του στην Fulham! Τελικό αποτέλεσμα Fulham 2, Hamburg 1!

Η ανάλυσή του για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική δεν περιορίστηκε στον τελικό όπως αναφέρθηκε. Από την αρχή της διοργάνωσης είχε στοιχηματίσει υπέρ της Ολλανδίας να φτάσει τελικό αφού θα ήταν η 3η φορά που θα το πραγματοποιούσε. Στους ομίλους παρατήρησε πως η Ολλανδία είχε ήδη παίξει με τη Δανία δύο φορές ως γηπεδούχος, μία το 1966 (2-0) και μία το 2000 (3-0). Έτσι στον αγώνα των δύο ομάδων κατά τη φάση των ομίλων ο φίλος μας πόνταρε να κερδίσει 3η φορά η Ολλανδία και μάλιστα με το ημίχρονο να είναι στο Χ, αφού το ίδιο είχε συμβεί στους 2 παραπάνω αγώνες!

Παραμένοντας στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όσον αφορά τον αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας – Βραζιλίας, ανακάλυψε πως οι ομάδες αυτές μέχρι το 2010 μετρούσαν 4 νίκες (Πορτογαλία) – 2 ισοπαλίες – 12 ήττες (Πορτογαλία), δηλαδή 4Ν – 2Χ – 12Η. Δεδομένου ότι εάν νικούσε η Πορτογαλία η ακολουθία των αριθμών θα γινόταν 5-2-12 και σε περίπτωση νίκης της Βραζιλίας 4-2-13, κατέληξε με το σκεπτικό του πολλαπλάσιου του 3 πως η ακολουθία έπρεπε να γίνει 4-3-12. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός λόγος που στοιχημάτισε στην ισοπαλία! Σε φιλικό αγώνα το 1965 η Πορτογαλία είχε έρθει ισόπαλη με τη Βραζιλία 0-0. Αφού 2010 – 1965 = 45 καταλαβαίνουμε ότι είχε έναν ακόμα «πάτημα» να ποντάρει όχι μόνο την ισοπαλία, αλλά το ακριβές σκορ 0-0!

Κατόπιν ο Χάρης εξηγεί πως βρίσκει ανατροπές σκορ σε έναν οποιοδήποτε αγώνα.

Το 2010 την προσοχή του τραβάει η αναμέτρηση Cheltenham – Rotherham. 3 χρόνια νωρίτερα, το 2007 έπαιζαν οι ίδιες ομάδες με γηπεδούχο τη Rotherham και συνέβη ανατροπή (1/2) με τελικό σκορ 2-4. Αφαιρώντας 2010 – 2007 καταλήγει στο «3» αλλά δεν ξέρει προς ποια πλευρά θα είναι η ανατροπή κι έτσι παίζει το ίδιο ποσό στο 1/2 και στο 2/1. Τελικό σκορ 6-4 με ανατροπή, αφού στο ημίχρονο κέρδιζε η Rotherham! Δείτε όλες οι αναμετρήσεις των δύο Αγγλικών ομάδων.

Εξηγώντας τη μέθοδο πρόβλεψής του για το τελικό αποτέλεσμα οποιουδήποτε αγώνα, φέρνει ως παράδειγμα τον αγώνα Chievo – Roma τη φετινή Πρωτομαγιά. Μετρώντας τους αγώνες μεταξύ των δύο Ιταλικών ομάδων με γηπεδούχο το Chievo, κατέληξε σε 0 νίκες – 5 ισοπαλίες και 4 ήττες για τη γηπεδούχο ομάδα. Σύμφωνα με τα προηγούμενα, το πιθανότερα σενάριο ήταν η ακολουθία να γίνει 0-6-4 παρά 1-5-4 ή 0-5-5, καθώς μόνο στην πρώτη περίπτωση θα είχαμε αριθμό πολλαπλάσιο του 3. Παραμένοντας στον ίδιο αγώνα, παρακολούθησε όλες τις συναντήσεις των δύο ομάδων, είτε εντός είτε εκτός. Εκεί διαπίστωσε την ακολουθία 1 νίκη – 8 ισοπαλίες – 10 ήττες οπότε και πάλι ο αριθμός που αλλάζοντας θα είναι πολλαπλάσιο του 3 είναι η ισοπαλία, για να γίνει 1-9-10. Φυσικά ο αγώνας ήρθε ισόπαλος 0-0, όταν πολλοί ήταν εκείνοι που πόνταραν στο διπλό της Ρόμα – κι ακόμα περισσότεροι όσοι έπιαναν τον… Μάη, όσο ο Χάρης «δούλευε»!

