Μετά την ανάλυση στο Α Μέρος των αγώνων του Europa League που ξεκινούν νωρίς, πάμε και στα βραδινά παιχνίδια – αυτά των 22:05 – και τις πρώτες αναμετρήσεις για τους 16 της διοργάνωσης.

Basel και Zenit έδειξαν πως έχουν όλα τα φόντα να προχωρήσουν. Η μεν Basel έβγαλε εκτός διοργάνωσης τη Dnipro που άφησε εκτός θεσμού την PSV Eindhoven και δεύτερη στον όμιλο τη Napoli, αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Murat Yakin δεν πείθει ιδιαίτερα φέτος. Οπως και η Zenit του Luciano Spalletti στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Είδε… το χάρο με τα μάτια της πριν δυο εβδομάδες, παίρνοντας την πρόκριση με την ψυχή στο στόμα στο Anfield απέναντι στη Liverpool. Πιθανό Goal (στο 1,50) στο St Jakob Park.

Levante και Rubin Kazan αποτελούν τις δυο εκπλήξεις της διοργάνωσης αφού οι Ισπανοί έχουν φτάσει ως εδώ στην παρθενική συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση – και απέκλεισαν και με δυο νίκες τον Ολυμπιακό – η δε Rubin Kazan άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού την κάτοχο Atletico Madrid. Το… κακό και για τις δυο είναι πως αρέσκονται να παίζουν κλειστά και με αντεπιθέσεις, επομένως πιστεύω πως δύσκολα θα δούμε γκολ. Προβάδισμα στο Under.

Η Benfica είναι το απόλυτο φαβορί για να «καθαρίσει» την Bordeaux και μάλιστα με δύο νίκες – εδώ το έκανε απέναντι στη σαφώς ανώτερη Leverkuzen. Οι «Αετοί», δείχνουν διατεθειμένοι να κυνηγήσουν τη διάκριση στο θεσμό ενώ οι Γιρονδίνοι έχουν βαρέσει… διάλυση, τουλάχιστον στο Σαμπιονά, και οι ελλείψεις στο ρόστερ γίνονται εμφανείς πλέον. Ναι στην Benfica και, πιθανότατα, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι είναι σίγουρα αυτό της Tottenham με την Inter Milan. Δυο ομάδες που έχουν ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση, μέσω πρωταθλήματος, ενός εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης περιόδου αλλά που, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δύσκολα θα πουν «όχι» σε μια πιθανή διάκριση στο Europa League. Ο Gareth Bale είναι σε δαιμονιώδη φόρμα – όπως και όλη η Totteham – αλλά ο Andre Villas-Boas έχει κάποια προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Το ίδιο και ο Andrea Stramaccioni που πρέπει να άναψε λαμπάδα στο μπόι του Rodrigo Palacio, με τον Αργεντινό να χαρίζει στους Nerazzurri μια ανέλπιστη νίκη με 3-2 (από 0-2) μέσα στην Catania. Και πιθανότατα να έσωσε ο Palacio το κεφάλι του Stramaccioni που τα… έσπασε εσχάτως με τον Antonio Cassano. Η Inter Milan θα παίξει φουλ άμυνα και με αλλαγές – μιας και δεν λείπουν τα προβλήματα – για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού με την Tottenham. Νομίζω πως με το 2-3 γκολ (στο 1,85) είμαστε καλυμμένοι.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

163. BASEL – ZENIT           GOAL  1,50

*****************************************

164. LEVANTE – RUBIN KAZAN   UNDER           1,60

*****************************************

 165. BENFICA – BORDEAUX          1/1 (Η/Τ)       2,20

*****************************************

 166. TOTTENHAM – INTER MILAN        2-3 ΓΚΟΛ       1,85

021. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

115. LENNON            15,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).