Ο τέταρτος γύρος του League Cup (ή αλλιώς Capital One Cup) στην Αγγλία ανοίγει την αυλαία του την Τρίτη με τέσσερις αναμετρήσεις. Στη σπουδαιότερη εξ αυτών, η Reading περιμένει στο Madejski Stadium την Arsenal που, παραδοσιακά, έχει το πάνω χέρι.

Δεν είναι τυχαίο που στις εννέα προηγούμενες αναμετρήσεις ανάμεσα σε Reading (στο 3.90) και Arsenal (στο 1.85), ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, νικήτρια βγήκε σε όλες η Arsenal. Πιο πρόσφατη επικράτηση το επιβλητικό 4-0 για τον τέταρτο γύρο – καλή ώρα – του League Cup το 2005. Ωστόσο, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά σήμερα. Η Arsenal έχει επτά χρόνια να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, ο Arsene Wenger δήλωσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πως το League Cup είναι η τελευταία διοργάνωση που τον ενδιαφέρει και, όπως κάνει συνήθως, θα χρησιμοποιήσει αρκετούς από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς. Τέτοιοι λογίζονται οι διεθνείς Theo Walcott (στο 3.20), Johan Djourou και Andrey Arshavin (στο 8.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ), μεταξύ άλλων…

Από την άλλη, ο τεχνικός της Reading, Brian McDermott γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά την Arsenal, έχοντας εργαστεί στους Λονδρέζους για πολλά χρόνια στο παρελθόν. Και, μπορεί η Reading να σκέφτεται ήδη το παιχνίδι-τελικό με την QPR το Σάββατο, αφού ακόμη δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη στην φετινή Premier League, ωστόσο μια νίκη επί της Arsenal θα είναι σημαντική ένεση ηθικού. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, η Reading έχει σκοράρει και στα 14 τελευταία παιχνίδια της για το League Cup σημειώνοντας συνολικά 35 γκολ, δεν δέχθηκε γκολ μόνο σε ένα από τα 11 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλων κι έρχεται από το 3-3 με τη Fulham για την Premier League. Όλα δείχνουν πως θα έχουμε γκολ και θέαμα στο Madejski Stadium – στο 1.70 το over 2,5.

Για το παιχνίδι στο Stadium of Light, αρκεί να αναφέρουμε πως ο προπονητής της Sunderland (στο 1.70), Martin O’Neill, έχει κερδίσει δύο φορές το Capital One Cup σαν προπονητής κι άλλες δύο σαν παίκτης, έχει παρατάξει δυνατή ενδεκάδα στους δύο προηγούμενους γύρους και το γεγονός πως η Middlesbrough (στο 5.25) είναι τοπική αντίπαλος αυξάνει ακόμη περισσότερο το δίψα της Sunderland για τη νίκη-πρόκριση. Ο αρχηγός της Sunderland, Lee Cattermole, είναι πρώην παίκτης της Boro και πρόσφατα υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο ενώ και ο εξτρέμ Adam Johnson (στο 3.40 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) θα παίξει για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Όχι πως η Middlesbrough έχει ιδιαίτερο πρόβλημα που θα παίξει εκτός έδρας, έχοντας προκριθεί με τρία «διπλά» μέχρι στιγμής ενώ στην Championship έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες! Όμως, η Sunderland έχει κερδίσει και τις δύο ομάδες από «M» που συνάντησε μέχρι τώρα – τις Morecambe και Milton Keynes Dons – αμφότερες με 2-0 ενώ δεν έχει ηττηθεί από τη Middlesbrough στις έξι τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις σε όλες  τις διοργανώσεις.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Reading – Arsenal      over 2,5 @ 1.70

Reading – Arsenal      Θα σκοράρουν και οι 2 ομάδες GG @ 1.57

T. Walcott       Να Σκοράρει στον αγώνα @ 3.20

Sunderland – Middlesbrough 1 @ 1.70

A. Johnson      Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 3.40

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).