metavoles-apodoseon-stoixima-podosfairouΤρεις από τους αγώνες ποδοσφαίρου με πάνω από 100,000 ευρώ τζίρο στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της betfair εμφανίζουν αξιόλογες μεταβολές αποδόσεων. Πρόκειται για την πτώση της απόδοσης της Everton που αντιμετωπίζει τη Leeds για το Αγγλικό League Cup, για την πτώση της Dortmund κόντρα στην Eintracht Frankfurt για τη Γερμανική Bundesliga καθώς και για την άνοδο της απόδοσης της Manchester City που φιλοξενεί την Aston Villa και πάλι για το League Cup.

Φανερώνουν οι παραπάνω μεταβολές των αποδόσεων κάτι παραπάνω από την εμπιστοσύνη των παικτών του στοιχήματος υπέρ εκείνων των ομάδων των οποίων πέφτει η απόδοση; Είναι μια ερώτηση με πολλές απαντήσεις. Πρόσφατα συζητήσαμε για το αν υπάρχει value στο στοίχημα μιας ομάδας μετά από πτώση απόδοσης. Εάν πιστεύετε ότι πράγματι η πτώση των αποδόσεων είναι απόδειξη ύπαρξης value ακόμα και στις χαμηλότερες αποδόσεις, τότε δεν έχετε παρά να στοιχηματίσετε υπέρ των Everton (1.76), Dortmund (1.80) και Aston Villa (10) για να βγείτε κερδισμένοι. Αρκεί να κερδίσετε τα δύο πρώτα παιχνίδια, ή μόνο μια πιθανή έκπληξη της Aston Villa, καθώς η επαλήθευση μόνο του ενός από τους δύο πρώτους αγώνες δεν είναι αρκετή.

Εφόσον όμως είστε δύσπιστοι και ανήκετε στη σχολή που υποστηρίζει πως πλέον οι αποδόσεις έχουν οδηγηθεί σε επίπεδα τιμών που όχι μόνο δεν περιέχουν value, αλλά οι αποδόσεις των αντιπάλων τους είναι πολύ δελεαστικές, θα προτιμήσετε ένα στοίχημα υπέρ των Leeds (5.3), Eintracht Frankfurt (5.0) και Manchester City (1.40).

Υπάρχει και η λύση που ακούει στο όνομα trading και είναι εφικτή μόνο στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων, όπως εκείνο της Betfair. Εφόσον η υπάρχουσα τάση εξακολουθήσει μέχρι το εναρκτήριο λάκτισμα, η απόδοση της Everton θα πέσει χαμηλότερα (προσωπικά αμφιβάλλω μετά την ισχυρή στήριξη που έχει συναντήσει στο 1.70), η απόδοση της Dortmund θα κατευθυνθεί προς το 1.70 (εφόσον γίνει το breakout) και η Manchester City θα συνεχίσει να βλέπει την απόδοση του στοιχήματός της να ανεβαίνει στο 1.50. Πιο πρόσφατο παράδειγμα επιτυχημένου trading ήταν στον αγώνα της Chelsea με τη Juventus για το Champions League.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περίπτωση οι αποδόσεις να βρίσκονται σε τέτοιες τιμές όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει value και κερδισμένοι μακροχρόνια θα βγουν οι εταιρίες και τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων μέσω της προμήθειας. Τέτοιο παράδειγμα είχαμε δείξει πριν ένα χρόνο με την ανάλυση των αποδόσεων στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Tottenham για το Europa League.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.