Από την στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί στο Μόναχο, η Bayern (στο 1.77) άρχισε να πιστεύει πως το πεπρωμένο της είναι να συμμετάσχει σε αυτόν. Το όνειρο έγινε τελικά πραγματικότητα μετά την πρόκριση στα πέναλτι επί της Real Madrid στα ημιτελικά και τώρα οι Βαυαροί είναι έτοιμοι να κατακτήσουν απέναντι στην Chelsea (στο 4,50) το πέμπτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους και να γίνουν η πρώτη ομάδα, μετά την Inter Milan που θριάμβευσε στο San Siro το 1965, που το κάνουν μέσα στο σπίτι τους.

bayern-gomez

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Εχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο της Zurich, με συνολικό σκορ 3-0, στα play off, η Bayern πέρασε στους ομίλους του Champions League όπου τερμάτισε στην πρώτη θέση του Α’ γκρουπ με σχετική ευκολία, μπροστά από Napoli, Manchester City και Villarreal. Οι Βαυαροί γνώρισαν μόνο μια ήττα και αυτή την τελευταία αγωνιστική από τη City εκτός έδρας, όταν είχαν εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά. Η Bayern απέκλεισε τις Basel και Marseille στα νοκ άουτ παιχνίδια και κατάφερε να προκριθεί στα πέναλτι έναντι της Real Madrid, φτάνοντας στον τελικό του Μονάχου. Αν και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Bundesliga, οκτώ βαθμούς πίσω από την Borussia Dortmund από την οποία έχασαν και το DFB Pokal το περασμένο Σάββατο (5-2 για την ομάδα του Jurgen Klopp), όλα θα ξεχαστούν εάν η Bayern (στο 1,43 Να κερδίσει το τρόπαιο) επικρατήσει στον τελικό της 19ης Μαΐου.

Απολογισμός σε τελικούς

Αγώνες: 8, Νίκες:4, Ηττες: 4

Τελευταίος: 2009/10 Inter Milan (0-2)

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά στο Champions League, όταν έχοντας ηττηθεί 4-2 στο Stamford Bridge από την Chelsea στον πρώτο αγώνα, η Bayern κατάφερε να κερδίσει στο Μόναχο με 3-2, ωστόσο με συνολικό σκορ 6-5 αποκλείστηκε στα προημιτελικά της σεζόν 2004/05.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ

Δεν υπήρχε τίποτα που να χωρίζει Bayern και Real Madrid έπειτα από 120 λεπτά στον επαναληπτικό ημιτελικό της Μαδρίτης, μέχρι που ο Manuel Neuer έκανε αισθητή την παρουσία του στη διαδικασία των πέναλτι. Το Νο1 της Γερμανίας έπεσε στην δεξιά του γωνία για να πιάσει το πέναλτι του Cristiano Ronaldo ενώ το ίδιο συνέβη αμέσως μετά και με την εκτέλεση του Kaka. Τα κατορθώματα του Neuer είχαν συμπαραστάτη τον Bastian Schweinsteiger (στο 5.50 στην αγορά Να Σκοράρει), με τον μέσο να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να στέλνει την ομάδα του στον τελικό.

Η ΔΗΛΩΣΗ: BASTIAN SCHWEINSTEIGER (ΜΕΣΟΣ)

«Είμαστε όλοι εξουθενωμένοι, αλλά υπέρ-ευχαριστημένοι. Από όταν ανακοινώθηκε πως ο τελικός θα γίνει στο Μόναχο, όλοι είχαμε έναν στόχο: να φτάσουμε εκεί. Το μόνο πράγμα που είχα στο μυαλό μου στα πέναλτι (σ.σ. με τη Real Madrid) ήταν να στείλω την μπάλα στα δίχτυα».

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Τα 12 γκολ του Mario Gomez (στο 4.50 στην αγορά Πρώτο Γκολ) μέχρι αυτό το σημείο της διοργάνωσης, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τον είχαν φέρει ήδη στην πρώτη θέση των σκόρερ του Champions League. Ωστόσο είναι δεύτερος πίσω από τα 14 του Lionel Messi. «Δεν είμαι τόσο τρελός ώστε να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Messi», είπε ο επιθετικός της Bayern. «Ισως είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Εγώ σκοράρω συχνά επειδή οι συμπαίκτες μου το κάνουν εύκολο για μένα. Παίζουμε επιθετικά και είμαι αυτός που περιμένω μπροστά από την αντίπαλη εστία».

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Εν τη απουσία του τραυματία Schweinsteiger, ο Tony Kroos (στο 4.80 στην αγορά Να Σκοράρει) άρπαξε την ευκαιρία με εκπληκτικά αποτελέσματα, ειδικά στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης. Το δυνατό του σουτ, του απέφερε δυο γκολ, ενώ η διορατικότητά του βγάζει σε ευνοϊκές θέσεις τους συμπαίκτες του.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

M. Gomez      Πρώτο Γκολ στον αγώνα Bayern – Chelsea @ 4.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).