H Betfair τους τελευταίους  μήνες άρχισε να δέχεται αρκετά πυρά είτε μέσω της απαγόρευσης είτε μέσω των μη ευνοϊκών φορολογικών ορών που έθεταν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια τους να ρυθμίσουν τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να  αρχίσει να αποχωρεί και να χάνει αρκετή από την δύναμη της.  Όμως η betfair δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και βλέποντας ότι χάνει την δυναμική της στην Ευρώπη, στράφηκε σε μια άλλη πολύ μεγάλη αγορά, αυτήν της Αμερικής και άρχισε τις διαβουλεύσεις με τις πολιτείες της Καλιφόρνια αλλά και του Νιου Τζέρσεϋ.Έγιναν αρκετές συζητήσεις για την εισαγωγή της αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ολοκληρωμένη συμφωνία παρά μόνο μεμονωμένες.

betfair-hollywood-parkΜια απο αυτές είναι η συμφωνία της betfair με το Hollywood Park (ιππόδρομος) και την μετονομασία του σε Betfair Hollywood Park. Eπιπλέον, εάν κάποιος αναζητήσει εργασία στην betfair, θα βρει εκτός από τις συνηθισμένες χώρες (Μάλτα, Γιβραλτάρ, Λονδίνο) και τις πόλεις του Λος Άτζελες και του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίες είναι πόλεις της Καλιφόρνια. Πράγμα το οποίο μόνο τυχαίο δεν είναι. Επίσης το 2009 η betfair έκλεισε συμφωνία με τον ιππόδρομο του Aqueduct σε μια συμφωνία που απέφερε τεράστια κέρδη για  την ίδια. Επιπλέον η betfair κατέχει μεγάλο ποσοστό του TVG, του μεγαλύτερου καναλιού ιπποδρομιών στην Αμερική. Ενώ να πούμε ότι οι αγορές της Αυστραλίας και του Καναδά (betfair.net) αποφέρουν αρκετό κέρδος στην εταιρία.

Η betfair προσπαθεί να απλώσει τα πλοκάμια της και εκτός Ευρώπης και μέχρι τώρα δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα.

Η ασχολία του με το στοίχημα ξεκίνησε οταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον ιππόδρομο. Μετά απο λιγό καιρό δούλεψε σε πρακτορείο στοιχημάτων για ένα χρόνο. Τον επόμενο χρόνο έζησε στην Αγγλία, όπου είδε και έμαθε τον τρόπο με τον οποίο στοιχηματίζουν οι καλοί Άγγλοι παίκτες στο άθλημα των κυνοδρομιών και των ιπποδρομίων καθώς και ποιους παράγοντες λαμβάνουν υπόψη πριν στοιχηματίσουν. Στοιχηματίζει τα τελευταία τρία χρόνια στα δυο αυτά αθλήματα, έχοντας σχηματίσει μια καθαρή εικόνα γύρω τους, αλλά και το πώς το ανταλλακτήριο παίζει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση κέρδους.