Δύο από τα πλέον δημοφιλή ειδικά στοιχήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 του Λονδίνου αποτελούν το στοίχημα για τα μετάλλια γενικά και το στοίχημα για τα περισσότερα χρυσά μετάλλια. Και στα δύο στοιχήματα φαβορί εμφανίζονται οι Η.Π.Α. ακολουθούμενες από την Κίνα, με το στοίχημα των χρυσών μεταλλίων να είναι πιο… ντέρμπι! Στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων ο τζίρος των στοιχημάτων ξεπερνάει ήδη τις 100,000 ευρώ και στις δύο αγορές, ενώ η πλειοψηφία των χρημάτων συγκεντρώνεται στο στοίχημα των Η.Π.Α., καθώς η απόδοσή τους είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ειδικά στην περίπτωση του στοιχήματος για το συνολικό αριθμό μεταλλίων. Θα επαληθευτούν όσοι ποντάρουν στο φαβορί των Ολυμπιακών αγώνων για τα περισσότερα μετάλλια, ή θα συμβεί κάποια έκπληξη από Κίνα, Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία;

Ξεκινώντας από το στοίχημα των περισσότερων χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τις τελευταίες ώρες ή/και μέρες παρατηρείται μια σχετική άνοδος της απόδοσης των Η.Π.Α. και μια σταθερή πτώση της απόδοσης της Κίνας. Η Κίνα αυτή τη στιγμή ανταλλάσσεται στο 2.30 για να κερδίσει τελικά τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στην ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, έχοντας την υψηλότερη τιμή ταιριασμένου στοιχήματος στο 2.72. Με δεδομένη την απότομη πτώση της απόδοσης μέχρι και 2.10, τα δικά μου προγνωστικά λένε πως η απόδοση θα συνεχίσει να πέφτει τουλάχιστον μέχρι εκείνο το επίπεδο, έχοντας ήδη διορθώσει μέχρι το 2.40. Από εκεί και πέρα το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η απόδοση ή να αναστραφεί η τάση απομένει να το δούμε κατά τη διάρκεια των αγώνων και όσο θα γίνονται τα αθλήματα. Δεδομένης της δημοτικότητας των Ολυμπιακών αγώνων, θα κατακλυστούμε από αθλητικά νέα γύρω από τα αποτελέσματα των χωρών, οπότε θα είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

stoixima-olympiakoi-agones-xrysa-metallia

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στο ειδικό στοίχημα των συνολικών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι Η.Π.Α. προσφέρονται στο 1.37 τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές με χαμηλότερη τιμή το 1.33, το οποίο έχει «ταιριαστεί» 4 φορές. Αυτό αρκεί για να αντιληφθούν οι παίκτες τη σημασία του επιπέδου στήριξης στην τιμή της απόδοσης. Προσωπικά δεν πιστεύω πως θα διασπαστεί πριν την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου από οποιαδήποτε χώρα, αλλά όταν και αν συμβεί αυτό, το στοίχημα υπέρ των Η.Π.Α. θα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για trading. Η πτώση που θα ακολουθήσει τη διάσπαση του επιπέδου αναμένεται να είναι ισχυρή με δεδομένη τη δυναμική του επιπέδου. Από την άλλη κάποιοι ίσως επιλέξουν να στοιχηματίσουν κατά των Η.Π.Α. έχοντας την ασφάλεια του 1.33. Αν και πράγματι η στρατηγική αυτή στο trading είναι από τις πλέον συνήθεις, στο συγκεκριμένο στοίχημα σημειώνονται διαρκώς νέα χαμηλότερα υψηλά, όπως φαίνεται στο γράφημα του ανταλλακτηρίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σχηματισμό ενός πτωτικού τριγώνου, σχηματισμός ο οποίος προδιαθέτει για εξακολούθηση της πτωτικής τάσης.

stoixima-olympiakoi-agones-metallia

Έτσι με βάση την παραπάνω ανάλυση θα έλεγα, πως προς το παρόν τα προγνωστικά του στοιχήματος για τα περισσότερα συνολικά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δείχνουν ως νικητή τις Η.Π.Α., αλλά όσον αφορά το στοίχημα των χρυσών μεταλλίων η Κίνα θα αποτελέσει ισχυρό αντίπαλο, ενώ ακόμα και τα μετάλλια της κούρσας των 100 μέτρων μάλλον θα καταλήξουν σε αθλητές από την Τζαμάικα άνευ απροόπτου! Ας μην ξεχνάμε πως η Κίνα είχε κερδίσει τα περισσότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, ενώ πήρε την πρώτη θέση και στα χρυσά μετάλλια.

olympiakoi-agones-metallia-katataksi-pekino-2008

Η κατάταξη ήταν ακριβώς αντίθετη στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

olympiakoi-agones-metallia-katataksi-athina-2004

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.