germania-opados-dakryaΤο EURO 2012 μπορεί να τελείωσε, όμως μια είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και 3 μέρες έχει αναστατώσει την UEFA και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Η είδηση έχει να κάνει με μια ανθρώπινη στιγμή κατά τη διάρκεια του ημιτελικού μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας. Ίσως θυμάστε το δάκρυ Γερμανίδας φιλάθλου που έδειξε η τηλεόραση, όταν ο Balotelli σκόραρε το 2ο τέρμα στον αγώνα που τελικά έληξε 2-1. Αποδείχθηκε τελικά εκ των υστέρων πως η εικόνα της συγκινημένης φιλάθλου ήταν μαγνητοσκοπημένο στιγμιότυπο από την ακρόαση των εθνικών ύμνων των δύο ομάδων. Ο σκηνοθέτης επέλεξε να την καταγράψει και να την προβάλει 40 λεπτά έπειτα, μεγεθύνοντας το δράμα του αγώνα. Όπως ήταν φυσικό έχουν υπάρξει αντιδράσεις από πολλές πλευρές.

Πώς όμως έγινε γνωστό το ψέμα που μας έδειξε η τηλεόραση; Φίλοι και γνωστοί της Γερμανίδας οπαδού επικοινώνησαν μαζί της αφού την είχε δει ο μισός πλανήτης, ρωτώντας την γιατί στεναχωρήθηκε τόσο πολύ από το 2ο γκολ του Ιταλού επιθετικού, με πολλή ώρα να απομένει μέχρι το τέλος του αγώνα. Σίγουρα το 2-0 έχει ανατραπεί αρκετές φορές σε αγώνες ποδοσφαίρου, πόσο μάλλον όταν απομένει 1 ώρα καθαρού παιχνιδιού. Τότε πληροφορήθηκαν πως ήταν ήρεμη κατά τη διάρκεια του γκολ και πως η μοναδική στιγμή που τα δάκρυα είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο πρόσωπό της ήταν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Γερμανίας. Φυσικά η είδηση δεν άργησε να μεταφερθεί από τα κινητά τηλέφωνα των φίλων της σε μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και στο διαδίκτυο.

Ωστόσο δεν είναι η μόνη φορά που πιαστήκαμε… κορόιδα στο EURO 2012. Στις 13 Ιουνίου και πάλι σε αγώνα της Γερμανίας – αυτή τη φορά απέναντι στην Ολλανδία – ο Joachim Löw, προπονητής της Γερμανίας, πιάστηκε να κάνει μια πλάκα στο ball boy. Οπωσδήποτε μια ανθρώπινη και συνάμα αστεία στιγμή, μόνο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα χαρακτηρίζοντας ως live. Μόνο που είχε ήδη συμβεί αρκετή ώρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων!

Αν και φυσικά οι μαγνητοσκοπημένες αυτές εικόνες της τηλεόρασης δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα – σκεφτείτε ας πούμε στο χαμένο πέναλτι του Καραγκούνη στον αγώνα με την Πολωνία, να προβαλλόταν μια εικόνα με την μπάλα στα δίχτυα μόλις ο Έλληνας παίκτης εκτελούσε το πέναλτι – ωστόσο είναι δυνατόν να επηρεάσουν την ψυχολογία αλλά κυρίως το παγκόσμιο αίσθημα, αφού αναρίθμητες αναφορές έγιναν online σχετικά με τα δάκρυα των Γερμανών. Μια εικόνα που τελικά ήταν ψεύτικη.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.