Ποιες χρονολογίες είναι σημαντικές για το Χάρη; Μα φυσικά εκείνες που απέχουν πολλαπλάσια του 3 έτη από τον αγώνα υπό εξέταση. Για τους φετινούς αγώνες δηλαδή θα εξετάσει τι συνέβη στις προηγούμενες αναμετρήσεις των ετών 2009, 2006, 2003, 2000, 1997… Όπως αντίστοιχα έκανε στην περίπτωση του στοιχήματος της Cheltenham με τη Rotherham το έτος 2010 συγκρίνοντας με τον αγώνα του 2007.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείτε να στοιχηματίσετε σε έναν αγώνα, ρίξτε μια γρήγορη ματιά στην προϊστορία του αγώνα και ίσως καταλήξετε κι εσείς σε κάποιο συμπέρασμα με βάση το πολλαπλάσιο του 3!

Λεπτομέρεια: Ο αριθμός των λέξεων αυτού το κειμένου (1110) είναι πολλαπλάσιο του 3!

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

11 Comments

  1. χαράλαμπος ιωσηφίδης on

    3 einai ta pithana skor blepw anatropi uper tis chelsea kai skor uper chelsea pada 2-1 2-0 1-0

  2. χαράλαμπος ιωσηφίδης on

    to 2-1 gia emena einai to pio pithanon pados alla tha kalupso kai sto 2-0 1-0 

  3. Μόνο μια μικρή παρατήρηση-σημείωση: Η Bayern έχει τρεις “καθαρές” νίκες, ένα τρόπαιο που πήρε στα πέναλτι (αυτό με τη Valencia) και τέσσερις ήττες.

  4. χαράλαμπος ιωσηφίδης on

    KANEIS DEN KSEFEYGEI APO THN MOIRA KAI TO PEPROMENO 
    KALO BRADH 
    CHAMPIONS LEAUGE WINNERS CHELSEA FC
    META THN AEK H 2H OMADA THS KARDIAS MOU

  5. χαράλαμπος ιωσηφίδης on

    emena den to mono pou me eniaze htane akribos auto na to sikosi h chelsea den me xalase h kataktisi chelsea sto 3.00 +++

  6. χαράλαμπος ιωσηφίδης on

    dld pws na to pw allo to 200 euro pou epeksa na to sikosi h chelsea sto 3.00+ kai allo pou eriksa kanena 10 euro ekastos ta 3 skor kai tis anatropes siga

  7. Michael Mob on

    File mporei na min epiases ta score i ton nikiti alla epiases 2 anatropes tis opies ean akolou8use kapios tha evgaze arketa xrimata me elaxisto risko !! Kai e3igume.. Sto 85′ kai otan proigi8ike i bayern i apodosi stin betfair itan peripoy 1.10-1.15. Ekei itan o katallilos xronos gia ena poli gero lay gia kapion poy pisteue pws i chelsea tha isofarize. Episis i defteri anatropi egine sta penalty !! Me to pou exase to penalty i Chelsea a3ize ena kalo lay stin bayern se xamiles apodoseis me elaxisto kai pali risko. Krima pou den akolou8isa alla apla emina paratiritis! Bravo pantws an kai to sistima meletis mou fenete kapws mperdemeno ka8ws miazun me tous le3ari8mus pou kapioi lene pws otan psaxneis gia kati tote mporeis vriskontas tous katalilus sindiasmus na ftia3is to apotelesma pou 8eleis. Gia to euro ti vlepeis?

  8. Dimitris Kolasidis on

    Πολυ παλιο το αρθρο και δεν γνωριζω αν ακομα ο Χαραλαμπος ειναι στο site αλλα θα ηθελα μια παραπανω αναλυση σε κανονικα πρωταθληματα. Επισης να ρωτησω οταν κοιταει την προιστορια πχ σε premier league κοιταει μονο αυτα που εχουν παιξει στην premier league η ολες τις μεταξυ τους αναμετρησεις? Επισης μεχρι ποιες χρονολογιες κοιταει πισω καθως και ποιο ειναι σημαντικο οι Ν-Ι-Η παιρνοντας μονο την γημεπουδο η το συνολο? Θα ημουν ευτυχης αν μπορουσε ο ιδιος να μου απαντησει διαφορετικα αν καποιος ακολουθει το συστημα αυτο. Ευχαριστω

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version