del-bosque-ispania-proponitis
Vicente Del Bosque, Προπονητής Ισπανίας (Φωτό: AP / Mindaugas Kulbis)

Ωραία βραδιά η σημερινή. Δίχως άγχος, οι παίκτες που θα δώσουν το παρών στα φιλικά παιχνίδια μπορούν να μας χαρίσουν απλόχερα θέαμα και αρκετά γκολ. Αρκεί να έχουν διάθεση γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι κομματάκι δύσκολο εν μέσω βεβαρημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων με τους συλλόγους, να πρέπει να δώσουν και τον καλύτερο εαυτό τους σε αγώνες χωρίς βαθμολογική σημασία.

Οπως και να έχει, το κουπόνι του ΟΠΑΠ προσφέρεται σήμερα για ποντάρισμα – χαλαρό πάντα μιας και έχουμε να κάνουμε με φιλικά – επομένως όλο και κάτι θα βγάλουμε. Υπάρχουν πέντε έξι αγώνες που ξεχωρίζουν, όπως το Αγγλία – Βραζιλία, το Ολλανδία – Ιταλία, το Γαλλία – Γερμανία, το Σουηδία – Αργεντινή και, αν μη τι άλλο, το Ελλάδα – Ελβετία. Θα πρέπει, πάντως, να προσέξουμε πως κάποιες από τις εθνικές έχουν αρκετές απουσίες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι εκλέκτορες κάλεσαν – για τον άλφα ή βήτα λόγο – παίκτες με λίγες ή και καθόλου εμφανίσεις για να τους δοκιμάσουν ενόψει της συνέχειας των προκριματικών.

Ειδικά η Γερμανία, θα πάει με πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή για να αντιμετωπίσει τη Γαλλία στο “Stade de France”. Ο Joachim Low θα παρατάξει πειραματικό κέντρο και δεν βλέπω πώς τα “πάντσερ” θα μπορέσουν να παρελάσουν στο Παρίσι. Επιπλέον, οι “τρικολόρ” πριν από ένα χρόνο πέρασαν νικηφόρα από τη Βρέμη, με γκολ των Giroud και Malouda, δείχνοντας πως γνωρίζουν τον τρόπο να σταματούν τη γερμανική μηχανή.

Κάτι αντίστοιχο, σε ό,τι έχει να κάνει με απουσίες, ισχύει και για την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Ιταλία στην “Amsterdam Arina”. Οι “οράνιε” έχουν πάρα πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές ενώ και ο Luis Van Gaal επέλεξε να καλέσει… παιδάκια για να τα δοκιμάσει ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων. Ο Cesare Pradelli από την άλλη, έχει τρεις τέσσερις “χτυπητές” απουσίες αλλά και πάλι η Ιταλία του είναι σαφώς πιο πλήρης. Πάντως, το σημείο που θα κρατήσω και πληρώνει και καλά είναι το Goal.

Οι… καημένοι οι Ισπανοί θα πάνε μέχρι τη Ντόχα για να παίξουν φιλικό με την Ουρουγουάη. Καλά τα εκατομμύρια που θα πάρουν οι πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου, αλλά η ταλαιπωρία είναι απίστευτη. Ειδικά για τους παίκτες της Barcelona και της Real Madrid που έχουν… βαρεθεί να παίζουν τις τελευταίες ημέρες. Οι “φούριας ρόχας” έχουν και αρκετές απουσίες – με τους Xavi και Xabi Alonso να είναι οι σημαντικότερες για την λειτουργία της ομάδας του Vicente del Bosque – ενώ η “τσελέστε” του Oscar Tabarez δεν είναι στα καλύτερά της. Ωστόσο, αυτό το φιλικό είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρει τα πάνω της και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παρουσία στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

121. ΙΣΠΑΝΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ   Χ2 (ΔΕ)          1,97

130. ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ           GOAL  1,60

137. ΓΑΛΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ            1          2,55

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).