Κυριακή σήμερα και το κουπόνι περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Για την ακρίβεια, περιλαμβάνει τρία σούπερ ντέρμπι. ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην ελληνική Super League, AC Milan – Juventus στην ιταλική Serie A και Chelsea – Manchester City στην αγγλική Premier League. Και, φυσικά, τα παιχνίδια αυτά είανι όλα τα euro.

paok-olympiakosΑρχίζοντας από τη δική μας Super League, στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ (στο 3.40) καλείται να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός (στο 2.30) την ήττα από τη Schalke, που σήμανε και τον οριστικό αποκλεισμό από το Champions League. Η απουσία του Jacobo είναι σημαντική για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και ο Γλύκος, μετά από απουσία αρκετών αγώνων, καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη είναι αν θα δουλέψουν τα χαφ. Κάτσε, Φωτάκης (στο 5.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) και Lawrence (στο 4.50 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) καλούνται να αναχαιτίσουν τους μέσους του Ολυμπιακού ενώ «κλειδί» στο ματς θα είναι και ο περιορισμός του Abdoun (στο 4.50 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε), με τον οποίο ο Σταφυλλίδης θα έχει δουλειά. Ο Αθανασιάδης (στο 8.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) και ο Σαλπιγγίδης (στο 3.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) θα έχουν τις ευκαιρίες τους, αρκεί ο Δώνης να μην ρίξει τον «Σάλπι» πάνω στον γρήγορο Holebas. Το κέντρο άμυνας των δυο ομάδων δεν εμπνέει και απόλυτη εμπιστοσύνη, ειδικά με τη ρέντα που έχει εσχάτως ο Μήτρογλου (στο 6.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ), το πάθος θα περισσεύει, νεύρα θα υπάρχουν, αλλά νομίζω πως θα δούμε και γκολ και από τον ΠΑΟΚ και από τον Ολυμπιακό. Αρκετά γκολ, ύστερα από καιρό – στο 2.30 το over 2,5.

Στην Serie A, η AC Milan (στο 3.65) καλείται να επιβεβαιώσει την αγωνιστική της άνοδο υποδεχόμενη τη Juventus (στο 2.27). Η AC Milan του Allegri έδειξε πως βρίσκει τα πατήματά της. Και δεν είναι μόνο η νίκη 3-1 επί της Anderlecht μέσα στο Βέλγιο – με την οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή στους 16 του Champions League – είναι και η (ακόμη μία) ανατροπή που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στο «San Paolo», ανατρέποντας το 2-0 της Napoli, στο τελικό 2-2. Ας είναι καλά ο El Shaarawy (στο 3.00 στην αγορά Να Σκοράρει). Ο οποίος, όμως, είναι απελπιστικά μόνος. Και η Juventus ξέρει πώς να τον κλείσει. Το έδειξε στο επιβλητικό 3-0 επί της Chelsea μεσοβδόμαδα. Η επιστροφή του Pirlo (στο 13.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ)στο San Siro δίνει άλλη… ίντριγκα στην αναμέτρηση. Η αλήθεια είναι πως δεν πολύ-πιστεύω στους Rosonneri. Θα παίξουν με ψυχή, αλλά η Juventus του Conte είναι πολύ καλά δουλεμένη, τρομερά οργανωμένη και, μετά την ήττα από την Inter Milan, θέλει να επιβεβαιώσει πως παραμένει η κυρίαρχος στο Καμπιονάτο. Νίκη για τη Juventus με σκορ 2-1 (στο 8.00).

Κλείνω την αναφορά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ντέρμπι, με αυτό στο Stamford Bridge για την Premier League. Chelsea (στο 2.45) και Manchester City (στο 3.30) καλούνται να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τις ευρω-σφαλιάρες. Κι αν η Chelsea έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης στους 16 του Champions League, η Manchester City ίσως την ερχόμενη εβδομάδα πει, γενικώς, αντίο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος. Κι ας ανέβηκε στην κορυφή της Premier League – αν και χθες την προσπέρασε η Manchester United – κι ας είναι αήττητη κι ας έχει κατακτήσει ήδη ένα τρόπαιο για φέτος – το Charity Shield με το 2-1 επί… της Chelsea και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ!

benitez-chelseaΤο ντεμπούτο του Rafael Benitez στον πάγκο των «Blues» θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον Torres να σκοράρει ξανά εις βάρος των «Citizens» ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των οπαδών της Chelsea που δεν έχουν και ιδιαίτερη συμπάθεια στον Ισπανό τεχνικό από τα χρόνια που ήταν στον πάγκο της Liverpool – και είχε κάνει αρκετά χουνέρια στους Λονδρέζους! Ανοιχτό παιχνίδι και στο Stamford Bridge, με το over 2,5 (στο 1.60) να είναι η πρώτη μου επιλογή. Είναι, άλλωστε, σημείο που «προτιμούν» οι αγγλικές ομάδες στα ντέρμπι.

Προγνωστικά στοιχήματος:

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός            over 2,5 @ 2.30

Αθανασιάδης  Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 2.90

Abdoun           Σκόρερ Οποτεδήποτε @  4.50

AC Milan – Juventus 2 @ 2.27

AC Milan – Juventus Θα σκοράρουν και οι 2 ομάδες GG @ 1.67

Συνολικά Γκολ            2-3 @ 2.00

El Shaarawy   Να Σκοράρει στον αγώνα @ 3.00

Chelsea – Manchester City  over 2,5 @ 1.60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).