stoixima-betfair-blogΗ betfair κλείνει τις πύλες της στην Ελλάδα και μαζί της «κατέβηκε» και το Ελληνικό blog της! Πρόκειται για το Ελληνικό τμήμα του επίσημου blog της betfair, το οποίο βρίσκαμε μέχρι τώρα στο stoixima.betfair.com και που στο παρελθόν είχα αποτελέσει αρθρογράφος για αρκετά χρόνια. Δεν είναι τόσο βέβαια τα δικά μου κείμενα που με απασχολούν, όσο μια μεγάλη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει προσφέροντας δουλειά σε αρκετούς ανθρώπους και η οποία φαίνεται να πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων. Άλλη μια ευγενική προσφορά της νομοθετικής ρύθμισης του online τζόγου στην Ελλάδα.

Η δικιά μου ιστορία στο blog της Betfair

Έχοντας κερδίσει αρκετή δημοσιότητα στην κοινότητα του στοιχήματος μέσω του trading των Αγγλικών ιπποδρομιών μεταξύ 2004-2007, προσεγγίστηκα από την ίδια τη Betfair για να συζητήσουμε κάποια πιθανή συνεργασία σχετικά με την αρθρογραφία στο φρέσκο τότε Ελληνικό τους blog. Μάλιστα αρχικά η ιδέα του blog αυτού είχε πάρει σάρκα και οστά στο BetfairInfo.gr, το οποίο για άγνωστους προσωπικά λόγους τερματίστηκε εντός ολίγων εβδομάδων για να μεταβεί η ομάδα στο Ελληνικό κομμάτι του ήδη υπάρχοντος Αγγλικού blog της Betfair, στο betting.betfair.com.

Η συνέχεια υπήρξε ενθουσιώδης με πλήθος κόσμου να αρθρογραφεί στο χώρο εκείνο. Αν και προφανώς το όλο εγχείρημα προωθούσε το ίδιο το ανταλλακτήριο στοιχημάτων (άλλωστε βρισκόμασταν υπό τη στέγη του!), δεν έλειπαν τα πραγματικά χρήσιμα κείμενα για το στοίχημα γενικότερα κι όχι μόνο το trading ή την ίδια τη betfair. Τα επόμενα χρόνια ήρθα σε επαφή με ανθρώπους του blog και δεν έλειψαν και οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων και για βελτίωση του ίδιου του blog και της παρουσίασής του προς το ευρύ κοινό.

stoixima-betfairΌταν λέμε «Ελληνικό blog της betfair» δεν εννοούμε φυσικά μόνο τους συντάκτες. Η ομάδα περιελάμβανε διαχειριστές, διαφημιστές, αρχισυντάκτες, και γενικά όποια άλλη ειδικότητα σας έρχεται στο νου όταν μιλάμε περί μέσο ενημέρωσης. Όλοι αυτοί που τώρα μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους αφού το blog δεν υφίσταται πλέον. Ή τουλάχιστον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό, αφού ο επισκέπτης κατευθύνεται αυτόματα στην αρχική σελίδα του ανταλλακτηρίου. Για να σας προλάβω, δεν έχω κάποια “inside information”. Απλώς διαπίστωσα σήμερα πως δεν μπορώ να επισκεφτώ το blog και ήταν η αφορμή του άρθρου αυτού.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως το συγκεκριμένο επίσημο blog της betfair είχε αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Συνεργασίες λύθηκαν (αν θυμάμαι καλά, σταμάτησα να γράφω το Μάιο του 2010), υπεύθυνοι μετακινήθηκαν ακόμα και σε άλλες εταιρίες στοιχήματος ή πόκερ, ενώ ακόμα και ο άνθρωπος που ήρθε πρώτη φορά σε επαφή μαζί μου και υπήρξε από τα πιο μεγάλα «κεφάλια» στο Ελληνικό τμήμα της betfair, εργάζεται σε λίγο διαφορετικό τομέα από τον Αύγουστο! Οι αλλαγές αυτές οδήγησαν σε πολλά από τα άρθρα να θαφτούν και να είναι προσπελάσιμα μόνο μέσω του Google, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη δομή στο καθεαυτό το blog. Ή εν πάσει περιπτώσει αυτή ήταν η εικόνα τελευταία φορά που επισκέφτηκα το blog της betfair.

Θα επανέλθει σε λειτουργία το Ελληνικό blog της betfair; Προσωπικά δεν έχω καμία ενημέρωση περί τούτου. Πάντως ένα είναι σίγουρο: η betfair κλείνει ένα-ένα όλα τα μέρη της που προσανατολίζονται στην Ελληνική αγορά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο του στοιχήματος στην Ελλάδα, όπως ακριβώς κάνουν οι υπόλοιπες εταιρίες στοιχημάτων σχετικά με τις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.