Επιτέλους μπαλίτσα. Επιτέλους Champions League, με τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Αρχίζοντας, σήμερα Τρίτη, με τους ομίλους 5-6, όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε Τορίνο και Βαλένθια.

omilos-5-champions-league-vathmologia

Στον 5ο όμιλο, ο «τελικός» γίνεται στο Τορίνο, με τη Juventus (στο 1.833) να υποδέχεται την Chelsea (στο 4.50) και να χρειάζεται, ουσιαστικά, μόνο τη νίκη για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης. Δεδομένου ότι η Shakhtar Donetsk (7 βαθμοί) εύκολα ή δύσκολα θα καταβάλει την αντίσταση της Nordsjaelland και θα εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τους 16, ο νικητής στο Τορίνο θα ακολουθήσει τους Ουκρανούς στην επόμενη φάση. Η Chelsea (7 βαθμοί) βολεύεται ακόμη και με την ισοπαλία, μιας και την τελευταία αγωνιστική θα περιμένει στο Stamford Bridge τη Nordsjaelland. Επομένως, η Juventus (6 βαθμοί) μόνο με νίκη θα έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης αν και την τελευταία αγωνιστική πάει στην Ουκρανία για να παίξει με τη Shakhtar που θα είναι, μάλλον, αδιάφορη. Μπέρδεμα… Ο John Terry είναι σημαντική απώλεια για την Chelsea του Roberto Di Matteo, όπως και ο Frank Lampard στη μεσαία γραμμή. Οι «blues» ξεκούρασαν βασικούς, αλλά η ήττα 2-1 από την West Brom επέτεινε την εγχώρια κρίση. Η Juventus έρχεται από τη «λευκή» εντός έδρας ισοπαλία με τη Lazio αλλά δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο στη Serie A. Η λογική λέει πως η Chelsea θα ακολουθήσει την περυσινή πετυχημένη συνταγή: φουλ άμυνα και επικίνδυνες αντεπιθέσεις, μήπως και πετύχει το γκολ που θα της δώσει πλεονέκτημα πρόκρισης. Η απουσία του Mirko Vucinic στερεί ποιότητα από την επιθετική γραμμή της Juventus, αλλά όσο ο Antrea Pirlo (στο 4.33 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) έχει δυνάμεις, λύσεις θα βρίσκει η «γηραιά κυρία». Προβάδισμα στο under 2,5 (στο 2.05).

Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου, η Shakhtar Donetsk (στο 1.333), αρκεί να παρουσιαστεί σοβαρή στην Κοπεγχάγη απέναντι στη Nordsjaelland (στο 11.00). Φιλότιμοι οι Δανοί, έκαναν τη ζημιά στη Juventus, αλλά πλέον η Shakhtar Donetsk γνωρίζει. Απουσίες ιδιαίτερες δεν υπάρχουν, οι Willian (στο 3.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) και Luiz Adriano (στο 2.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) είναι σε καλή κατάσταση και το διπλό μπορεί να επαληθευτεί από το ημίχρονο (στο 1.90).

omilos-6-champions-league-vathmologia

Στον 6ο όμιλο, τα πράγματα είναι πιο απλά. Η Valencia (στο 3.60) υποδέχεται την Bayern (στο 2.15) με τις δυο ομάδες να ισοβαθμούν στους 9 βαθμούς. Αυτή που θεωρητικά είναι πιο… άνετη είναι η Bayern αφού στο φινάλε υποδέχεται την BATE Borisov στο Μόναχο. Οχι πως η Valencia θα έχει δύσκολο έργο, αλλά όσο να ‘ναι ένα ταξίδι στο Metropol για το ματς με τη Lille – έστω κι αν οι Γάλλοι έχουν πετάξει προ πολλού λευκή πετσέτα – είναι πονηρό. Πλήρεις οι δυο ομάδες, δεν αποκλείεται να δούμε ανοιχτό παιχνίδι και αρκετά γκολ (στο 1.70 το over 2,5), αφού και ο Claudio Pizarro (στο 6.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) που παίζει στην κορυφή της επίθεσης της Bayern, έδειξε κόντρα στη Lille πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του, πετυχαίνοντας τρία γκολ. Οσο για τον Roberto Soldado (στο 2.60 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) της Valencia, τα λόγια είναι περιττά…

Στον άλλο αγώνα του 6ου ομίλου, η BATE Borisov (στο 2.00) έχει εξασφαλισμένη την τρίτη θέση και τη συμμετοχή στο Europa League, εκτός κι αν δεχθεί τρία τουλάχιστον γκολ από την Lille (στο 4.00) του απόλυτου μηδενός. Με νίκη, η BATE πάει στους 9 βαθμούς και θα τα παίξει όλα για όλα στο Μόναχο με την Bayern την τελευταία αγωνιστική. Δύσκολο; Σίγουρα. Ακατόρθωτο; Οχι μιας και στη Λευκορωσία η BATE επικράτησε 3-1 των Βαυαρών. Η Lille έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα, αλλά και εκεί ηττήθηκε στο τελευταίο της παιχνίδι, 2-0 από τη Lorient. Απουσίες δεν υπάρχουν ιδιαίτερες στους Γάλλους, ούτε όμως και ουσιαστικό κίνητρο οπότε δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη ένα ανοιχτό παιχνίδι (στο 1.952 το over 2,5).

Προγνωστικά στοιχήματος:

Juventus – Chelsea   under 2,5 @ 2.05

A. Pirlo           Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 4.33

Nordslaelland – Shakhtar Donetsk            2/2 Ημίχρονο/Τελικό @ 1.90

Willian            Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 3.00

Valencia – Bayern     Να Σκοράρουν και οι 2 Ομάδες GG @ 1.60

C. Pizarro       Πρώτος Σκόρερ @ 6.50

R. Soldado      Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 2.60

BATE Borisov – Lille 1 @ 2.00

BATE Borisov – Lille over 2,5 @ 1.952

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).