Ο προπονητής του Λιβάνου, Theo Bucker, δήλωσε πως «έσπασε» και πως ήταν αβέβαιος εάν θα συνέχιζε την δουλειά του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την τιμωρία 24 παικτών που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο!

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Λιβάνου (LFF) απήγγειλε διάφορες τιμωρίες, συμπεριλαμβανομένου του διά βίου αποκλεισμό του αμυντικού Ramez Dayoub και του επιθετικό Mahmoud El-Ali, την Τρίτη, ενώ η πειθαρχική επιτροπή της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (AFC) συνεχίζει τις έρευνες.

Ο Γερμανός προπονητής είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την παραμυθένια πορεία του Λιβάνου προς την τελική φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους, καθώς η χώρα της Δυτικής Ασίας κυνηγάει κάτι – μέχρι σήμερα απίθανο – μια θέση στη Βραζιλία.

«Ένα ολόκληρο έθνος ευελπιστεί να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τώρα τα πάντα έχουν παραλύσει», είπε ο Γερμανός στην εφημερίδα Sport 360 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Τις επόμενες δυο τρεις ημέρες θα έχω συνάντηση με την Ομοσπονδία για να μιλήσουμε για τη θέση μου. Ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνω, θέλω να μιλήσω στον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν μπορώ να πω αν θα συνεχίσω ή όχι», τόνισε ο Bucker. «Εσωτερικά, έχω σπάσει. Πραγματικά θέλω πρώτα να σκεφτώ τα πράγματα προτού πάρω τη σωστή απόφαση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λίβανος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια. «Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ήρθα στο Λίβανο πριν από 12 χρόνια, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατάσταση», επεσήμανε ο Bucker. «Ο Λίβανος είχε αποκλειστεί από την Ομοσπονδία λόγω των στημένων αγώνων και τώρα, 10 χρόνια μετά, επιστρέφει η ίδια ακριβώς κατάσταση».

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Λιβάνου δήλωσε πως οι ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση αλλά προσέθεσε πως κάποιοι από αυτούς παραδέχθηκαν άμεσα την εμπλοκή τους στους στημένους αγώνες.

Το δεύτερο περιστατικό έβαλε τον πολυταξιδεμένο προπονητή σε δίλημμα.

«Προσωπικά, είμαι πολύ στεναχωρημένος επειδή ήταν κάποια παιδιά που εμπιστεύτηκα», δήλωσε ο 64χρονος. «Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Εγώ, προσωπικά, δούλευα πάρα πολύ, ξόδευα πάρα πολύ χρόνο για να βάλω τη χώρα στο σωστό δρόμο και τώρα μερικοί πραγματικά ηλίθιοι έρχονται να καταστρέψουν τα πάντα».

Για την ιστορία, ο Λίβανος, που πριν δυο χρόνια ήταν στην 178η θέση της κατάταξης της FIFA, έφτασε στο σημείο να κερδίζει παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ασίας, όπως το Ιράν και η Νότια Κορέα, στα προκριματικά του World Cup 2014.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).