[box type=”info”]Τυπική διαδικασία για την Bayern η ρεβάνς με την Arsenal και η Porto που σκοτώνει τα όνειρα της Malaga.[/box]

Απόψε το βράδυ θα γίνουν γνωστές και οι άλλες δυο ομάδες που θα συμπληρώσουν το καρέ των προημιτελικών του Champions League. Αν και, μεταξύ μας, μόνο μία θέση απομένει ουσιαστικά για να “κλείσει” αφού η Bayern Munich δεν αναμένεται να ζοριστεί απέναντι στην Arsenal.

allianz-arenaΜετά το 3-1 με το οποίο άλωσε η Bayern το Emirates, η ρεβάνς στην Allianz Arena θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Arsenal δεν έχει δείξει σε καμία περίπτωση (και) φέτος πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ανώτερες ομάδες ενώ είναι εμφανές πως η ομάδα του Arsene Wenger δεν έχει… balls. Η Bayern, αν και χωρίς τους τιμωρημένους Bastian Schweinsteiger και Jerome Boateng, αλλά και τον τραυματία Franck Ribery, έχει τις λύσεις για να καλύψει τα κενά και να φτάσει στην πρόκριση και με δεύτερη νίκη. Ο Arjen Robben τέθηκε στη διάθεση του Jupp Heynckes, αν και δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός, αλλά υπάρχουν οι Thomas Muller και Mario Mandzukic – εάν προτιμηθεί έναντι του Mario Gomez – που μπορούν να πετύχουν το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Η Arsenal; Θα είναι κομπάρσος σε ακόμη έναν αγώνα. Τα βλέμματα όλων στους “κανονιέρηδες” είναι στραμμένα στην Premier League και στην εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Δεν αποκλείεται, με την κατηφόρα που έχουν πάρει οι “κανονιέρηδες”, στο τέλος να τους περάσει και η Liverpool και να μείνουν και εκτός Ευρώπης. Κάτι που θα σημάνει, πιθανότατα, το τέλος του Wenger… Ο Lucas Podolski όλο και κάτι θα θέλει να αποδείξει μπροστά στους συμπατριώτες του, εάν τελικά παίξει, αλλά νομίζω πως θα είναι απελπιστικά μόνος. Είναι ερωτηματικό το αν θα πετύχει γκολ η Arsenal και το No Goal είναι στο δελεαστικό 2,10. Θα προτιμήσω, πάντως, το 2-3 γκολ (που είναι, επίσης, καλοπληρωμένο) με πιθανά σκορ το 2-0, 2-1 και 3-0 και πρώτο σκόρερ τον Muller.

la-rosaledaΣτο Rosaleda το παιχνίδι θα είναι πολύ πιο προσεκτικό. Η Malaga καλείται να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο ηττήθηκε στο Dragao από την Porto. Σκορ που ναι μεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για τους “δράκους”, αλλά και που διαμορφώθηκε με γκολ-οφσάιντ του Joao Moutinho. Για τη Malaga, το κακό είναι πως δεν θα έχει τελικά στη διάθεσή του ο Manuel Pellegrini τον Eliseu και, μετά και την αποχώρηση του Natxo Monreal, η θέση του αριστερού μπακ μένει ορφανή από αξιόπιστες λύσεις. Εκεί θα προσπαθήσει να “χτυπήσει” η Porto με τον Silvestre Varela και τον James Rodriguez.

Η Malaga μοιάζει πιο δυνατή στον άξονα, έχοντας τον Isco σε ρόλο δημιουργού αλλά και εκτελεστή αλλά η Porto είναι πιο καλή στις πτέρυγες. Ο Vitor Pereira είναι μεν νέος προπονητής αλλά έχει θητεύσει δίπλα σε σπουδαίους ενώ ο Pellegrini ήδη σκέφτεται την επόμενη ομάδα του μιας και τα οικονομικά προβλήματα στους Ανδαλουσιανούς τον αναγκάζουν να αποχωρήσει. Θα θέλει να το κάνει με ψηλά το κεφάλι. Από διαίσθηση και μόνο, βλέπω το 2-3 γκολ, με πιο πιθανό το 1-1 για ακριβές σκορ. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως η Porto θα βάλει τέλος στην παρθενική συμμετοχή της Malaga στην κορυφαία διοργάνωση.

Προγνωστικά Champions League:

150. MALAGA – PORTO       2-3 ΓΚΟΛ       1,80

014. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

144. J. RODRIGUEZ 9,00

************************************

151. BAYERN – ARSENAL    2-3 ΓΚΟΛ       2,20

015. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

122. MULLER 7,00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).