Οι θαρραλέοι και ριψοκίνδυνοι που επένδυσαν στη μετοχή του ΟΠΑΠ το φθινόπωρο στα 4 ευρώ απολαμβάνουν κέρδη μέχρι και 70%. Η 4μηνη άνοδο της μετοχής του οργανισμού απέδειξε πως κέρδισαν το στοίχημα, αρκεί βέβαια να πουλήσουν! Διότι στο trading των μετοχών τα κέρδη δεν είναι παρά μόνο νούμερα, μέχρι να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία. Και είναι αρκετά πιθανό πολλοί να πουλήσουν τα χαρτιά τους αυτήν την περίοδο, οδηγώντας σε μια πιθανή διόρθωση.

Γιατί να πουλήσει κανείς εάν κατέχει μετοχές ΟΠΑΠ αυτήν την περίοδο; Εάν ο trader εμπιστεύεται την τεχνική ανάλυση έχει έναν πολύ καλό λόγο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το επίπεδο της αντίστασης στα €6.70.

opap-metoxi-grafima

Τα επίπεδα στήριξης κι αντίστασης, ως περιοχές τιμών που υποδεικνύουν πιθανές αναστροφές των τάσεων, συνήθως τηρούνται με ευλάβεια από την αγορά, τουλάχιστον την πρώτη φορά που θα τα επαληθεύσουν. Έτσι και στην περίπτωση της μετοχής του ΟΠΑΠ, οι αγοραστές συναντούν αντίσταση τις τελευταίες μέρες, γεγονός που υποδηλώνεται από τα candlesticks των τελευταίων ημερών με τις μακριές ουρές και τα κλεισίματα κοντά στα… ανοίγματα (doji candlesticks, inverted hammers).

Όμως για ποιους αγοραστές μιλάμε; Για εκείνους που διάβασαν πως Credit Suisse, IBG, Exane BNP Paribas αλλά και Morgan Stanley ανέβασαν την τιμή-στόχο του ΟΠΑΠ ή εμφανίζονται γενικά θετικές ως προς την τοποθέτηση στη μετοχή του ΟΠΑΠ. Ή για άλλους που εμπιστεύτηκαν την Eurobank Equities όταν περιέλαβε τον ΟΠΑΠ στις κορυφαίες επιλογές του 2013! Όσοι πάλι δεν πείστηκαν από τις παραπάνω ειδήσεις, σήμερα είχαμε νέο άρθρο στο Capital.gr για τον ΟΠΑΠ. Το σημερινό κείμενο που έχει να κάνει με την αναβάθμιση των προοπτικών του ΟΠΑΠ λόγω της έλευσης των VLT’s μες στη χρονιά ενδεχομένως να ευθύνεται για κάποιο μέρος των 7.3 εκατομμυρίων ευρώ που διακινήθηκαν μες στη μέρα στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Συν τοις άλλοις ούτε η απεργία των πρακτόρων την περασμένη βδομάδα φαίνεται να πτόησε την άνοδο της μετοχής του ΟΠΑΠ, οδηγώντας την Άποψη να πει δαγκωτό «ναι» στη μετοχή! Σημείο κλειδί πιστεύω να αποτελέσει η απόφαση για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ που θα εκδώσει το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αυτή τη βδομάδα. Ίσως το επίπεδο αντίστασης να αποδειχθεί ιδιαίτερα ισχυρό και να αποβεί… ανεκπλήρωτος ο «ξαφνικός έρωτας» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπως χαρακτηριστικά τιτλοφορεί το άρθρο ο Επενδυτής.

Λέτε να επαληθευτούν οι προβλέψεις που θέλουν τη μετοχή του ΟΠΑΠ να σκαρφαλώνει σε διψήφια νούμερα; Θα προηγηθεί «διόρθωση» στην πρόσφατη άνοδο, ή θα ξεπεραστεί εύκολα το εμπόδιο των €6.7; Αφήστε τις προβλέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.