Η φάση των 16 του Champions League μπαίνει στην τελική της ευθεία με τους τέσσερις επαναληπτικούς που διεξάγονται σήμερα και αύριο. Σαφώς και το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του διημέρου είναι αυτό που διεξάγεται απόψε το βράδυ στο Camp Nou με την Barcelona να υποδέχεται την AC Milan, στη ρεβάνς του 2-0 του Giuseppe Meazza.

Προγνωστικά Champions League: Barcelona – AC Milan

Οι “Rosonneri” δείχνουν (και είναι) σε εξαιρετική κατάσταση από τα τέλη του 2012 και σε όλους τους αγώνες του 2013. Αήττητοι στη Serie Α, με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, ανέβηκαν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος ενώ μετά και το 2-0 της Ιταλίας, οι  πιθανότητες είναι, αν μη τι άλλο, υπέρ τους. Ομως… Η AC Milan στο παρελθόν έχει πέσει θύμα της… άνεσης του σκορ του πρώτου αγώνα. Πριν από περίπου 10 χρόνια είχε κερδίσει 4-1 τη Deportivo La Coruna στο Meazza, για να χάσει 4-0 στο Riazor. Αλλά και πέρυσι κέρδισε 4-0 την Arsenal στο Μιλάνο, βλέποντας το χάρο με τα μάτια της στο Emirates, χάνοντας με 3-0. Και με τις απουσίες που έχει ο Massimo Allegri από το κέντρο και μπροστά – στην δεδομένη του Mario Balotelli που δεν δικαίωμα συμμετοχής, προστέθηκε και αυτή του Giampaolo Pazzini που τραυματίστηκε – αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την AC Milan είναι να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί το μηδέν στα μετόπισθεν.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, αυτό απέναντι στην Barcelona; Πριν 20 ημέρες φάνηκε αρκετά εύκολο, αφού οι “Blaugrana” δεν έκαναν ούτε φάση! Αλλά στο Camp Nou τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Εχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο στη La Liga, ο Lionel Messi και η παρέα του θα τα δώσουν όλα για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Βέβαια, πέρυσι δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Chelsea κι ας είχαν ηττηθεί (μόνο) 1-0 στο Stamford Bridge. Κάπως έτσι θα πάει και το αποψινό ματς. Στα συν για τον υπηρεσιακό προπονητή της Barcelona, Jordi Roura, η επιστροφή του επιτελικού μέσου Xavi που πάντως δεν θα είναι 100% έτοιμος. Θα πέσει πολύ τρέξιμο στη μεσαία γραμμή και χρειάζονται πνευμόνια. Ο Stephan El Saarawi θα προσπαθήσει να κρατήσει την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο για να ξεκουράζει την άμυνα της AC Milan, αλλά θα χρειαστεί και βοήθειες από τους Kevin-Prince Boateng και Sulley Muntari – τους δυο σκόρερ του Μιλάνου. Ο Pedro, από την άλλη, θα πρέπει να πλαγιοκοπεί για να ανοίγει διαδρόμους ενώ και ο Andres Iniesta θα πρέπει να βοηθήσει περισσότερο επιθετικά. Ολα δείχνουν για No Goal και για 1-0 ή 2-0 τελικό σκορ. Δεν μπορώ να αποκλείσω την παράταση. Θα πάω για σκόρερ πρώτου γκολ, ποιον άλλον, τον Messi.

Προγνωστικά Champions League: Schalke – Galatasaray

Πάμε και στο Gelsenkirchen για την αναμέτρηση της Schalke με τη Galatasaray. Οι “Βασιλικοί Μπλε” είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα, καθώς παραμένουν αήττητοι στην Bundesliga ενώ απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στον πρώτο αγώνα με τους Τούρκους στο Ali Sami Yen. Κάτι που σημαίνει πως βολεύονται και με τη ‘’λευκή” ισοπαλία αν και δεν νομίζω πως θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν το μηδέν, αλλά να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους δώσει σιγουριά. Η απουσία του Klaas-Jan Huntelaar είναι σημαντική για τον προπονητή της Schalke, αλλά η αλήθεια είναι πως όλη τη δουλειά την κάνει η μεσοεπιθετική γραμμή της Schalke, με τους Julian Draxler και Michel Bastos. Από αυτούς τους δύο περιμένω να πετύχουν ένα γκολ οι γηπεδούχοι κι όχι τόσο από τον Teemu Pukki που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Η Galatasaray θέλοντας και μη θα ψάξει το γκολ, αφού χρειάζεται τουλάχιστον ένα. Πάντως, το να κερδίσει τη μια από τις τρεις αήττητες ομάδες της φετινής διοργάνωσης, το θεωρώ λιγάκι δύσκολο, ειδικά μέσα στο σπίτι της. Δεν αποκλείω, όμως, το να σκοράρει, αφού υπάρχει τόσο ο Didier Drogba όσο και ο Burak Yilmaz, με τον δεύτερο να είναι η αποκάλυψη της φετινής “Galata”. Που έχει κάνει τρεις νίκες στο Champions League και οι δυο είναι μακριά από την Τουρκία! Κοινώς, πιστεύω πως θα σημειωθούν 2-3 γκολ. Το θέμα είναι ποιος θα βάλει (αν βάλει στην κανονική διάρκεια) το καθοριστικό τρίτο γκολ και θα πάρει και την πρόκριση. Η Galatasaray, πάντως, δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί ενώ και ο Drogba, μια μέρα μετά τα γενέθλιά του, όλο και θα θέλει να κάνει κάποιο δωράκι στους συμπαίκτες του.

Προγνωστικά Champions League:

100. BARCELONA – AC MILAN      NO GOAL       2,20

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

115. MESSI    3,00

*********************************************

101. SCHALKE – GALATASARAY   2-3 ΓΚΟΛ       1,90

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

142. DROGBA            8,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

1 Comment

  1. Το Barcelona – AC Milan κύλισε όπως θέλαμε: και το No Goal (2,20) βγήκε και ο Messi (3,00) έβαλε το πρώτο γκολάκι. Το Schalke – Galatasaray απλά… ξέφυγε!

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version