Θα μπορούσε κανείς να συγχωρήσει τους φίλους της Reading (στο 3.75) που έχουν ξεχάσει ότι έχει ξεκινήσει η ποδοσφαιρική σεζόν. Εχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έπαιξαν για τελευταία φορά κόντρα σε Stoke και Chelsea – τα ματς αυτά αποτελούν μακρινή ανάμνηση.

Οι υποχρεώσεις της Chelsea για το ευρωπαϊκό Super Cup, μια καταιγίδα στο Sunderland και η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, σημαίνουν πως 25 ημέρες έχουν περάσει από την ήττα της Reading στο Stamford Bridge μέχρι το σημερινό ματς με τους Spurs. Τουλάχιστον, μια δύσκολη νίκη επί της Peterborough στο League Cup, θύμισε στους ποδοσφαιριστές το επάγγελμά τους.

Η Reading πρέπει να πάρει θάρρος από το ξεκίνημά της – εάν μπορεί να το θυμηθεί. Ηταν αρκετά καλή στην ισοπαλία 1-1 με τη Stoke ενώ για 40 λεπτά ήταν μπροστά στο σκορ κόντρα στην Chelsea, για να χάσουν εν τέλει από ένα γκολ-οφσάιντ του Fernando Torres.

Κι ενώ οι οπαδοί των Royals περιμένουν έκτοτε κάτι να συμβεί., οι φίλοι της Tottenham (στο 2.00) σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν τα μάτια τους. Πεταμένοι βαθμοί εντός έδρας με West Brom και Norwich, οι Modric και Van der Vaart έφυγαν, οι Dempsey και Dembele ήρθαν, αλλά η πρώτη νίκη για τον AVB όχι.

Μια άλλη άφιξη στο White Hart Lane είναι αυτή του Γάλλου τερματοφύλακα και αρχηγού Hugo Lloris, ο οποίος θα πρέπει να περιμένει για το ντεμπούτο του, αφού ο Villas Boas ξεκαθάρισε πως ο Brad Friedel θα παραμείνει το Νο1 για την ώρα. Ο Lloris παραδέχθηκε πως «δεν χάρηκε» όταν το άκουσε, αλλά ο πόνος θα πρέπει να έγινε μικρότερος όταν άκουσε πως ο Friedel έχει πραγματοποιήσει 307 διαδοχικές εμφανίσεις στην Premier League. Ένα σερί που ξεκίνησε στην Blackburn Rovers, συνέχισε στην Aston Villa και τώρα στους Spurs.

Στα 41 του, ο Friedel είναι ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες, αλλά ακόμη και οι κορυφαίοι δεν μπορούν να τα βάλουν με το χρόνο. Πόσο μάλλον όταν είναι 6,5 χρόνια μεγαλύτερος από τον προπονητή του – και αυτό ίσως είναι ακόμη ένα ρεκόρ. Αλλά μπορεί κι αυτό να βοηθήσει ώστε οι Spurs να μείνουν αήττητοι για έκτο διαδοχικό παιχνίδι (σε πρωτάθλημα και κύπελλα) απέναντι στη Reading. Ή ακόμη για να πετύχει ο Andre Villas Boas την τέταρτη νίκη του στα 16 τελευταία παιχνίδια στην Premier League. Αν πάντως η Reading συνεχίσει την παλιά της συνήθεια – μόλις 19 γκολ στο Madejski την περίοδο 2007/08 – τότε η Tottenham μπορεί να ελπίζει.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Reading – Tottenham           under 2,5 γκολ 1.83

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).