Η Ισπανία έχει το Clasico, αλλά αυτή η Κυριακή περιλαμβάνει και… Derby della Madonnina στην Ιταλία αλλά και Classique στη Γαλλία.

Οι γείτονες του Μιλάνου επιστρέφουν από μεγάλα ευρωπαϊκά ταξίδια για αυτή την αναμέτρηση στο San Siro. «Η νίκη επί της Zenith μας έδωσε αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο 19χρονος επιθετικός της AC Milan, Stephan El Shaarawy (στο 7.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ), ο οποίος στην Αγία Πετρούπολη σκόραρε για πέμπτη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά μπορούμε να τους κερδίσουμε εάν παίξουμε με την ίδια ένταση». Και ο Luca Antonini γνωρίζει πολύ καλά πως σε περίπτωση που οι «Rossoneri» δεν κερδίσουν, η χρονιά θα είναι από τόσο νωρίς, χαμένη. «Τα ντέρμπι είναι πάντα σημαντικά, αλλά ειδικά για μας σήμερα είναι κάτι περισσότερο», είπε ο πλάγιος μπακ της AC Milan. «Αρχίσαμε να βελτιώνουμε τις εμφανίσεις μας και αυτό το ντέρμπι είναι ίσως ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να αρχίσουμε να αντιστρέφουμε προς το καλύτερο την κατάσταση για μας».

milan-inter-derby

Η AC Milan (στο 2.45) σίγουρα χρειάζεται τη νίκη καθώς βρίσκεται ήδη εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Juventus και πέντε πίσω από τους «Nerazzurri», αν και θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τον πρώην επιθετικό της, Antonio Cassano (στο 2.75 στην αγορά Να Σκοράρει Οποτεδήποτε), ο οποίος έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες με την Inter Milan (στο 3.20). «Οι οπαδοί της AC Milan θα με αποδοκιμάσουν, αλλά δεν έχω κάτι εναντίον τους», τόνισε o φορ της Inter Milan. «Απλά θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει». Αυτός που έκανε, πάντως, πέρυσι τη διαφορά στα Derby della Madonnina ήταν ο Diego Milito (στο 6.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ), σκοράροντας δύο φορές στο θριαμβευτικό για την Inter Milan 4-2 του πρώτου γύρου και σημειώνοντας το μοναδικό γκολ στο 1-0 του δεύτερου…

Paris-saint-germain-MarseilleΟ πρώτος υποδέχεται το δεύτερο στη Ligue 1, 19 χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση όπου Marseille (στο 3.00) και Paris Saint-Germain (στο 2.50) καταλάμβαναν τις δυο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο επιθετικός της Paris, Zlatan Ibrahimovic (στο 2.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε), έχει παίξει και σε ντέρμπι του Μιλάνου αλλά και σε ισπανικά Clasico ανάμεσα σε Barcelona και Real Madrid και θέλει όσο τίποτε άλλο να δει ακόμη ένα τόσο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Αυτό το Classique θα είναι πολύ συναρπαστικό», είπε ο αρχηγός της εθνικής Σουηδίας. «Οταν παίζεις εκτός έδρας, δεν έχεις τους οπαδούς με το μέρους σου».

Οι «Φωκαείς» πέταξαν τους πρώτους τους βαθμούς στη φετινή σεζόν την προηγούμενη αγωνιστική στην ήττα από τη Valenciennes – αλλά ανέκαμψαν άνετα με το 5-1 επί της ΑΕΛ για το Europa League – και ευελπιστούν πως το κοινό του Velodrom θα τους σπρώξει στην επιτυχία κόντρα στην PSG του Carlo Ancelotti, η οποία την Τετάρτη γνώρισε την πρώτη ήττα για τη σεζόν 2012/13, από την Porto για το Champions League. Πάντως, στο 2-0 επί της Sochaux η Paris έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στη Ligue 1 ενώ όπως και η Marseille, δεν δέχτηκε γκολ σε πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

AC Milan – Inter Milan          under 2,5 γκολ @ 1.833

S. El Shaarawy            Πρώτος Σκόρερ @ 7.50

A. Cassano      Να Σκοράρει Οποτεδήποτε @ 2.75

Marseille – Paris Saint Germain          over 2,5 γκολ @ 2.10

Z. Ibrahimovic            Να Σκοράρει Οποτεδήποτε @ 2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).