Εχοντας κατακτήσει τον τίτλο με δραματικό τρόπο την περασμένη σεζόν, η Manchester City θέλει τώρα να διατηρήσει το στέμμα. Υπάρχουν, όμως, οι ανταγωνίστριες ομάδες που ενισχύθηκαν.

Αν και ο επικός θρίαμβος της Manchester City στο φινάλε της περυσινής σεζόν και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, θα της δώσει ψυχολογικό προβάδισμα, η κούρσα για τον τίτλο τη φετινή σεζόν αναμένεται να είναι… εξίσου συναρπαστική με την περυσινή (δείτε τα προγνωστικά για κατάκτηση της Premier League 2011-12 10 μήνες πριν).

premier-league-titlos-protathlima-manchester-city

Οι πρωταθλητές ίσως να νομίζουν πως έφαγαν το γάιδαρο ξορκίζοντας μια κατάρα που κρατούσε κοντά μισό αιώνα, αλλά οι παίκτες του Roberto Mancini θα πρέπει να… φάνε και την ουρά εάν θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα καθώς αναμένεται σθεναρή αντίσταση από τις διεκδικήτριες ομάδες που ενισχύθηκαν.

Ο προπονητής της City εξέφρασε πριν λίγες ημέρες το θυμό του για την έλλειψη δράσης της ομάδας του στο μεταγραφικό παζάρι, με την άφιξη του Jack Rodwell από την Everton να είναι η μοναδική που ενισχύει την ομάδα του για τη νέα σεζόν, μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, η κάτοχος διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα, και είναι ξεκάθαρο φαβορί στο 2.25 για να διατηρήσει τα σκήπτρα και φέτος.

Η έλλειψη μεταγραφών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Chelsea, η οποία πραγματοποίησε αρκετές ενδιαφέρουσες κινήσεις προκειμένου να βελτιωθεί σε σχέση με την απογοητευτική περυσινή έκτη θέση. Με τους Eden Hazard, Marko Marin και Oscar να εμπλουτίζουν τις επιθετικές επιλογές του Roberto Di Matteo, οι «μπλε» δείχνουν ικανοί να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση φέτος και είναι διαθέσιμοι στο 5.50 για να πάρουν σπίτι τους τον πρώτο τίτλο της Premier League από το 2010.

Καμία ομάδα δεν θα είναι πιο αποφασισμένη να πάρει το τρόπαιο μακριά από τα χέρια της μισητής γειτόνισσας από το Manchester, όσο η United, καθώς ο Sir Alex Ferguson πρέπει ακόμη να θυμάται τον τρόπο με τον οποίο έχασε το στέμμα στο δραματικό φινάλε της περυσινής σεζόν. Η προσθήκη του Shinji Kagawa αναμένεται να βελτιώσει τις δημιουργικές ικανότητες της United και να αποφορτίσει τους βετεράνους Paul Scholes και Ryan Giggs, με τον Ιάπωνα να αποδεικνύει την αξία του εάν κατακτηθεί τελικά ο τίτλος Νο20. Εχοντας φτάσει τόσο κοντά στην επιτυχία πέρυσι, ο Ferguson θα ελπίζει πως θα την γευτεί κιόλας φέτος, με την ομάδα του να δίνεται στο 3.25 για να τερματίσει πρώτη για μια ακόμη φορά.

Ως συνήθως, το καλοκαίρι της Arsenal μονοπωλείται από τις συζητήσεις για το ποιον βασικό παίκτη θα χάσει, αλλά ο Arsene Wenger, παραδόξως, ενίσχυσε το ρόστερ του ενόψει της πιθανής αποχώρησης του Robin van Persie. Ο αρχηγός είχε παλαιότερα εκφράσει την απογοήτευσή του για την έλλειψη βελτίωσης του συλλόγου, αλλά οι αφίξεις των Santi Cazorla, Lukas Podolski και Olivier Giroud ίσως είναι αρκετές για να δώσουν ώθηση στην προσπάθεια της Arsenal για τον τίτλο. Εάν ο Ολλανδός επιλέξει να παραμείνει «κανονιέρης», τότε το 12.00 φαντάζει μια καλή απόδοση για να κατακτήσει η Arsenal τον πρώτο τίτλο μετά από εννέα χρόνια.

Θα ήταν τεράστια έκπληξη εάν το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν το κατακτούσε κάποια άλλη ομάδα πλην αυτών των τεσσάρων, αλλά εάν περιμένετε από τους Andre Villas-Boas ή Brendan Rodgers να αναγεννήσουν τους νέους τους συλλόγους, τότε μπορείτε να ποντάρετε στο 26.00 και στο 29.00 για την κατάκτηση της Premier League από την Tottenham ή τη Liverpool αντίστοιχα.

Η Newcastle σόκαρε τους πάντες μπαίνοντας στην πρώτη πεντάδα πέρυσι, αλλά θα ήταν ένα… σεισμικό σοκ εάν οι «καρακάξες» στέφονταν πρωταθλητές. Κάτι που δείχνει και το 151.00.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).