Στο πόκερ υπάρχουν κυρίως δύο είδη παικτών: τα fish, που είναι οι κακοί και χαμένοι παίκτες και οι regulars που είναι οι καλοί και συνήθως κερδισμένοι παίκτες που παίζουν αρκετά συχνά έως καθημερινά. Οι regulars αναζητούν συνεχώς τα fish προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, καθώς τα fish έχουν πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι τους και έχουν πολύ μεγαλύτερο μειονέκτημα απέναντι στους regulars. Το PartyPoker παραδέχτηκε αυτές τις μέρες πως μία από τις αλλαγές που δοκιμάζει στο λογισμικό του, είναι η τοποθέτηση παικτών της ίδιας εμπειρίας/ικανότητας στα ίδια τραπέζια, με αποτέλεσμα τα τραπέζια με fish να μην είναι διαθέσιμα στους regulars!

party-poker-lobby-play-money

Το θέμα ξεκίνησε από Ρώσους και Γερμανούς παίκτες πόκερ καθώς κι από το φόρουμ 2+2 όπου αναφέρονταν πως οι παίκτες έβλεπαν λιγότερα τραπέζια αφού συνδέονταν στο PartyPoker συγκριτικά με το αρχικό άνοιγμα του client του PartyPoker και πριν κάνουν login! Αν και οι μαρτυρίες ποικίλουν, φαίνεται πως παίκτες με λογαριασμούς που εμφανίζουν κέρδη, έχουν πρόσβαση σε λιγότερα τραπέζια και ειδικά σε τραπέζια με fish στα χαμηλά επίπεδα του No Limit πόκερ. Καινούριοι πελάτες ή παίκτες με αρνητικά πρόσημα στους λογαριασμούς τους έβλεπαν περισσότερα τραπέζια.

Εκπρόσωπος του PartyPoker δήλωσε στο 2+2 πως:

«[…] δοκιμάζουμε διάφορους τρόπους που θα κάνουν το πόκερ πιο διασκεδαστικό παιχνίδι για καινούριους κι άπειρους παίκτες. Η έρευνά μας έδειξε ότι νέοι κι άπειροι παίκτες ευχαριστιούνται το παιχνίδι περισσότερο και συνεχίζουν να παίζουν για μεγαλύτερο διάστημα εάν στα πρώτα τους βήματα παίζουν με παίκτες της ίδιας ικανότητας […]»

Το φαινόμενο συνέπεσε με πτώση του PartyPoker στην κατάταξη του PokerScout, στο οποίο παρακολουθείται η επισκεψιμότητα των δικτύων πόκερ. Εκείνο που δεν είναι ξεκάθαρο είναι πως «κατατάσσονται» τα τραπέζια πόκερ και πώς γίνεται η διάκριση των παικτών. Εάν δηλαδή απλά μετρώνται οι νέοι παίκτες ανά τραπέζι ή αν λαμβάνεται υπόψη και η αναλογία κέρδους/ζημίας του κάθε παίκτη.

Εικόνες και βίντεο κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με την απόκρυψη των τραπεζιών με fish εκ μέρους του PartyPoker από τους regulars. Ένα από αυτά τα βίντεο συγκρίνει το lobby ενός regular κι ενός fish σε πραγματικό χρόνο, συμπεραίνοντας πως ο regular έχει πρόσβαση σε 25% λιγότερα τραπέζια, ενώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους παίκτες που έχουν συνδεθεί στο PartyPoker ταυτόχρονα με εκείνον. Μάλιστα το τραπέζι στο οποίο κάθεται το fish του βίντεο, δεν εμφανίζεται καν στην εικόνα του lobby που αντικρίζει ο regular!

Πηγή: PokerFuse

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.