Οι μεταβολές των αποδόσεων στο στοίχημα είναι ένας από τους παράγοντες που παρακολουθούν κάποιοι παίκτες πριν στοιχηματίσουν. Η συνήθης τακτική υπαγορεύει να στοιχηματίζει κανείς υπέρ μιας ομάδας, της οποίας η απόδοση πέφτει κι εναντίον της όταν η απόδοση ανεβαίνει. Η αντίστροφη τακτική υποστηρίζει πως πλέον στην πρώτη περίπτωση η απόδοση είναι πολύ χαμηλή πλέον για να «αξίζει» και στη δεύτερη πολύ υψηλή, οπότε και «αξίζει» ένα στοίχημα. Όποια τακτική κι αν ακολουθεί κανείς, σε ποιες ιστοσελίδες μπορεί ο παίκτης να ενημερωθεί δωρεάν για τις μεταβολές των αποδόσεων στο στοίχημα;

Ο πιο εύκολος τρόπος για τους κατοίκους Ελλάδας ήταν τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων. Μετά την αποχώρηση της betfair από την Ελλάδα και την έλλειψη πρόσβασης σε αυτήν, τα γραφήματα των αποδόσεων έγιναν πια απροσπέλαστα. Για τους Έλληνες της… διασποράς, τα γραφήματα αυτά αποτελούν την καλύτερη αποτύπωση της προσφοράς και ζήτησης ανά σημείο αγώνα.

Η δεύτερη επιλογή ακούει στο όνομα BetExplorer. Πρόκειται για μια αγγλόφωνη ιστοσελίδα, όπου συγκρίνονται οι μεταβολές των αποδόσεων στο στοίχημα μεταξύ πολλών εταιριών στοιχήματος του διαδικτύου. Αν και δεν έχω βρει εάν η ιστοσελίδα παρέχει την αποτύπωση των μεταβολών σε μορφή γραφήματος, εντούτοις προσφέρει κάποιες δυνατότητες που δεν υπάρχουν αλλού, οι οποίες έχουν τη μορφή ρυθμίσεων/φίλτρων. Έτσι ο επισκέπτης είναι σε θέση να επιλέξει να δει τις μεταβολές των αποδόσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 ωρών, 12 ωρών, τις πτώσεις των αποδόσεων του τελευταίου 24ώρου και των 2 τελευταίων ημερών. Οι αγώνες που εξετάζει αφορούν από τους αγώνες της ημέρας, μέχρι και της επόμενης εβδομάδας, ενώ ένα αρκετά χρήσιμο φίλτρο είναι εκείνο που αναφέρεται στο πλήθος των bookmakers, στους οποίους σημειώνεται η πτώση (από το 30 έως το 70% των εταιριών). Δίνεται επίσης η δυνατότητα αναζήτησης ανά άθλημα.

Για παράδειγμα, αναζητώντας πτώσεις των αποδόσεων που σημειώνονται τις τελευταίες 12 ώρες σε αγώνες των επομένων 7 ημερών σε τουλάχιστον μισούς bookmakers, ξεχωρίζει η πτώση της Doncaster και της Stevenage, όπως επίσης και η πτώση του Πιερικού στη σημερινή αναμέτρηση με τον Εθνικό Γάζωρου. Δυστυχώς οι δύο πρώτοι αγώνες δεν είναι ακόμα διαθέσιμοι στο Πάμε Στοίχημα, ενώ ούτε ο αγώνας της Football League προσφέρεται στο σημερινό κουπόνι του ΟΠΑΠ. Με διαφορετικά χρώματα αναπαριστάνεται το μέγεθος της πτώσης της απόδοσης με την πιο σκουρόχρωμη να είναι η θεωρητικά πιο σημαντική.

Τρίτη ιστοσελίδα όπου μπορεί ο παίκτης του στοιχήματος να πληροφορηθεί για τις πτώσεις των αποδόσεων που σημειώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το OddsFair. Μάλιστα η ιστοσελίδα λειτουργεί στην Ελληνική γλώσσα κι αν δεν κάνω λάθος, η βάση δεδομένων ανανεώνεται από την ιστοσελίδα του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων.

Τέλος, μία από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες στα Ελληνικά αποτελεί το OxyBet. Εκεί θα συναντήσουμε τους αγώνες ποδοσφαίρου με μεταβολές αποδόσεων της τελευταίας ώρας, ενώ διατίθενται και γραφήματα που αναπαριστούν τις μεταβολές αυτές. Πάντως αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα εμφανίζει σφάλμα όταν κάποιος προσπαθήσει να δει τα εν λόγω γραφήματα και δε γνωρίζω εάν είναι περιστασιακό σφάλμα ή μόνιμο. Αυτό δε σημαίνει πως δεν αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο ενημέρωσης του παίκτη.

Πριν βέβαια λάβει υπόψη του κανείς τις πτώσεις ή γενικά τις μεταβολές των αποδόσεων, καλά θα κάνει να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχει value μετά από μεγάλη πτώση της απόδοσης στο στοίχημα.

Οι παραπάνω πληροφορίες και σύνδεσμοι παρέχονται αποκλειστικά προς ενημέρωση.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version