Μετά το διήμερο του Champions League, με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των 16, περνάμε στο Europa League και τους επαναληπτικούς για τους 32 του θεσμού. Πολλά φαβορί είναι σε κίνδυνο, με τις Atletico Madrid, Napoli και… Ολυμπιακό να πρέπει να φέρουν τα πάνω κάτω.

Με το συμπάθιο, αλλά με αυτές τις ομάδες δεν θα ασχοληθώ. Την Atletico Madrid δεν τη βλέπω να χάνει στο Καζάν από τη Rubin, αλλά ίσως ο Diego Simeone αποφασίσει να προβεί σε αρκετές αλλαγές, ρίχνοντας το βάρος στο πρωτάθλημα, εκεί όπου οι “rojiblancos” θέλουν να κρατήσουν τη δεύτερη θέση μπροστά από τη Real Madrid. Αλλωστε, την τελευταία τριετία δυο φορές κατέκτησαν το Europa League. Ε, ας το πάρει και κανένας άλλος. Οσο για τη Napoli, πού να βάλει τρία γκολ στη Victoria Plzen μέσα στην Τσεχία; Εδώ στο San Paolo και δεν έβαλε ούτε ένα. Επιπλέον, η διαφορά στο Campionato από την πρωτοπόρο Juventus είναι μόλις στους τέσσερις βαθμούς, επομένως ο Walter Mazzari θα σκέφτεται περισσότερο… ιταλικά. Και ο Ολυμπιακός… Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τουλάχιστον τρία γκολ για να πάει τουλάχιστον το ζευγάρι με τη Levante στην παράταση. Η απειρία των Ισπανών και το καυτό «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δίνουν ένα προβάδισμα νίκης στους “ερυθρόλευκους”. Αλλά εάν δεν τους θέλει η τύχη, αν πάλι πέσουν σε… περίεργο διαιτητή, τι γίνεται; Μακριά!

Κατά τα άλλα, η Stuttgart μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στη Genk, αφού έχει τους παίκτες από το κέντρο και μπροστά για να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Δε χάνουν οι Σουηβοί. Η Inter Milan έχει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα να επιλύσει, μετά το διασυρμό 4-1 στη Fiorentina, αλλά η Cluj δεν δείχνει ικανή να τα εκμεταλλευτεί και να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση έχοντας ηττηθεί 2-0 στο Μιλάνο. Η Lazio είναι κουρασμένη, απογοητευμένη και σκέφτεται περισσότερο τον τελικό του Copa Italia και την τρίτη θέση στη Serie A, πάρα την πρόκριση επί της Gladbach. Το 3-3 της Γερμανίας δίνει προβάδισμα στην ομάδα του Vladimir Petkovic αλλά πιστεύω θα μπουν γκολ εκατέρωθεν. Η Metalist, αν προσφερόταν λίγο πιο ψηλά, θα ήταν μια καλή επιλογή, αλλά η… γαλλόφωνη Newcastle μπορεί να εκμεταλλευτεί την απραξία των Ουκρανών και να πάρει ισοπαλία με σκορ – άρα και την πρόκριση μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Στην Ουκρανία, τέλος, η Dniepr δεν θύμισε σε καμία περίπτωση την ομάδα του 2012, χάνοντας 2-0 από την Basel στην Ελβετία. Οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν για το “μηδέν” και είναι σε θέση να το κρατήσουν. Οσο για το Lyon – Tottenham; Θα πέσουν κορμιά, αφού αμφότερες είναι σούπερ φορμαρισμένες κι έχουν δείξει πως θέλουν να προχωρήσουν στη διοργάνωση.

Στα βραδινά παιχνίδια, Hannover και Anji θα προσφέρουν γκολ και θέαμα, αφού οι Γερμανοί δεν έχουν κάποια άλλη επιλογή μετά την ήττα 3-1 στη Ρωσία και οι φιλοξενούμενοι με μπροστάρη τον Samuel Eto μπορούν να βοηθήσουν να επαληθευτεί το 4-6 γκολ. Η Liverpool, εάν είχε Daniel Sturridge και Philippe Coutinho στην ενδεκάδα, θα μπορούσε να ελπίζει σε ανατροπή του σκορ με το οποίο είχε χάσει στην Αγία Πετρούπολη από τη Zenit (2-0). Τώρα, αυτό που βλέπω σίγουρο είναι να μπαίνουν γκολ εκατέρωθεν, αφού Luis Suarez και Hulk είναι… οπλισμένοι. Η Benfica έχει στα υπέρ της το 1-0 με το οποίο επικράτησε στη Γερμανία και η Bayer πιο πολύ ενδιαφέρεται για το πώς θα μείνει στην πρώτη τριάδα της Bundesliga. Οχι πως δεν θα το παλέψει η Leverkusen, Γερμανοί είναι άλλωστε, αλλά το πολύ πολύ να πάρει ισοπαλία με σκορ. Η Bordeaux παραείναι απογοητευμένη, έχοντας ηττηθεί με 4-0 από τη Lyon την Κυριακή, αλλά και η Dynamo Kiev δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1 στην Ουκρανία. Steaua Bucharest και Ajax δεν αποκλείεται να μείνουν στο under, αφού οι Ρουμάνοι δεν… μπορούν και οι Ολλανδοί έχουν το 2-0 του πρώτου αγώνα για να αισθάνονται ήρεμοι. Η Chelsea δεν έχει λόγο να φορτσάρει, έχοντας κερδίσει 1-0 τη Sparta στην Πράγα ενώ η Fenerbahce έχει πάρει φόρα και μπορεί να κερδίσει την BATE Borisov που παρουσιάζεται αποδυναμωμένη μετά τη χειμερινή διακοπή. Το 0-0 στη Λευκορωσία σημαίνει πως η BATE θα πρέπει να ανοιχθεί – βούτυρο στο ψωμί του Saw και των άλλων “καναρινιών”.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

152. GENK – STUTTGART   Χ2       3,25-2,35

154. LAZIO – GLADBACH   GOAL  1,55

156. METALIST – NEWCASTLE    GOAL  1,65

158. HANNOVER – ANJI   4-6 ΓΚΟΛ       2,60

160. LIVERPOOL – ZENIT  GOAL  1,60

164. STEAUA – AJAX         UNDER           1,75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).