kefalaiopoiisi-xrimatistirio-metoxes

Με τις ρευστοποιήσεις στις μετοχές τραπεζών να επανέρχονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της Εθνικής έπεσε χαμηλότερα από €0.70 φέρνοντας την Εθνική Τράπεζα στη 10η θέση όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση, κάτω από τα Jumbo και Motor Oil. Χαμηλότερα συναντούμε τη μετοχή της Alpha Bank στη 16η θέση κάτω από τα 400εκ. ευρώ κεφαλαιοποίηση και την Τράπεζα Πειραιώς στην 33η θέση (€211εκ.). Πρωτοπόρος σε κεφαλαιοποίηση παραμένει η Coca Cola 3Ε, αισθητά υψηλότερα από τον δεύτερο, ΟΤΕ.

Διαβάστε επίσης: Η κεφαλαιοποίηση ένα από τα βασικά κριτήρια στην επιλογή μετοχών

Η μετοχή της Alpha σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 5 ημερών σε σχέση με τις μετοχές των τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα. Τελικά η Καθαρά Δευτέρα δεν ανέκοψε την πτώση των μετοχών των τραπεζών.

metoxi-ethnikis-peiraios-alpha-trapeza

Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις για πτώση του Ευρώ και άνοδο του χρυσού μετά το κούρεμα των Κυπριακών καταθέσεων επαληθεύονται μέχρι στιγμής. Το EUR/USD από το 1.308 της Παρασκευής βρέθηκε προς στιγμήν χαμηλότερα από το 1.29 χθες, Δευτέρα, ενώ σήμερα κυμαίνεται κοντά στο 1.2950. Ο χρυσός στο μεταξύ από τα 1,592 δολλάρια την Παρασκευή σχεδόν άγγιξε τα 1,610 χθες. Σήμερα σημειώνει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα 1,600 δολλάρια.

Χθες, ημέρα αργίας για το χρηματιστήριο Αθηνών και Κύπρου, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση κι έπεσε κάτω από το 1 δολλάριο ανά μετοχή. Πτώση που προβλέπεται να συνεχιστεί και σήμερα.

metoxi-ethnikis-nea-yorki

Μεγάλη πλειοψηφία του ξένου κι Ελληνικού Τύπου ασχολείται με τις εξελίξεις γύρω από την Κύπρο, χωρίς να λείπουν δυστυχώς κείμενα που δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, δίχως να προσφέρουν κάποια συγκεκριμένη κι επιβεβαιωμένη είδηση με κύριο σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Όσο περισσότερο ψύχραιμοι παραμείνουν οι επενδυτές, τόσο λιγότερες απώλειες θα καταγράψουν τα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν και τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι καταστάσεις πανικού. Αρκεί να αναγνωρίσουν τις ειδήσεις με πραγματικό περιεχόμενο.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.