xrimata-xamena-toualetaΜε το στοίχημα στο EURO 2012 να έχει πάρει φωτιά, διαπιστώνω για άλλη μια φορά τη λάθος αντίληψη του στοιχήματος από πολλούς Έλληνες παίκτες. Ειδικά όταν χάνουν – και είναι πολλές αυτές οι φορές – πάντα βρίσκουν δικαιολογίες γιατί χάθηκαν τα χρήματα. Τα chats είναι γεμάτα από συνομιλίες σήμερα το πρωί πώς «κουβαδιάστηκαν» με την ήττα της Εθνικής απέναντι σε Τσεχία και πώς η Ρωσία τους «στράβωσε» το παρολί στοίχημα. Φυσικά όταν ο Έλληνας χάνει χρήματα στο στοίχημα (κι όχι μόνο), φταίει η κακή διαιτησία, η υποψία στημένων και η ανικανότητα του τερματοφύλακα. Ποτέ δε φταίει ο ίδιος παίκτης. Παιδιά, από δικαιολογίες χορτάσαμε, μην ψάχνετε μακρυά. Μόνο εσείς φταίτε που χάνετε χρήματα στο στοίχημα, κανείς άλλος. Αποδεχτείτε το!

Έπεσε το μάτι μου πριν λίγο σε chat ιστοσελίδας όπου ένας παίκτης παραπονιόταν πως έχει ήδη χάσει 1,000 ευρώ στο EURO! Στράβωσε εκείνο, χάλασε το άλλο, έστησαν τους αγώνες για να καταλήξουμε να παίξουμε την πρόκριση με Ρωσία, τα φαβορί είναι για να σπάνε κι άλλα διάφορα. Από τα 1000 ευρώ που είναι ήδη μείον, τα 200 τα έχασε εκτός EURO, αφού πρωί πρωί σήμερα 200 ευρώ έκαναν φτερά στον αγώνα Ιράν – Κατάρ, όπως ισχυρίζεται! Και σαν να μην έφταναν αυτά – λέει – ένα πράγμα που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε, θα του έφερνε κάποια χρήματα πίσω: να κατέβει κάτω χθες στο πρακτορείο να προλάβει να παίξει επόμενο γκολ Πολωνία. Αλλά βαρέθηκε. Ε όχι, όλα τα στραβά σε εμάς συμβαίνουν ρε γ…; Ακόμα κι όταν είναι να κερδίσουμε, μας χτυπάει αυτός ο… εχθρός (η βαρεμάρα) και δεν κερδίζουμε!

ellada-tsexia-stoixima

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή όχι με την άποψή μου αλλά το βρίσκω εντελώς γελοίο να κατηγορούμε Θεούς και δαίμονες για τη δήθεν κακοτυχία μας. Ποια κακοτυχία μας βασικά; Κάντε μια καταγραφή των προηγούμενων ή επόμενων 50-100 πονταρισμάτων σε αρχείο στοιχημάτων και αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά (ω τι έκπληξη!), μάλλον το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για να χάσετε! Τόσα στημένα παιχνίδια έτυχε να παίξετε; Τόσα άτυχα αποτελέσματα πια; Τόσες άσχημες εξελίξεις στους συγκεκριμένους αγώνες που εσείς επιλέξατε; Δεν μπορεί, οι bookmakers σας έχουν βάλει στο μάτι. Είστε ο φόβος κι ο τρόμος για αυτούς και προσπαθούν να σας τα πάρουν όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Η λάθος υπόδειξη offside, η ισοφάριση στο 88’ και το ανύπαρκτο πέναλτι περιλαμβάνονται στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας. Σε αυτή τη διάρκεια στοιχηματίζουμε. Όπως αυτά τα γεγονότα θα μας «αδικήσουν», έτσι κάποτε θα μας ευνοήσουν. Αλλά βεβαίως το μυαλό συγκρατεί μόνο τα αρνητικά. Όταν το στοίχημά μας κερδίζει στο 89’ με ανατροπή, είμαστε μεγάλοι και τρανοί τζογαδόροι, αλλά όταν το γκολ ακυρώνεται λόγω offside, φταίει ο διαιτητής για την «κακοτυχία» μας ή ο παίκτης της ομάδας που βιάστηκε να τρέξει.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι παίκτες πως εάν δεν στοιχηματίζουν όταν υπάρχει value, θα χάνουν ΣΥΝΕΧΩΣ χρήματα. Δεν φταίει ούτε η FIFA, ούτε η UEFA, ούτε ο ανάδρομος Ερμής. Φταίει ότι στοιχηματίζουν σε απόδοση που δεν έχει αξία, η πιθανότητα επαλήθευσης δηλαδή είναι μικρότερη εκείνης που υποδηλώνει η απόδοση. Γράφει ο άλλος στο chat:

