Η Ferrari και η McLaren χάνουν το πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1, μεγάλο φαβορί η Red Bull για την κατάκτησή του ενώ δεν αποκλείεται και η έκπληξη από την… Lotus! Αυτά είναι τα προγνωστικά στοιχήματος μέχρι στιγμής για το πρωτάθλημα της Formula 1, σύμφωνα με την ανάλυση των γραφημάτων των αποδόσεων όπως αυτά εμφανίζονται στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της betfair. Σε παρόμοια τεχνική ανάλυση γραφημάτων στο πρωτάθλημα οδηγών 2012 έγραφα πριν 3 μήνες μετά το Grand Prix της Valencia: «[…] πιστεύω πως η απόδοση του στοιχήματος υπέρ του Vettel θα επανέλθει σε ανοδική πορεία και δεν αποκλείεται να ξαναφτάσει το 7.0, ή ακόμα και το 9.0 ή και γιατί όχι να το ξεπεράσει σε βάθος χρόνου, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες του Vettel να κερδίσει το πρωτάθλημα […]», ενώ σχετικά με τον Alonso: «[…] ο Fernando Alonso μοιάζει τώρα πιο πιθανός πρωταθλητής F1 για το 2012 παρά ποτέ![…]». Η απόδοση του Alonso βρίσκεται τώρα στο 1.65 από το 3.25 τον Ιούνιο και του Vettel στο 9.

Red Bull

Η Red Bull βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος κατασκευαστών με 29 βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη McLaren-Mercedes. Η πορεία της απόδοσης του στοιχήματός της ακολουθεί πτωτική πορεία από τη στιγμή που ταιριάστηκε στοίχημα στην υψηλότερη τιμή του 5.30. Ισχυρή αντίσταση κατά την πτώση εμφάνισε το επίπεδο σε απόδοση 2.0, το οποίο τελικά ξεπεράστηκε όταν η απόδοση σημείωσε τη χαμηλότερη τιμή στο 1.14. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα στα Grand Prix της Ιταλίας και του Βελγίου, η ζήτηση για κατά στοιχήματα ώθησε ξανά την απόδοση στο 2.00 όπου και επαληθεύει φαινομενικά το επίπεδο στήριξης της πτώσης. Θα περίμενα μετά τη διόρθωση αυτή η απόδοση της Red Bull να επανέλθει στην αρχική πτωτική τάση.

McLaren – Mercedes

Από κοντά και το στοίχημα υπέρ της McLaren – Mercedes, το οποίο ανταλλάσσεται στο 2.30 περίπου στην Betfair. Ωστόσο λίγες εβδομάδες νωρίτερα η McLaren δε θα χαρακτηριζόταν ως φαβορί, αφού η απόδοση άγγιξε προς στιγμήν το 11! Από τότε οι παίκτες πόνταραν στη μεγάλη απόδοση και έφεραν την τιμή της ξανά κοντά στο 2.00, στην οποία είχε βρει στήριξη πριν μερικούς μήνες. Ίσως το επίπεδο στήριξης γίνεται περισσότερο αντιληπτό στο γράφημα στα δεξιά (50%), όπου αποτυπώνεται η πιθανότητα επαλήθευσης με βάση την απόδοση. Η πρόβλεψή μου είναι πως η πιθανότητα να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών η McLaren θα μειωθεί τις επόμενες εβδομάδες, τουλάχιστον μέχρι το 10%.

Ferrari

Η Ιταλική ομάδα δε φαίνεται ικανή φέτος να βρεθεί στην πρώτη θέση των κατασκευαστών, παρόλη την ενθαρρυντική απόδοση του Alonso. Αυτό αποδεικνύει και η απόδοση του στοιχήματός της, η οποία εδώ και μήνες δεν έχει πέσει χαμηλότερα από το… 20! Είναι εμφανές το επίπεδο στήριξης στο 20 στο γράφημα της απόδοσης, ενώ κάποιοι έχουν στοιχηματίσει ακόμα και στο 140! Εφόσον η στήριξη επαληθευτεί για πολλοστή φορά, η απόδοση της Ferrari θα εκτοξευθεί οπότε θα πόνταρα σε ένα κατά στοίχημα στην παρούσα φάση. Με δεδομένη την αδυναμία του Massa για καλά αποτελέσματα, αρκεί μια «γκέλα» του Alonso για να επιστρέψει η απόδοση του στοιχήματος της Ferrari σε τριψήφια νούμερα.

Lotus

Αναμφισβήτητα η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Μετά την άσχημη εκκίνηση για την ομάδα της Lotus, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να ταιριαστεί στοίχημα ακόμα και στο 900 (!!), τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα στα Grand Prix των οδηγών της, Räikkönen και Grosjean, οδήγησαν την απόδοση σε πολύ χαμηλότερες τιμές, με τη χαμηλότερη εξ αυτών να σημειώνεται στο 7.20! Στο γράφημα της πιθανότητας επαλήθευσης φαίνεται η σημασία του επιπέδου της τιμής που βρίσκεται αυτήν την ώρα το στοίχημα υπέρ της Lotus (2% ή 50.0 απόδοση). Μια επιλογή με ιδιαίτερα υψηλό προσδοκώμενο κέρδος και με σχετικά μικρό ρίσκο θα ήταν το υπέρ στοίχημα στο 50.0 με στόχο να κλείσουμε το trade στο 10.0 (10% πιθανότητα επαλήθευσης) ή και χαμηλότερα.

Το στοίχημα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1 αποτελεί ένα παράδειγμα μακροχρόνιου live στοιχήματος. Χωρίς την πίεση του χρόνου οι αποφάσεις λαμβάνονται υπό ήρεμες συνθήκες και η όποια τεχνική ανάλυση των γραφημάτων μπορεί να πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των επόμενων Grand Prix, ώστε να ελέγχεται η θέση μας. Ακόμα και πολύ άσχημα ή πολύ καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των αγώνων δε θα επιφέρουν τόσο τρομακτικές αλλαγές στα γραφήματα, οπότε και θα υπάρχει ο χρόνος να αντιδράσουμε σε όποιες αλλαγές των αποδόσεων συμβούν.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version