Πριν αυτές οι δυο ομάδες συναντηθούν στην τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν, ο προπονητής της Newcastle, Alan Pardew, είχε ισχυριστεί πως ο σύλλογός του λειτουργεί σε διαφορετικό… μήκος κύματος από την Everton. Τα «ζαχαρωτά» οδήγησαν τελικά τους φιλοξενούμενους σε ήττα 3-1, δείχνοντας πως ίσως τελικά δεν ήταν ακριβώς σωστή αυτή η δήλωση.

Αλλά ο προπονητής της Everton, David Moyes, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο ενόψει της σημερινής αναμέτρησης μεταξύ των δυο ομάδων, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Premier League. «Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τη σύγκριση της Everton με τη Newcastle», δήλωσε ο Moyes. «Ο Alan και η Newcastle έχουν κάνει πραγματικά καλή δουλειά και αξίζουν να παίζουν φέτος στην Ευρώπη (σ.σ. η Newcastle παίζει την Πέμπτη στην Πορτογαλία με την Maritimo για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League). Νομίζω τα πήγαν περίφημα πέρυσι καθώς συνέχισαν να κερδίζουν όταν πολλοί έλεγαν πως δεν θα αντέξουν. Για πολλές αγωνιστικές ήταν κοντά στην πρώτη τετράδα του Champions League. Αλλά κι εμείς είμαστε δυνατός αντίπαλος. Τα τελευταία χρόνια τα έχουμε πάει αρκετά καλά δεδομένων των οικονομικών μας δυνατοτήτων».

Η Newcastle (στο 5.40) θα προσπαθήσει να αποφύγει μια επανάληψη της εμφάνισης της περυσινής τελευταίας αγωνιστικές στο Goodison Park και θα προσπαθήσει να βελτιώσει την… ανάμικτη εκκίνηση που έκανε στη νέα σεζόν, έχοντας μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει ο Pardew να βελτιώσει πολλά στην άμυνα. Αλλά πώς να το κάνει χωρίς τον τερματοφύλακα Tim Krul, τον αρχηγό και κεντρικό αμυντικό Fabrcio Coloccini, τους αμυντικούς Danny Simpson και Ryan Taylor και τον μέσο Cheick Tiote;

Επίσης, η Everton (στο 1.80) έχει κερδίσει τα πέντε από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στις «καρακάξες». Ερχεται και από πέντε διαδοχικές νίκες στο Goodison. Εχει κερδίσει και τα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε εντός έδρας Δευτέρα, χωρίς να δεχθεί καν γκολ!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Everton – Newcastle 1 @ 1.80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).