betfair-nomothesia-ellada-kyprosΤο ανταλλακτήριο στοιχημάτων αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές στις πρόσφατες συζητήσεις γύρω από τη νομοθεσία για το διαδικτυακό τζόγο. Καθώς αποτελεί το πεδίο δράσης για πολλούς παίκτες τους στοιχήματος, έχει ενδιαφέρον η διάκριση που γίνεται στον Ελληνικό και Κυπριακό νόμο γύρω από τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων γενικότερα. Έτσι ενώ είναι γνωστό πως το ανταλλακτήριο στοιχημάτων απαγορεύεται από το νόμο εδώ και μερικούς μήνες στην Κύπρο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει για τα δεδομένα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την Κύπρο προτείνεται η ανάγνωση του κειμένου που δημοσιεύθηκε στο defterianaynosi.com, εξηγώντας πώς πέρασε τελικά το νομοσχέδιο στην Κύπρο για τον τζόγο και ο ρόλος της betfair. Σχετικά τώρα με τις εξελίξεις του νομοθετικού πλαισίου γύρω από τον online τζόγο στην Ελλάδα, επισυνάπτω απόσπασμα που προέρχεται από το forum του infobeto:

Για πολλους που ρωτουν, ξαναλεω ότι η betfair θα παραμεινει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. […] Ειναι μεγαλη δυναμη η Ελλαδα. Και περα απο την μεγαλη δυναμη, εχει αποκτησει εδω και μηνες συμμαχο Ελληνα επιχειρηματία που λόγω του μεγέθους του αλλά και λογω γνωριμιών εχει καταφέρει να πάρει το ΝΑΙ για την συμμετοχή της στην Ελλάδα. Σας το ειχα ξαναπει και πιο παλια και το ειδατε οτι επιβεβαιώθηκα όταν με τροπολογία εξαφανιστηκε ως δια μαγείας η παραγραφος που έλεγε ότι απαγορευονται τα ανταλλακτήρια.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω την επίμαχη τροπολογία, ούτε επίσης σε ποιο σύμμαχο αναφέρεται το απόσπασμα. Εάν ωστόσο τα παραπάνω αληθεύουν – και δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω – τότε φαίνεται πως το ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο στην περίπτωση της Ελλάδας. Εκεί δηλαδή που η betfair τρέχει την Κύπρο στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια αφού έχασε τη μάχη, αποφεύγει μια παρόμοια κατάσταση στην Ελλάδα, ποντάροντας στην επιρροή ενός ισχυρού συμμάχου. Εφόσον αφαιρέθηκε η γραμμή περί «απαγόρευσης των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων», η επιρροή του συγκεκριμένου Έλληνα επιχειρηματία είναι κάτι παραπάνω από προφανής και μάλλον η betfair κερδίζει το στοίχημα αυτό.

Φυσικά αναμένονται περισσότερες εξελίξεις και ειδήσεις γύρω από το θέμα του online στοιχήματος τις επόμενες μέρες. Πάντως προς το παρόν σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, «το σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή πιο δύσκολη για όλους, τόσο για εταιρίες όσο και για τους παίκτες». Και η παραπάνω διατύπωση δεν προέρχεται από εκπρόσωπο του ανταλλακτηρίου.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.