nd-syriza-ekloges-2012-grafima-betfair

Πριν 3 ημέρες έγραφα σχετικά με το στοίχημα των εκλογών του Ιουνίου 2012, πως η απόδοση της ΝΔ (1.70) προβλεπόταν να ανέβει στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair με ταυτόχρονη πτώση της απόδοσης του ΣΥΡΙΖΑ (2.40). Σήμερα πλέον το στοίχημα των δύο κομμάτων για νικητή ψήφων στις επερχόμενες εκλογές διαπραγματεύεται στο 2.00 περίπου και για τις δύο πλευρές! Εξανεμίστηκε δηλαδή η διαφορά μεταξύ των δύο και μιλάμε καθαρά για μια ανοδική τάση της απόδοσης της ΝΔ και μια καθοδική για εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αύξηση της απόδοσης σημαίνει ταυτόχρονα μείωση της πιθανότητας επαλήθευσης και το αντίστροφο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πια οι εκλογές του Ιουνίου μοιάζουν πιο αμφίρροπες από ποτέ, τουλάχιστον όσον αφορά τον τελικό νικητή, αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον από σχεδόν 50% να κερδίσουν.

Τεχνική ανάλυση γραφήματος betfair της ΝΔ για νικητή των εκλογών
Τεχνική ανάλυση γραφήματος Betfair της ΝΔ για νικητή των εκλογών

Όσοι ακολούθησαν και έπαιξαν κατά της ΝΔ στο 1.70 σύμφωνα με το προηγούμενο κείμενο, θα συμβούλευα να κλείσουν τη θέση τους ή τουλάχιστον μέρος αυτής. Το 2.00 ως επίπεδο τιμής της απόδοσης θεωρείται πολύ σημαντικό σε οποιοδήποτε στοίχημα, είτε αθλητικό είτε πολιτικό όπως είναι το στοίχημα των εκλογών. Το ίδιο φυσικά ισχύει για όσους πόνταραν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έχουν ήδη εξασφαλίσει κέρδος. Δεν αποκλείεται η γενική τάση ως προς τα δύο κόμματα να εξακολουθήσει και να διασπαστεί το 2.00, προσφέροντας περισσότερα κέρδη. Από την άλλη όμως είναι πιθανή μια συσσώρευση σε αυτά τα επίπεδα και αντιστροφή της τάσης, οπότε και εκμηδένιση των κερδών.

Τα μακροχρόνια στοιχήματα όπως είναι τα στοιχήματα πολιτικής, μουσικών διαγωνισμών όπως Eurovision ή και εκείνα των αθλημάτων προσφέρουν τη δυνατότητα ήρεμων αποφάσεων και ευελιξίας. Εμπιστευτείτε την κρίση σας, αναλύστε τα γραφήματα, αναλογιστείτε την ψυχολογία του κόσμου και γιατί όχι, κερδίστε χρήματα από τις προβλέψεις σας.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.