Στο[intlink id=”724″ type=”category”] trading αποδόσεων στοιχημάτων[/intlink], όπως και σε κάθε άλλου είδους trading, πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι ο περιορισμός της ζημιάς και του ρίσκου. Περιορίζοντας στο ελάχιστο τη ζημιά είναι αρκετό, ώστε να αυξήσετε το τελικό σας κέρδος. Ένας τρόπος για να το επιτύχετε αυτό, είναι να αναγνωρίσετε τη λανθασμένη σας απόφαση εγκαίρως και να δεχθείτε την ήττα όσο νωρίτερα γίνεται. Ένα παράδειγμα αυτού εξηγώ στο βίντεο που ανέβασα προχθές στο Youtube, όπου δείχνω πώς έκανα ένα αποτυχημένο trading σε Αγγλική ιπποδρομία. Τουλάχιστον έβαλα μυαλό και η χθεσινή εικόνα του Κ&Ζ του λογαριασμού μου έμοιαζε κάπως έτσι.

trading-profit-loss-betfair-8-june

Το trading των αποδόσεων στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair δεν είναι κάτι καινούριο προσωπικά, αφού ασχολήθηκα αποκλειστικά με αυτό για 2 περίπου χρόνια με αρκετή επιτυχία. Ωστόσο, έχοντας βλέψεις προς άλλου είδους επενδύσεις και έχοντας εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια το «άθλημα», η παραπάνω εικόνα πιστεύω θα είναι έκπληξη για μερικούς φίλους και γνωστούς!

Επιστρέφοντας στο κεντρικό θέμα του άρθρου, η ζημιά, που μπορεί να γίνει κατά το trading των αποδόσεων πριν την έναρξη του γεγονότος, συνήθως είναι υπολογίσιμη και ελεγχόμενη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υφίσταται στην περίπτωση που επιτρέψετε το trade σας να μείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια του live στοιχήματος, γνωστό ως in-play. Η αναφορά μου ωστόσο έχει να κάνει με τον κίνδυνο να μείνουμε προσκολλημένοι στη – λανθασμένη – απόφασή μας και να μην αναγνωρίσουμε το λάθος μας πολύ πριν την έναρξης της κούρσας, εφόσον πρόκειται για στοίχημα ιπποδρομίας. Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί το trading ενάντια στη τάση, με το οποίο έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν σε trading video review!

Αυτή τη φορά έπεσα στην παγίδα αυτή κι εγώ προσωπικά, στοιχηματίζοντας διαρκώς ενάντια σε πολύ δυνατή πτωτική τάση με κατά στοιχήματα, ελπίζοντας σε μια αντιστροφή εκείνης. Χωρίς κανένα ισχυρό σημάδι για μια πιθανή αναστροφή, η συνεχόμενες ζημιές που δέχθηκε ο λογαριασμός μου εντός λίγων λεπτών ήταν αρκετές για να βρεθώ σε 3ψήφιο αρνητικό νούμερο. Όταν πλέον διαπίστωσα το λάθος μου, περίμενα υπομονετικά – κάλλιο αργά – μέχρι το σχηματισμό Double Bottom ή κάποιου άλλου σχηματισμού αντιστροφής της τάσης, ώστε πλέον να έχω σαφώς καλύτερες πιθανότητες να πετύχω την αναστροφή στο trading που πραγματοποίησα.

Τα λόγια όμως είναι περιττά. Παρακολουθήστε το βίντεο, αγνοώντας την προσπάθειά μου να μιλήσω επιτυχώς στα Αγγλικά! Μάλλον έφταιγε ότι έκανα την αφήγηση πολύ πρωί!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.