Η επιστροφή του Champions League βρίσκει τις περισσότερες ομάδες… φορμαρισμένες και αυτό αν μη τι άλλο είναι καλό σημάδι προκειμένου να απολαύσουμε θέαμα και γκολ. Δυο αναμετρήσεις σήμερα για τη φάση των 16 του Champions League, άλλες δύο αύριο και την Πέμπτη πρώτοι αγώνες για τους 32 του Europa League.

Στο Mestalla, η Valencia υποδέχεται την Paris Saint Germain, με τις δυο ομάδες να έρχονται από θετικά αποτελέσματα στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Οι «νυχτερίδες», με γκολ του Nelson Haedo Valdez, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 89’, επικράτησε 1-0 της Celta στο Βίγκο, μένοντας σε απόσταση αναπνοής από την Malaga και την τέταρτη θέση που οδηγεί και του χρόνο στο Champions League – έστω και στα προκριματικά. Το σίγουρο είναι πως με την έλευση του Ernesto Valverde στον πάγκο, η Valencia παρουσιάζεται πολύ πιο σταθερή και αξιόπιστη, με μοναδική εξαίρεση το διασυρμό με 5-0 από τη Real Madrid.

Από την άλλη, η Paris Saint Germain έχει καταφέρει τις τελευταίες δυο εβδομάδες να αποσπαστεί με έξι βαθμούς στην κορυφή της Ligue 1, αφού μπόρεσε να σταματήσει τις γκέλες μέσα στο Park des Princes, που ήταν και η αχίλλειος πτέρνα της. Ο Carlo Ancelotti ξεκούρασε στο 3-1 επί της Bastia την Παρασκευή τρεις τέσσερις βασικούς και σίγουρα έχει την πολυτέλεια των ισάξιων εναλλακτικών λύσεων σε κάποιες θέσεις. Ωστόσο, οι παίκτες του δεν έχουν την εμπειρία για αυτούς του είδους τα παιχνίδια, με εξαίρεση φυσικά τον Zlatan Ibrahimovic – άντε και τους Alex, Maxwell. Από εκεί και πέρα, ούτε ο Ezequiel Lavezzi, ούτε ο Lucas Moura, ούτε ο Marco Veratti, ούτε ούτε… Αντίθετα, ο Roberto Soldado έχει σούπερ συχνότητα σκοραρίσματος και ειδικά μέσα στο Mestalla η Valencia είναι φαβορί για τη νίκη απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους ομάδα όπως η PSG.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Celtic υποδέχεται τη Juventus στο Celtic Park έχοντας ένα τεράστιο αβαντάζ: τις 21 νίκες σε 23 εντός έδρας αγώνες για το Champions League! Μόνο δυο ματς δεν έχει κερδίσει η ομάδα του Nil Lennon και σε αυτά ηττήθηκε από την Barcelona! Οι Κέλτες δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και θα προσπαθήσουν να διαφυλάγουν το μηδέν στην άμυνα για να πάνε με αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League της ρεβάνς του Τορίνο. Ωστόσο, η «Γηραιά Κυρία» είναι μια από τις τέσσερις αήττητες ομάδες της διοργάνωσης…

Και, έπειτα από καιρό, η Juventus του Antonio Conte έδειξε το καλό της πρόσωπο κερδίζοντας άνετα το Σάββατο 2-0 τη Fiorentina, αποκτώντας προβάδισμα πέντε βαθμών στην πρώτη θέση της Serie A. Η επιστροφή του Leonardo Bonucci δένει τα μετόπισθεν και αυτή του Kwado Asamoah τη μεσαία γραμμή. Επιπλέον, η Juve έδειξε και στη φάση των ομίλων μέσα στο Stamford Bridge κόντρα στην Chelsea, πως δεν καταλαβαίνει ιδιαίτερα από έδρες. Οσο επιβλητικό κι αν είναι το Celtic Park… Περιμένω κλειστό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες και πιθανολογώ πως εάν έρθει κάποιο γκολ, θα γίνει από στημένη φάση. Είτε κάποιο φάουλ του Andrea Pirlo είτε κάποιο κόρνερ και κεφαλιά του Γιώργου Σαμαρά – φυσικά ο ΟΠΑΠ κάνει διακρίσεις και δεν μας δίνει προς στοιχηματισμό κάποιον παίκτη της Celtic παρά μόνο της Juventus

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

124. SOLDADO         5,50

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

133. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ 9,00

102. VALENCIA – PARIS SAINT GERMAIN       1          2,25

103. CELTIC – JUVENTUS 0-1 ΓΚΟΛ       2,90

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).