Το trading της απόδοσης ενός στοιχήματος ποδοσφαίρου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. Αρκετοί παίκτες κερδίζουν χρήματα με trading στο live στοίχημα, δηλαδή κατά τη διάρκεια του αγώνα, αν και δεν είναι λίγοι όσοι χάνουν χρήματα στοιχηματίζοντας κατά της ισοπαλίας. Παρόλα αυτά, συχνά αγνοείται η δυνατότητα trading στοιχημάτων πριν την έναρξη των αγώνων ποδοσφαίρου, κυρίως λόγω της φαινομενικά μικρής μεταβολής των αποδόσεων και της δέσμευσης μεγάλου χρηματικού ποσού. Μήπως όμως τελικά χάνονται μεγάλες ευκαιρίες για κέρδος;

Πριν αναφερθούμε σε παραδείγματα, καλό είναι όσοι δε γνωρίζουν τις έννοιες του trading στοιχήματος, να ρίξουν μια ματιά στο κείμενο για το χρηματιστήριο του στοιχήματος, όπου εξηγείται με απλά λόγια η έννοια της… αγοραπωλησίας στοιχημάτων! Ας δούμε τώρα ένα παράδειγμα ενός γραφήματος της Betfair που αποτυπώνει τη μεταβολή της απόδοσης της Schalke περίπου 7 ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα.

ptosi-apodosis-stoixima

Παρατηρούμε πως η απόδοση του στοιχήματος για νίκη της Schalke έπεσε από το 2.10 που ήταν η υψηλότερη τιμή που ταιριάστηκε στοίχημα στο ανταλλακτήριο, στο 1.83 που είναι η διαθέσιμη απόδοση τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει value στο στοίχημα μετά από την πτώση της απόδοσης; Στο trading πριν την έναρξη των αγώνων δε μας ενδιαφέρει η απάντηση στο ερώτημα αυτό. Εκείνο που θα οδηγήσει στο κέρδος είναι η πρόβλεψη της μελλοντικής πορείας της απόδοσης του στοιχήματος της Schalke.

  1. Θα συνεχίσει να πέφτει η απόδοση;
  2. Θα παραμείνει σταθερή;
  3. Θα αναστραφεί η πτωτική τάση, ανεβάζοντας την απόδοση;

Αυτά είναι τα 3 μοναδικά σενάρια της μετέπειτα μεταβολής της απόδοσης. Το θέμα είναι πώς προβλέπεται η μελλοντική κίνηση των αποδόσεων. Προσωπικά έχω εξηγήσει πώς προβλέπω ότι οι αποδόσεις θα πέσουν ή θα ανέβουν, ενώ έχω δώσει και 5 λόγους που πέφτει μια απόδοση, όπως αυτή της Schalke.

Ας δούμε πόσα χρήματα θα είχε κερδίσει κάποιος που θα είχε ήδη στοιχηματίσει υπέρ της Schalke στο 2.00.

stoixima-ptosi-yper-kata-betfair-kerdos

Τα στοιχήματα είναι εικονικά φυσικά, αφού δεν στοιχημάτισα στο 2.00. Κάποιος όμως που θα είχε προβλέψει την πτώση της απόδοσης της Schalke, θα ήταν σε θέση να εξασφαλίσει κέρδος 17 ευρώ υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας στον αγώνα αυτό. Παρατηρήστε πως για να κερδίσει τα χρήματα αυτά, θα έπρεπε να στοιχηματίσει – και να δεσμεύσει – 100 ευρώ από το λογαριασμό του. Αν αντί να στοιχηματίσει κατά 100 ευρώ στο 1.83, στοιχημάτιζε 109 ευρώ, θα εξασφάλιζε χρήματα σε οποιοδήποτε πιθανό αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα!

moirasmeno-kerdos-trading-stoixima-podosfairou

Προσέξτε πως μέχρι να γράψω τις παραπάνω παραγράφους, η απόδοση της Schalke έχει ήδη πέσει στο 1.78! Ας υποθέσουμε τώρα πως προβλέπουμε ότι η απόδοσή της θα συνεχίσει να πέφτει μέχρι το 1.70. Στοιχηματίζοντας 100 ευρώ στο 1.78, θα κερδίσουμε 8 ευρώ εφόσον όμως η μεταβολή της απόδοσης της Schalke πράγματι επαληθεύσει την πρόβλεψή μας.

yper-kata-stoixima-trading-apodosi

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε trading κι άλλα στοιχήματα, όπως είναι οι αποδόσεις σημερινών αγώνων που διακρίνονται για τη μεταβλητότητά τους. Η μεταβλητότητα είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν τα καλύτερα στοιχήματα που προσφέρονται για trading.

ptoseis-apodoseis-stoixima-podosfairo

Πτώσεις λοιπόν των αποδόσεων δεν παρατηρούνται μόνο σε αποδόσεις κάτω του 2.00, αλλά και σε πολύ μεγαλύτερες. Εφόσον πραγματοποιούνται αλλαγές στις τιμές αυτές, υπάρχει πάντα η δυνατότητα εξασφάλισης κέρδους μέσω trading των στοιχημάτων. Μην περιμένετε να πετυχαίνεται σωστά όλες τις προβλέψεις σας. Αυτό είναι αδύνατον. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιείτε τις ζημιές σας όταν είναι λάθος η πρόβλεψή σας και να μεγιστοποιείται τα κέρδη σας όταν η πρόβλεψή σας επαληθεύεται (παραδείγματα της τεχνικής αυτής θα βρείτε σε Αγγλικό κείμενό μου στο Trading Graphs). Μόνο τότε θα είστε σε θέση να κερδίσετε χρήματα μέσω του trading στοιχημάτων πριν την έναρξη των αγώνων ποδοσφαίρου.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.