Η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EURO 2012 ανοίγει στο Βρότσλαβ, με την Εθνική Ελλάδας να αντιμετωπίζει την Τσεχία στις 19:00 ενώ σχεδόν τρεις ώρες αργότερα, στο άλλο παιχνίδι του Α’ ομίλου, η συνδιοργανώτρια Πολωνία κοντράρεται με τη Ρωσία.

Aleksandr-Kerzhakov-russia

Η Ελλάδα (στο 3.20) έχει την ευκαιρία να κάνει σήμερα το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κερδίζοντας την Τσεχία (στο 2.35). Εύκολο; Κάθε άλλο. Ειδικά από τη στιγμή που ο προπονητής της Ελλάδας, Fernando Santos, θα στερηθεί των υπηρεσιών των δυο βασικών στόπερ του, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σωκράτη Παπασταθόπουλο, λόγω τραυματισμού και τιμωρίας, αντίστοιχα. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει αρνητικότατη παράδοση έναντι των Τσέχων, με πέντε ήττες και μόλις μια νίκη σε επτά αναμετρήσεις. Λεπτομέρεια; Με τη μοναδική νίκη, τους αποκλείσαμε στα ημιτελικά του EURO 2004 – στην παράταση – και φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου! Η παρέα του Thomas Rosicky (στο 5.50 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) φιλοδοξεί να πάρει διπλή ρεβάνς: πρώτα από την Ελλάδα για το προ οκταετίας παιχνίδι και δεύτερο από τους εαυτούς τους για τη βαριά ήττα 4-1 από τη Ρωσία την Παρασκευή. Παιχνίδι στο οποίο οι Τσέχοι παρουσίασαν αρκετά κενά στην άμυνα και έδειξαν ευάλωτοι στις κάθετες μπαλιές. Ευκαιρία για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (στο 4.50 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) να δείξει εκ νέου τα προσόντα του, ίσως και για τον Φάνη Γκέκα (στο 10.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα), πρώτο σκόρερ της προκριματικής φάσης.

Στις 21:45 στη Βαρσοβία, η Ρωσία (στο 2.30) κόντρα στην Πολωνία (στο 3.20) καλείται να αποδείξει πως είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, αλλά και ότι η “τεσσάρα” επί της Τσεχίας δεν ήταν πυροτέχνημα. Η Ρωσία του Dick Advokaat προβλήματα δεν έχει, ψυχολογία έχει και ξέρει πως με νίκη θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα προημιτελικά του EURO 2012. Και το θέμα είναι πως η Πολωνία δεν έχει κάνει καν νίκη σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετρώντας δυο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες. Πάω με τους Ρώσους και την παρέα του Alan Dzagoev (στο 9.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα) , αν και κάτι μου λέει πως ήρθε η ώρα να σπάσει η γκίνια του Aleksandr Kezhakov (στο 3.35 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα)…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Φ. Γκέκας       Να Σκοράρει Πρώτος στον αγώνα Ελλάδα – Τσεχία @ 10,00

Δ Σαλπιγγίδης            Να Σκοράρει στον αγώνα Ελλάδα – Τσεχία @ 4.50

Πολωνία – Ρωσία       2 @ 2,30

A. Kerzhakov Να Σκοράρει στον αγώνα Πολωνία – Ρωσία @ 3.35

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).