Αφορμή για το παρόν κείμενο στάθηκε ένα παλαιότερο άρθρο του συναγωνιστή Jim σχετικά με την καταγραφή προγνωστικών ποδοσφαίρων και αποδόσεων των στοιχημάτων σε φύλλο Excel. Είναι αλήθεια, κακά τα ψέματα ο σημαντικότερος παράγοντας για να δει ο παίκτης του στοιχήματος την κερδοφορία ή μη της όλης προσπάθειας του είναι ο τραπεζικός του λογαριασμός. Ωστόσο, η λεπτομερής καταγραφή όλων των στοιχημάτων αλλά και τα αποτελέσματα αυτών, δίνουν μια πιο εποπτική εικόνα στον παίκτη καθώς και τη δυνατότατα αναζητήσεις δυνατών και αδυνάτων σημείων, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του.

hybridtrader-arxeio-stoiximaton

Σκοπός του παρόντος δεν είναι να αναπαραγάγω ούτε να διορθώσω παλαιότερα άρθρα του stoiximaonline.com, αλλά να προσθέσω και να καταθέσω ένα λίγο διαφοροποιημένο τρόπο καταγραφής που έχει να κάνει με αυτόν που θα εφαρμόσω στο προσωπικό μου παιχνίδι την τρέχουσα στοιχηματική περίοδο (για αυτό το λόγω είναι υπό μορφή prototype). Η διαφοροποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο αρχείο excel γίνεται καταγραφή τόσο των αποτελεσμάτων του trading όσο και των καθαρών στοιχημάτων που κατά καιρούς τοποθετώ χωρίς να κλείνω τις θέσεις in running, καθώς και τη σύγκριση των εν δυνάμει αποτελεσμάτων που παράγονται από τις δύο μεθόδους.

Το αρχείο στοιχημάτων αποτελείται από 21 στήλες, πολλές από τις οποίες μπορεί κάποιος εύκολα να αντιληφθεί (για τις περισσότερες) το περιεχόμενό τους. Ωστόσο, έκρινα σκόπιμο να αναφερθώ σε μερικές που χρήζουν περεταίρω επεξήγησης ή ίσως και όχι.

Strategy: Αφορά ποια στρατηγική επιλέγει ο παίκτης και κάτω από ποιες συνθήκες. Ένα είδος καταγραφής των λόγων που κάποιο συγκεκριμένο σημείο έχει προτιμηθεί.

Greening Stake: Αφορά το ποσό που ποντάρει ο παίκτης στην περίπτωση που θέλει να μοιράσει το κέρδος ή τη ζημιά.

Greening Price: Είναι η τιμή στην οποία γίνεται η πράξη της προηγούμενης ενέργειας.

Condition: Η συνθήκη κάτω από την οποία πραγματοποιείται το trade out.

SL Hits: Αφορά το γεγονός της πράξης που γίνεται στο τοποθετημένο stop loss, πριν φυσικά η απόδοση φτάσει στον επιθυμητό στόχο του κέρδους μας.

Tr. PR. Hits: Αφορά το γεγονός ότι το στοίχημά μας έφτασε πρώτα στην τιμή στόχο που έχουμε θέσει ώστε να είμαστε κερδοφόροι.

Στο τέλος υπάρχουν δύο στήλες που έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα της όλης ενασχόλησής μας και τη σύγκριση αυτών των περιπτώσεων που πραγματοποιούμαι ή όχι, τεχνικές trading ή καθαρού στοιχήματος.

Στο φύλλο Excel, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν δεν έχει ενσωματωθεί η προμήθεια των ανταλλακτηρίων, εφόσον τα στοιχήματα τοποθετούνται σε αυτά. Ο παράγοντας της προμήθειας, όπως και αυτός της διαχείρισης χρημάτων,  παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ενός συστήματος και πιθανόν να συμπεριληφθεί σε μελλοντική έκδοση του αρχείου στοιχημάτων.

Προς το παρόν το αρχείο στοιχημάτων ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε όλους τους παίκτες του στοιχήματος. Για τυχόν διορθώσεις, παρατηρήσεις ή προτάσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ή να αφήσετε σχόλιο.

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).