Η τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EURO 2012 αρχίζει. Σήμερα το βράδυ θα κριθούν τα πάντα στον Α’ όμιλο και μετά θα πάρουν σειρά και οι επόμενοι. Ελλάδα εναντίον Ρωσίας και Τσεχία κόντρα σε Πολωνία οι δυο αναμετρήσεις που έχουν κοινή ώρα έναρξης τις 21:45.

Η Ελλάδα (στο 5.15) έχει την ευκαιρία κόντρα στη Ρωσία (στο 1.70) να αποδείξει πως ο ένας βαθμός μετά από τα δυο πρώτα παιχνίδια, είναι πλασματικός. Η ομάδα του Fernando Santos με νίκη σήμερα επί της – πρωτοπόρου του Α’ ομίλουΡωσίας παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του EURO 2012 ανεξάρτητα του τι θα γίνεται την ίδια ώρα στο άλλο ματς. Το θέμα είναι, μπορεί; Εάν η Ελλάδα παίξει όπως στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων με Πολωνία και Τσεχία, τότε ναι, έχει ελπίδες. Η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (στο 20.00 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) αναμένεται να “δέσει” την άμυνά μας που θα έχει αρκετά προβλήματα κόντρα στους ταχύτατους Aleksandr Kerzahkov (στο 3.15 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) και Andrey Arshavin (στο 3.80 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) και, κυρίως, στον εκ των πρώτων σκόρερ του τουρνουά, Alan Dzagoev (στο 3.00 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα). Οι Ρώσοι, κακά τα ψέματα, έδειξαν πολύ δυνατοί σε όλο το ματς με την Τσεχία και στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Πολωνούς. Στην επανάληψη, όμως, σαν να… δείλιασαν, σαν να τα έχασαν. Είναι, νομίζω, θέμα ψυχολογίας. Εάν η Ελλάδα μπει αποφασιστικά, θα έχει ελπίδες να κερδίσει. Αν όχι, θα βρεθεί με ένα ή δυο τέρματα στο “κεφάλι” και… αντίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012. Πολλά θα κριθούν από το ποιος θα βάλει το πρώτο γκολ. Ελπίζω ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (στο 10.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα) που συνηθίζει να σκοράρει στα κρίσιμα ματς.

Salpigidis-ellada

Στο άλλο παιχνίδι, νομίζω πως η συνδιοργανώτρια Πολωνία (στο 2.20) εύκολα ή δύσκολα θα “καθαρίσει” την Τσεχία (στο 3.30). Οι Πολωνοί, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ελλάδα, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, τεχνικές αρετές και ψυχικά αποθέματα. Στα πρόσωπα των Robert Lewandowski (στο 3.15 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) και Jakub Blaszczykowski (στο 9.75 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα) ο Franciszek Smuda βρήκε δυο πολύ αξιόπιστες λύσεις για το γκολ και η Τσεχία δε νομίζω πως θα βρει απαντήσεις. Η άμυνά της είναι αργή και, ειδικά αν ο Tomas Rosicky (στο 5.25 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) δεν είναι 100% έτοιμος, ο Vaclav Pilar (στο 6.75 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) δύσκολα θα βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά. Εκτός κι αν ο Milan Baros (στο 4.10 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) θυμηθεί τον (πολύ) παλιό καλό του εαυτό. Αλλιώς, η Τσεχία δεν έχει τύχη απέναντι στην φουριόζα Πολωνία που, λογικά, θα πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2012.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Ελλάδα – Ρωσία          Να Σκοράρουν και οι Δυο Ομάδες @ 1.83

Δ. Σαλπιγγίδης           Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Ελλάδα – Ρωσία @ 10.50

Al. Kerzhakov            Να Σκοράρει στον αγώνα Ελλάδα – Ρωσία @ 3.15

Τσεχία – Πολωνία      2 @ 2.20

J. Blaszczykowski     Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Τσεχία – Πολωνία @ 9.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).