Η πιθανή μεταγραφή του Robin van Persie και η επίδραση που μπορεί να έχει στον Wayne Rooney, κάνει το “Χρυσό Παπούτσι” αβέβαιο. Ισως ο αστέρας της Chelsea να είναι η απάντηση.

Ο Robin van Persie ήταν ο πρώτος σκόρερ της Premier League την περυσινή σεζόν και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έσπασε το φράγμα των 30 γκολ. Φέτος, το μέλλον του στην Arsenal είναι αβέβαιο, ωστόσο το ερώτημα των παικτών του στοιχήματος είναι τι επιρροή θα έχει αυτή η μετακίνηση στις ελπίδες του για κατάκτηση του “Χρυσού Παπουτσιού”.

Fernando-Torres-Chelsea

Κι ενώ μια μετακίνηση στη Juventus θα έδινε… μπουνιά στις ελπίδες του, ο Van Persie εμφανίζεται πολύ πιθανό να διατηρήσει τον ηγετικό του ρόλο στο Emirates Stadium εάν μείνει, ενώ μια μετακίνηση στη Manchester United δεν αποκλείεται να του αποφέρει ακόμη περισσότερα γκολ.

Ο Van Persie είναι στο 10.0 στην Paddy Power για να διατηρήσει το στέμμα του ως πρώτος σκόρερ της Premier League. Οι κυριότεροι ανταγωνιστές του Ολλανδού στην προηγούμενη σεζόν ήταν οι Wayne Rooney και Sergio Aguero.

Ο Rooney είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα έχοντας πετύχει δύο χατ-τρικ ως τις 10 Σεπτεμβρίου και, εάν συνεχίσει να βελτιώνεται η συνεργασία του με τον Shinji Kagawa, τότε μπορεί να ελπίζει πως θα ξεπεράσει το περυσινό όριο των 27 τερμάτων.

Ωστόσο, ο αγαπημένος παίκτης των μπούκμεϊκερ για να βγει πρώτος σκόρερ είναι ο Aguero. Η πρώτη χρονιά στο αγγλικό ποδόσφαιρο υποτίθεται πως είναι δύσκολη, αλλά ο 24χρονος σκόραρε στο ντεμπούτο του και, επίσης, σημείωσε το τελευταίο γκολ της σεζόν. Ο Αργεντινός προσφέρεται στο 8.0 ενώ ο Rooney βρίσκεται σε απόδοση 9.0.

Το τελευταίο φαβορί από τα μεγάλα κανόνια είναι ο Fernando Torres και, με τον Didier Drogba να έχει πλέον αποχωρήσει, ο δρόμος είναι ανοιχτός για τον Ισπανό να πάρει παιχνίδια και να ανέβει ψηλά. Με την Chelsea να έχει επενδύσει σημαντικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αυτό το καλοκαίρι – όλοι τους αποκτήθηκαν για να τροφοδοτούν τον Torres – μοιάζει εξαιρετική η απόδοσή του στο 11.0.

Ο Carlos Tevez έδειξε ψήγματα του ταλέντου του και σκόραρε κιόλας στο Community Shield κόντρα στην Chelsea – όπως και ο Torres – και προσφέρεται σε απόδοση 17.0.

Μεταξύ των άλλων ποδοσφαιριστών, υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να βοηθήσουν κάποιες ομάδες να ανέβουν ψηλά και αποτελούν καλά… χαρτιά. Για παράδειγμα, ο Darren Bent της Aston Villa και ο Nikica Jelavic της Everton, αναμένεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας τους και, εάν αγωνιστούν στα περισσότερα από τα 38 παιχνίδια του πρωταθλήματος, θα πληρώσουν το εξαιρετικό 31.0 σε απόδοση.

Ωστόσο, το value bet σε αυτή την αγορά είναι ο επιθετικός της Liverpool, Fabio Borini. Ο 21χρονος σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Anfield στον αγώνα του Europa League με τη Gomel και φαίνεται πως θα έχει κεντρικό ρόλο στα σχέδια του Brendan Rodgers. Ο Luis Suarez (17.0) κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στο μεγαλύτερο διάστημα της περυσινής σεζόν, αλλά ίσως του ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος πίσω του περιφερειακού επιθετικού και, εάν η Liverpool βελτιωθεί, οι ευκαιρίες που θα δοθούν στον Borini θα είναι πολλές.

Ο Ιταλός διεθνής μπορεί να είναι σε πολύ υψηλή απόδοση (41.0) και να αξίζει περισσότερο το να πονταριστεί στο να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πίνακα των σκόρερ της Premier League.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).