Το παιχνίδι που κλέβει τα βλέμματα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League είναι αναμφισβήτητα το ντέρμπι του Λονδίνου, με την Arsenal να υποδέχεται την Tottenham στο Emirates. Ντέρμπι που παραδοσιακά έχει πολλά γκολ. Όπως πολλά γκολ αναμένεται να μπουν και στο Madejski, με τη Reading να φιλοξενεί την Everton.

Στο Emirates, Arsenal (στο 2.00) και Tottenham (στο 3.80) φιλοδοξούν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, έχοντας πραγματοποιήσει μάλλον μέτριες πορείες μέχρι στιγμής. Και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες, «δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βλέπεις έναν παλιό εχθρό να βρίσκεται χτυπημένος από την ατυχία».

Και τι δεν θα έδιναν οι οπαδοί της Arsenal να υποχρέωναν την Tottenham στην τρίτη της ήττα σε τέσσερα παιχνίδια και να έβλεπαν την πίεση στον Andre Villas-Boas να αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Και έχουν βάσεις για να το πιστεύουν, μιας και η Arsenal έχει ηττηθεί μόλις μια φορά εντός έδρας σε 21 ντέρμπι του βορείου Λονδίνου τα 19 τελευταία χρόνια (σε πρωτάθλημα και κύπελλα) ενώ πέρυσι κατάφερε να γυρίσει το 0-2 σε 5-2, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε 11 λεπτά! Βέβαια, τότε η Arsenal είχε Robin van Persie… Αυτή τη φορά η Arsenal στηριχθεί στους Theo Walcott (στο 3.40 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε), Olivier Giroud (στο 7.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) και Lukas Podolski (στο 3.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε).

Tottenham's Emmanuel AdebayorΑλλά και οι οπαδοί της Tottenham έχουν να θυμούνται και να ελπίζουν. Την περίοδο 2008/09 η Arsenal κέρδιζε 4-2 στο Emirates, αλλά μέσα σε δύο λεπτά το σκορ έγινε 4-4. Και πριν δυο εβδομάδες, η Arsenal κέρδιζε 2-0, αλλά η Tottenham έφυγε τελικά νικήτρια με 3-2, στη μοναδική εκτός έδρας νίκη της από το 1993! Ο Gareth Bale (στο 4.333 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) από τα αριστερά και τον Aaron Lennon (στο 7.50 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) από τα δεξιά έχουν την ταχύτητα για να ανοίξουν την άμυνα της Arsenal. Και υπάρχει και ο Emmanuel Adebayor (στο 3.75 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) που έχει πετύχει επτά γκολ, πρώτα με τη φανέλα των Gunners και τώρα με αυτή των Spurs. Γενικώς, στα έξι τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δυο συλλόγων στο Emirates για την Premier League έχουν σημειωθεί 29 γκολ (4,8 κατά μέσο όρο). Εύκολα αναμένεται να βγει το over 3,5 γκολ (στο 2.375). Ειδικά από τη στιγμή που η Arsenal έχει δεχθεί 16 γκολ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης και η Tottenham μόνο σε ένα από τα 11 φετινά παιχνίδια της Premier League δεν δέχθηκε γκολ.

Πολλά γκολ αναμένεται να σημειωθούν και στην αναμέτρηση της Reading με την Everton στο Madejski Stadium. Κι ας μην έχει ούτε μία νίκη ακόμη η Reading στη φετινή Premier League κι ας έρχεται από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες. Κι ας κράτησε για πρώτη φέτος απαραβίαστη την εστία της την προηγούμενη εβδομάδα στο 0-0 με τη Norwich. Η Everton σκοράρει και δέχεται γκολ κατά βούληση. Και, μάλιστα, δέχεται πρώτη γκολ και στα έξι τελευταία παιχνίδια, ωστόσο δεν έχει χάσει σε κανένα – κέρδισε τα δυο! Και το ότι η Everton έχει μόλις μια ήττα στα 20 τελευταία παιχνίδια στην Premier League, σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί το σερί ισοπαλιών της Reading – που τόσο «λατρεύει» και η ομάδα του David Moyes.

Προγνωστικά στοιχήματος:

Arsenal – Tottenham   over 3,5 @ 2.375

Arsenal – Tottenham   Να Σκοράρουν και οι 2 Ομάδες GG @ 1.444

O. Giroud        Πρώτος Σκόρερ @ 7.50

L. Podolski      Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 3.00

Reading – Everton      X @ 3.75

Reading – Everton      Να Σκοράρουν και οι 2 Ομάδες GG @ 1.571

Reading – Everton      1/Χ Ημίχρονο / Τελικό @ 17.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).