Η νίκη επί της Εσθονίας στο Λε Μαν το βράδυ της Τρίτης, βοήθησε την ομάδα του Laurent Blanc να φτάσει σε ένα σημαντικό επίτευγμα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του καλοκαιριού. Βοήθησε τη Γαλλία να κάνει… τζακ ποτ αήττητων αγώνων.

france-ribery

Η Γαλλία (στο 9.00 στην αγορά νικητής) συνέχισε να επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά της ως μεγάλο αουτσάιντερ στο EURO 2012, καθώς επικράτησε της Εσθονίας με το εμφατικό 4-0. Τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Ισλανδία, με την ομάδα του Laurent Blanc να ξεκινάει πολύ δυνατά και να προηγείται 2-0 με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού..

Αφού ο Franck Ribery (στο 6.50 στην αγορά Να βάλει τα περισσότερα γκολ για τη Γαλλία) βρήκε επιτέλους δίχτυα με την εθνική ομάδα κόντρα στην Ισλανδία, έκανε το ίδιο και στη Ρεμς, δίνοντας στους «τρικολόρ» το προβάδισμα έναντι της Σερβίας. Ο Florent Malouda σημείωσε με δυνατό σουτ το δεύτερο γκολ, «τελειώνοντας» το παιχνίδι. Η Γαλλία μπορεί στη συνέχεια να μην απείλησε ιδιαίτερα, αλλά έφτασε σε ένα σημαντικό επίτευγμα ενόψει των τελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας 20 αγώνες χωρίς ήττα – οι οποίοι αγώνες έγιναν 21 με το επιβλητικό 4-0 επί της Εσθονίας την Τρίτη, με τον Ribery να σκοράρει εκ νέου, τον Jeremy Menez να βρίσκει κι αυτός δίχτυα και τον Karim Benzema (στο 12.50 στην αγορά Κορυφαίος Σκόρερ διοργάνωσης) να σημειώνει δυο γκολ.

Τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο ευχάριστα, εάν δεν γυρνούσε τον αστράγαλό του ο Yann M’Villa βάζοντας υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του σε Πολωνία και Ουκρανία.

blanc-franceΜετά τις δυο πρώτες αναμετρήσεις υπό τις οδηγίες του Blanc – μια εκ των οποίων ήταν η εκτός έδρας κόντρα στην Ισλανδία χωρίς κανέναν από την ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, αφού άπαντες ήταν τιμωρημένοι – οι «τρικολόρ» δεν έχουν γευτεί την ήττα με τον νέο τους προπονητή.

Αν και ο προκριματικός όμιλος για το EURO 2012 κρίθηκε πως ήταν εύκολος, τα φιλικά που έπαιξε η Γαλλία (στο 5.00 στην αγορά Να φτάσει στον τελικό) ήταν πολύ απαιτητικά, ωστόσο εθνικές όπως η Αγγλία, η Βραζιλία και η Γερμανία ηττήθηκαν όλες από την ομάδα του πρώην τεχνικού της Bordeaux! Εκτός από τους βαθμούς στην κατάταξη της FIFA, αυτές οι φιλικές αναμετρήσεις έδειξαν πως η πρόθεση του Blanc να κρατήσει σταθερή την «καρδιά» της ομάδας του, αποδείχθηκε σοφή.

Τα αήττητα σερί φτιάχνουν την ψυχολογία, τέτοια ώστε η Γαλλία (στο 2.50 στην αγορά 1-4) να ξεπεράσει με άνεση το εμπόδιο της Εσθονίας. Ενα τέτοιο επίτευγμα που θα ήταν μάλλον αδιανόητο να γίνει υπό τις οδηγίες του προηγούμενου προπονητή, Raymond Domenech, ο οποίος καταρράκωσε το ηθικό της ομάδας και, φυσιολογικά, απολύθηκε.

Η Γαλλία μπορεί να μην έχει ακόμη την ομοιογένεια ή ακόμη και το ταλέντο που ήταν εμφανέστατα όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, αλλά ενόψει του EURO 2012 τουλάχιστον φαίνεται πως είναι απαλλαγμένη από τις παθογένειες που της άφησε ο Domenech.

Αποκτώντας το συνήθειο να κερδίζει αγώνες, η Γαλλία (στο 2.35 στην αγορά Νικητής 4ου ομίλου) μπαίνει σε Πολωνία και Ουκρανία με καλή διάθεση και, μετά την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στη Σερβία, σίγουρα θα αυξήθηκαν οι ελπίδες για μια καλή πορεία στη διοργάνωση.

Δεδομένου του πού ήταν οι «τρικολόρ» όταν ανέλαβε ο Blanc, σίγουρα ο στόχος του προπονητή να κερδίσουν… ένα μόνο παιχνίδι θα είναι το ελάχιστο που μπορεί να περιμένει κανείς από τη Γαλλία (στο 1.45 στην αγορά Να προκριθεί από τους ομίλους).

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).