Η τελευταία ενημέρωση που έχω σχετικά με το online στοίχημα και το μέλλον του στην Ελλάδα προέρχεται από μία από τις πιο έγκυρες πηγές στο χώρο, που αυτή τη στιγμή κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατόν προκειμένου τουλάχιστον να δοθεί μια αναβολή στην εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕΕΠ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την πηγή, η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών στοιχήματος πρόκειται να αποσύρει τις διαφημίσεις της από τα Ελληνικά media προς ένδειξη… καλής θέλησης. Ωστόσο κρατούν στάση αναμονής και θα προσπαθούν ακόμα και μέχρι τις 4 Δεκέμβρη να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Έτσι σχετικά με το tweet και το άρθρο στο οποίο αναφέρθηκα στις αποχωρήσεις των εταιριών στοιχήματος, η αποχώρησή τους αφορά αποκλειστικά και μόνο (προς το παρόν) τις διαφημιστικές τους καμπάνιες κι όχι τη διεξαγωγή των στοιχημάτων μέσω των ιστοσελίδων τους.

Προφανώς η είδηση αφορά τις εταιρίες που δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως κάποια αποχώρηση, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη αποχώρηση της betfair. Όμως ακόμα και για την ίδια betfair, «γιατί να μη γυρίσει την ίδια μέρα που θα δοθεί παράταση ή θα υπαναχωρήσει η ΕΕΕΠ». Έτσι ενώ διακόπτονται οι διαφημιστικές καμπάνιες των StoixiMan, Bet-at-Home και άλλων, οι παίκτες θα είναι σε θέση να στοιχηματίζουν κανονικά τουλάχιστον μέχρι τις 4 Δεκέμβρη, οπότε κι αναμένονται οι οριστικές ανακοινώσεις.

Επαναλαμβάνω πως τα παραπάνω προέρχονται από πολύ καλά πληροφορημένη κι επίσημη πηγή, η οποία συμμετέχει στις πιέσεις που καταβάλλονται από κάθε πλευρά ακόμα και προς πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, προκειμένου να αναστραφεί το σκηνικού του διαδικτυκού τζόγου όπως εξελίσσεται. Μάλιστα η επικοινωνία έγινε προ ολίγων λεπτών όταν και δέχθηκα τηλεφώνημα, ως συνέπεια των όσων δημοσιεύω στις ιστοσελίδες και στο Facebook/Twitter μου. Εγώ το είπα και σε προηγούμενο κείμενο:

“With great power, comes great responsibility»

Τέλος, ένα από τα ζητήματα παραμένουν οι δουλειές πολλών εργαζομένων τόσο στις εταιρίες όσο και στα μέσα ενημέρωσης, όπως ανέφερα και στις συχνές ερωτήσεις για τον ιντερνετικό τζόγο. Όλοι οι Έλληνες μπορεί να είμαστε οι καλύτεροι παίκτες του στοιχήματος, να βγάζουμε εκατομμύρια από την άνεση του σπιτιού μας και να ανησυχούμε για το μέλλον της… καριέρας μας, αλλά είναι κάποιοι άλλοι οι οποίοι πραγματικά θα πληγούν επαγγελματικά.

Εν κατακλείδι, προς το παρόν οι αποχωρήσεις των εταιριών πλην της betfair και των Ασιατικών (π.χ. Sbobet) έχουν να κάνουν με τη διακοπή των διαφημιστικών καμπανιών, ενώ ακόμα και το τελευταίο λεπτό μπορεί όλα να ανατραπούν και να εξακολουθήσουμε να παίζουμε στοίχημα στο internet όπως μέχρι σήμερα. Τώρα μη ρωτήστε τη δικιά μου προσωπική πρόβλεψη για όλα αυτά! Εδώ οι μεγαλοπαράγοντες του στοιχήματος και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δεν είναι σίγουροι τι θα συμβεί…

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.