Αφού απολαύσαμε ένα διήμερο με τους πρώτους επαναληπτικούς αγώνα για τους 16 του Champions League, σειρά παίρνει το Europa League. Πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των 16 με τα φαβορί να είναι λίγο πολύ γνωστά στα οκτώ ζευγάρια. Σε δυο… δόσεις, μια με τους αγώνες που είναι νωρίς (στις 7 και στις 8) και μια από τους αγώνες που αρχίζουν στις 22:05. Φυσικά, εσείς μπορείτε να ανακατέψετε τα σημεία.

Η Anji είναι σίγουρα φαβορί για να συνεχίσει στη διοργάνωση καθώς αντιμετωπίζει μια Newcastle που έχει άλλα να σκέφτεται. Ο Alan Pardew έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών ενώ το μυαλό του σίγουρα θα το έχει και στην Premier League, καθώς η εξασφάλιση της παραμονής είναι αυτή που προέχει. Οι «καρακάξες» θα παίξουν φουλ άμυνα, όπως συνέβη και στην Ουκρανία απέναντι στη Metalist, και θα ψάξουν το εκτός έδρας γκολ. Δε νομίζω πως θα το βρουν. Αλλά από τον άσο του 1,60 προτιμώ το Under του 1,75, αφού ο Samuel Eto’o και η παρέα του θα τα βρουν σκούρα να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Newcastle. Με 1-0 και 2-0 για την Anji για ακριβές σκορ.

Viktoria Plzen και Fenerbahce είναι δυο ομάδες σχετικά άγνωστες σε μένα και δεν θα ασχοληθώ με την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Steaua και Chelsea συνθέτουν ένα παράξενο ζευγάρι. Από τη μία γιατί οι Ρουμάνοι έδειξαν πως έχουν… άντερα αποκλείοντας τον Ajax στα πέναλτι στην προηγούμενη φάση ανατρέποντας την ήττα 2-0 στο Αμστερνταμ, από την άλλη οι Εγγλέζοι που έχουν να σκέφτονται το παιχνίδι με την Manchester United στο Old Trafford για το FA Cup. Κι επειδή στο Europa League υπάρχει και επαναληπτικός, δεν αποκλείεται ο Rafael Benitez να προστατέψει παίκτες ενώ κι αυτοί που θα αγωνιστούν για την Chelsea, δύσκολα θα τα δώσουν όλα. Φάνηκε, άλλωστε, και κόντρα στη Sparta Prague στον προηγούμενο γύρο, πως οι «Blues» δεν τρελαίνονται και τόσο για μια καλή πορεία στο Europa League. Πιο παθιασμένοι οι παίκτες της Steaua, μπορούν να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα – του στυλ 0-0 ή 1-0 ή και 1-1.

Οσο για το παιχνίδι της Stuttgart με τη Lazio; Από δυο απρόβλεπτες ομάδες, όλα να τα περιμένει κανείς. Αν ήταν να κρατήσω κάτι, πάντως, αυτό θα ήταν το Goal (στο 1,60) έστω και χωρίς την παρουσία του Miroslav Klose.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

159. ANJI – NEWCASTLE  UNDER           1,75

159. ANJI – NEWCASTLE  2-0 (ΑΣ)        7,00

***************************************

161. STEAUA – CHELSEA   0-1 ΓΚΟΛ       2,90

161. STEAUA – CHELSEA   1-0 (ΑΣ)         8,50

161. STEAUA – CHELSEA   0-0 (ΑΣ)        8,00

***************************************

162. STUTTGART – LAZIO            GOAL  1,60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).