Μια τεχνική για να κερδίσει κανείς χρήματα στο στοίχημα ακούει στο όνομα trading αποδόσεων. Αν και το πιο δημοφιλές άθλημα για στοίχημα είναι το ποδόσφαιρο, εξίσου δημοφιλές είναι το στοίχημα ιπποδρομιών, όπου θα μπορούσε κανείς να πραγματοποιήσει trading χθες, πριν την εκκίνηση της κούρσας.

kerdos-trading-stoixima-ippodromia-betfair

80 ευρώ – μείον την προμήθεια της betfair – κέρδος λοιπόν κάνοντας trading των αποδόσεων του φαβορί αλόγου στηριζόμενοι αποκλειστικά στην ανάλυση του γραφήματος που αναπαριστά τη μεταβολή της απόδοσης του στοιχήματός του. Καθώς τα γραφήματα του ανταλλακτηρίου δεν περιέχουν πολλή λεπτομέρεια, λύση έδινε το γράφημα των candlesticks του Betangel όπου εμφανίζονται οι αυξομειώσεις της απόδοσης, στις οποίες θα βασιζόμασταν για να προβλέψουμε τις μελλοντικές κινήσεις.

betfair-grafima-ippodromia-betangel

Εν συντομία το κερδοφόρο trading θα εκμεταλλεύονταν την αρχική πτωτική τάση της απόδοσης από το 2.70 στο 2.50 καθώς και τη νέα ανοδική τάση, όταν η απόδοση συνάντησε σημαντική στήριξη στο 2.50 και η τάση αντιστράφηκε. Έτσι κι αλλιώς το θέμα σήμερα δεν είναι να εξηγήσουμε γιατί έπεσε η απόδοση, ή πώς χρησιμοποιούμε την τεχνική ανάλυση στο trading στοιχημάτων, αλλά για να μάθουμε να αποφεύγουμε λάθη που κοστίζουν αρκετά χρήματα. Καθώς όπως βλέπουμε υπήρχε η δυνατότητα κέρδους από μία και μόνο ιπποδρομία, στο τέλος το Κ&Ζ (κέρδος και ζημία) του λογαριασμού θα βρίσκονταν στα κόκκινα.

betfair-kerdos-zimia-ippodromies

Κερδίζοντας τα περισσότερα χρήματα μέσα σε 10 λεπτά, στο σύνολο της ημέρας θα βγαίναμε χαμένοι – μια καλή απόδειξη ότι κανείς δεν μπορεί να είναι κερδισμένος σε καθημερινή βάση. Απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία στο trading είναι η απόλυτη αυτοσυγκέντρωση σε αυτό εν ώρα… εργασίας, όπως επίσης και η πειθαρχία. Όμως αυτά λίγο πολύ τα γνωρίζουν ή τα έχουν διαβάσει όλοι. Εκείνο που πρέπει να προστεθεί με αφορμή το παραπάνω trading που επιχειρήθηκε για δεύτερη ημέρα μετά τα ενθαρρυντικά δείγματα του Σαββάτου (διαβάστε το αντίστοιχο κείμενο για τις ιπποδρομίες του Ascot στο Trading Graphs), είναι πως ο ενθουσιασμός και η απληστία έχουν εξίσου αρνητικά αποτελέσματα και στο τέλος θα κοστίσουν σημαντικό μέρος των κερδών ενός trader.

Πόσες φορές δεν έχετε κερδίσει ένα μεγάλο ποσό – σε σχέση με το πορτοφόλι του καθενός – και είστε έτοιμοι να… κλείσετε τις εταιρίες στοιχημάτων;! Άλλες φορές όταν είστε κερδισμένοι ασυνήθιστα περισσότερο από τις φυσιολογικές κερδισμένες σας μέρες, δεν πατάτε… φρένο και στοιχηματίζετε σε ό,τι κινείται προκειμένου να κάνετε «νέο προσωπικό ρεκόρ ημερήσιου κέρδους», μόνο και μόνο για να καταλήξετε να χάσετε ό,τι με κόπο κερδίσατε μέχρι τότε.

Αν ασχολούμαστε με το trading στοιχημάτων, ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε την κάθε αγορά ξεχωριστά, χωρίς να προσπαθούμε πρώτον να «πάρουμε πίσω» τα χαμένα και δεύτερον να «κλείσουμε σπίτια» με τις υπεράνθρωπες ικανότητές μας να προβλέπουμε μελλοντικές στηρίξεις κι αντιστάσεις! Από σήμερα ας ακούμε με περισσότερο προσοχή τι λέει η αγορά αντί να δημιουργούμε τάσεις και… αντιστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν, αφού στο τέλος δε θέλουμε να χάνουμε χρήματα κερδίζοντας!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.