Πώς μοιάζουν οι μεταβολές των αποδόσεων στα live στοιχήματα ποδοσφαίρου; Πόσο επηρεάζονται οι αποδόσεις από την επίτευξη τερμάτων και πόσο ομαλή είναι η πτώση της απόδοσης της ισοπαλίας, όσο οι ομάδες παραμένουν στο 0-0; Είναι τελικά τόσο επικίνδυνο το live στοίχημα στο ποδόσφαιρο όσο τρομακτικές είναι οι αλλαγές των αποδόσεων; Σε αυτά τα ερωτήματα δίνουν απαντήσεις τα γραφήματα των χθεσινών αγώνων του Champions League, τα οποία αποθήκευσα λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των αγώνων μέσω του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων της Betfair.

champions-league-metavoles-apodoseon-grafimata-betfair

Manchester City – Dortmund: Το πρώτο γράφημα αποτυπώνει τη μεταβολή της απόδοσης της Dortmund, η οποία προηγήθηκε 0-1 στο 61’. Η απόδοση από το 4.0 έπεσε στο 1.50 περίπου, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι το 61ο λεπτό η απόδοσή της δεν ανέβηκε πάνω από 4.3, παρόλο που πριν την έναρξη του παιχνιδιού, η απόδοση του στοιχήματός της δεν ήταν σημαντικά χαμηλότερα! Πριν την ισοφάριση στο 90’ οι παίκτες στοιχημάτιζαν υπέρ (ή κατά) της Dortmund στο 1.19. Δυστυχώς η αλλαγή που έφερε η ισοφάριση στην απόδοση της Dortmund δεν περιλαμβάνεται στο γράφημα.

Arsenal – Ολυμπιακός: 1-0 στο 42’ και 1-1 στο 45’ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησαν την αναστάτωση στο γράφημα της απόδοσης της Arsenal. Όταν προηγήθηκε η Αγγλική ομάδα η απόδοση έπεσε πολύ χαμηλότερα από το προηγούμενο χαμηλό (1.40), ενώ με την ισοφάριση του Ολυμπιακού εκτινάχθηκε υψηλότερα από το προηγούμενο υψηλό (1.70). 2-1 στο 56’ και 3-1 στο 93’ το οποίο υποψιάζομαι ότι θα στοίχισε σε όσους έπαιζαν under 3.5 γκολ και 2-1 ακριβές σκορ. Ενδιαφέρουσα επίσης η πτώση της απόδοσης ακριβώς στο 1.20 όταν έγινε το 2-1, αφού ακριβώς στο ίδιο επίπεδο τιμών βρέθηκε η απόδοση στο 1-0!

Ajax – Real Madrid: 0-1 στο 42’, 0-2’ στο 48’, 1-2 στο 56’, 1-3 στο 79’ και 1-4 στο 81’ ήταν η εξέλιξη σε αυτόν τον αγώνα. Μέχρι να προηγηθεί η Real, η απόδοσή της σκαρφάλωνε αργά και σταθερά, τάση η οποία παρατηρείται στις φαβορί ομάδες στο live στοίχημα ποδοσφαίρου. Από κι έπειτα η απόδοση δεν ανέβηκε πάνω από το 1.20, στο οποίο βρήκε αντίσταση και στήριξη στο 0-1 και στο 1-2.

Schalke – Montpellier: 0-1 (13’), 1-1 (26’), 2-1 (53’) και 2-2 (90’) αλλά στο γράφημα απουσιάζει κι εδώ η συνέπεια της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό του αγώνα από την Montpellier. Κάποιοι στοιχημάτιζαν υπέρ της Schalke στο 1.04 και σχεδόν σίγουρα δε θα είχαν την ευκαιρία να μετριάσουν τη ζημιά τους, όταν φαντάζομαι η απόδοση εκτινάχτηκε στο 2-2 με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Porto – Paris Saint-Germain: 1-0 για την Porto στο 83’ και η άνοδος από το 2.0 στο 5.50 μέχρι εκείνη την ώρα διακόπηκε αστραπιαία ρίχνοντας την απόδοση στο 1.13! Η τάση είναι η φίλη μας όπως λένε (trend is your friend), όμως όσοι πόνταραν κατά της Porto για να κερδίσουν λίγα ticks, βρέθηκαν να ρισκάρουν σχεδόν όλο το ποσό που είχαν ως υποχρέωση! Εδώ αξίζει να δούμε και το γράφημα της ισοπαλίας, όπου η απόδοση άγγιξε το 1.38 πριν εκτιναχθεί στο 10!

porto-isopalia

Dinamo Kiev – Dinamo Zagreb: 1-0 (3’) και 2-0 (33’) δημιούργησαν τα «σκαλοπάτια» στο γράφημα της απόδοσης της Dinamo Kiev. Όσοι πόνταραν στο 1.50 βγήκαν κερδισμένοι αφού η απόδοση αρχικά έπεσε στο 1.20 (μήπως τελικά το να προηγηθεί το φαβορί με ένα τέρμα, φέρνει πάντα την απόδοση στο 1.20;;), όμως εάν ήταν αντίστροφη η εξέλιξη (0-1) τότε η απόδοση θα ανέβαινε στο 2.40, σύμφωνα με το γράφημα της Schalke. Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τις μεταβολές αυτές των αποδόσεων, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι όσο κάνουμε trading στο live στοίχημα ποδοσφαίρου. Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε trading πριν την έναρξη των αγώνων ποδοσφαίρου.

Σε τρεις άλλους αγώνες, οι μεταβολές αποδόσεων των στοιχημάτων είχαν την παρακάτω πορεία:

agglia-championship-grafima-apodosi-betfair-stoixima

Anderlecht – Malaga: Άλλος ένας χθεσινός αγώνας για το Champions League με το σκορ να λήγει 0-3. Σχετικά μικρή άνοδος της απόδοσης της Malaga, παρόλο που το πρώτο τέρμα μπήκε στο 45’.

Στους αγώνες της Αγγλικής Championship, η Nottingham Forrest και η Blackburn ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα όπως αποδεικνύει και το γράφημα τις ισοπαλίας, ενώ στο Middlesbrough – Derby μπήκαν 4 γκολ (16’ 0-1, 19’ 1-1, 81’ 2-1 και 87’ 2-2). Στο γράφημα δεν υπάρχει η επίπτωση του 4ου τέρματος, το οποίο θα οδήγησε στον… «κουβά» όσους πόνταραν στο 1.20 την Middlesbrough. Κι εδώ παρατηρούμε πως όταν προηγήθηκε με ένα τέρμα διαφορά η φαβορί ομάδα, η απόδοση σταθεροποιήθηκε στο 1.20! Είναι λέτε τόσο τυχαίο το επίπεδο αυτό που ισορροπεί η απόδοση;

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.