cheltenham-festival-panoramiki

Αύριο Τρίτη αρχίζει ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στο χώρο των ιπποδρομιών. Το φεστιβάλ του Cheltenham θα διαρκέσει τέσσερις μέρες σερί και έχει στο πρόγραμμα του ποικιλία από ποιοτικές ιπποδρομίες σε στυλ (National Hunt), οι περισσότερες εκ των οποίων είναι κύπελλα και συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Θα συμμετέχουν όλα τα μεγάλα αστέρια  και θα προσελκύσει όπως πάντα χιλιάδες φίλους των ιπποδρομιών και όχι μόνο, κάνοντας το στάδιο του Cheltenham, χωρητικότητας 67 500 θεατών, να μοιάζει μικρό για να τους φιλοξενήσει.

Θα διεξαχθουν συνολικά 26 ιπποδρομίες και θα δοθούν με ένα πρόχειρο υπολογισμό περισσότερα από τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες στερλίνες. Το μεγαλύτερο γεγονός του φεστιβάλ είναι το Gold Cup με έπαθλο 500.000 στερλινών  και διεξάγεται την τέταρτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ.

Το μεγάλο αστέρι του φεστιβάλ Cheltenham είναι ο Sprinter Sacre, o oποίος παραμένει αήττητος σε ιπποδρομίες τύπου chase και είναι το καλύτερο άλογο national hunt στον κόσμο.  Τρέχει  ένα μεγάλο σερί από νίκες και το φίλλιπο κοινό περιμένει να συμμετάσχει στο Queen Mother  με έπαθλο 300000 στερλινών. Εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο θα είναι ο νικητής με μεγάλη ευκολία.

Μικρά νέα για το Φεστιβάλ Cheltenham

  • Θα συνεχίσει το μεγάλο του ρεκόρ ο απίστευτος Big Bucks. Με 26 σερί νίκες  και 4 σερί νίκες στο World Hurdle.
  • H Quevega θα συνεχίσει το νικηφόρο σερί της στο φεστιβάλ με τέσσερις συνεχόμενες νίκες.
  • Θα υστερήσουν και πάλι τα αγγλικά άλογα απέναντι στα γαλλικά και ιρλανδικά.
  • Πόσες νίκες θα σημείωσει ο R.Walsh.
  • Θα αποχωρήσει ο  αναβάτης Robert Thornton  λόγο τραυματισμού.

Όσο για τα προγνωστικά, θα αναλύω όσες ιπποδρομίες έχει στο πρόγραμμα του ΟΔΙΕ και αφορούν το φεστιβάλ.

Η ασχολία του με το στοίχημα ξεκίνησε οταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον ιππόδρομο. Μετά απο λιγό καιρό δούλεψε σε πρακτορείο στοιχημάτων για ένα χρόνο. Τον επόμενο χρόνο έζησε στην Αγγλία, όπου είδε και έμαθε τον τρόπο με τον οποίο στοιχηματίζουν οι καλοί Άγγλοι παίκτες στο άθλημα των κυνοδρομιών και των ιπποδρομίων καθώς και ποιους παράγοντες λαμβάνουν υπόψη πριν στοιχηματίσουν. Στοιχηματίζει τα τελευταία τρία χρόνια στα δυο αυτά αθλήματα, έχοντας σχηματίσει μια καθαρή εικόνα γύρω τους, αλλά και το πώς το ανταλλακτήριο παίζει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση κέρδους.