«Έπαιζα Ελλάδα – Τσεχία 1Χ και Πολωνία – Ρωσία Χ2» και του απαντά: «Καλή δυάδα έπαιζες». Παιδιά μη σκάτε, εγώ έχω μια ακόμα καλύτερη δυάδα. Ελλάδα 1Χ2 και Ρωσία 1Χ2. Σίγουρο ταμείο. Τι πιθανότητα είχε η Ελλάδα να κερδίσει ή να φέρει ισοπαλία; Δε με ενδιαφέρει πώς το υπολογίζετε! Τι πιθανότητα εκτιμάτε εσείς ο ίδιος, έτσι αυθαίρετα; 10; 20; 30 τοις εκατό; Η απόδοση του στοιχήματος ήταν 1Χ στο Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ ήταν 1.52. Σας συνέφερε; Δε σας παραξένεψε ποτέ γιατί είναι 1.52 κι όχι 1.50; 2 εκατοστιαίες μονάδες δεν μπορεί να κάνουν τόση μεγάλη διαφορά. Ε; Ή μήπως κάνουν;

Χαζός είναι ο ΟΠΑΠ και δίνει 1.52; Ένα κόμμα πενήντα… ΔΥΟ. Ψάξτε το λίγο. Και μιλάμε για τον bookmaker με τη μεγαλύτερη γκανιότα, με την εταιρία στοιχημάτων στην οποία έχετε το μεγαλύτερο μειονέκτημα (συνήθως). Οι αναλυτές και tipsters του διαδικτύου που συμβουλεύουν πάντα να αναζητάτε μεγάλες αποδόσεις, κάποιο λόγο θα έχουν όταν επιλέγουν απόδοση 2.30 αντί για 2.20.

portogalia-dania-stoixima-apodosi

Αλλά είπαμε. Για το συνεχόμενο κουβά φταίνε οι «άλλοι», όχι εμείς. Για τα δάνεια της Ελλάδας φταίνε οι «άλλοι», αυτοί που τα πήραν, όχι εμείς που έχουμε 3 σπίτια και 2 αυτοκίνητα αγορασμένα με δάνεια. Εμείς δεν τα θέλαμε, καλά ήμασταν με τη δραχμή και τα Datsun. Για τα λάθη της κυβέρνησης φταίνε οι «άλλοι», εκείνοι που τους ψήφισαν, όχι εμείς – μα ποιος τους ψήφισε τελικά;! Για την πτώση του Ευρώ φταίνε οι «άλλοι», οι κακοί Ευρωπαίοι που δε θέλουν να μας βοηθήσουν. Όταν μας κλείνουν το αυτοκίνητο όταν έχουμε παρκάρει παράνομα, φταίνε οι άλλοι. Για όλα φταίνε οι «άλλοι», για την κατάστασή μας πάντα φταίνε «άλλοι», αλλά ποτέ εμείς! Εμείς οι ίδιοι! Οι άλλοι που μας αναγκάζουν με το πιστόλι στο κεφάλι να στοιχηματίσουμε σε οτιδήποτε κινείται πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Όλο δικαιολογίες και κατηγορίες ενώ εμείς είμαστε τέλειοι. Ας συνεχίσουμε έτσι μπας και επαληθευτεί και η προφητεία των Μάγια.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.