Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά για απόψε το βράδυ. Real Madrid και Shakhtar Donetsk χρειάζονται γκολ για να έχουν ελπίδες πρόκρισης απέναντι σε Manchester United και Borussia Dortmund, στις επαναληπτικές αναμετρήσεις για τους «16» του Champions League.

Στο Old Trafford όλες οι κάμερες θα είναι στραμμένες στο Cristiano Ronaldo (στο 4,50) ο οποίος μετά από 2,5 περίπου χρόνια επιστρέφει στο προηγούμενο σπίτι του. Ο Sir Alex Ferguson δεν επεφυλάσσει κάποιο ειδικό πλάνο «εξόντωσης» του Πορτογάλου, κάτι το οποίο εν μέρει πλήρωσε στο Santiago Bernabeu, αφού ο Ronaldo πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Αλλά και από την άλλη, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε το πώς ο Jose Mourinho – εκ των βασικών υποψήφιων διαδόχων του Sir Alex στο Old Trafford – θα καταφέρει να εξουδετερώσει τους Danny Welbeck (σκόρερ της United στη Μαδρίτη), Robin van Persie (στο 5,50), Wayne Rooney (στο 8,00) ακόμα και τον Shinji Kagawa (στο 12,00) που έδειξε «ζεστός» πετυχαίνοντας τρία γκολ στο άνετο 4-0 της Manchester United επί της Norwich το Σάββατο.

Γενικώς, περιμένω πολύ καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με αυτό που είδαμε πριν τρεις εβδομάδες στην ισπανική πρωτεύουσα, αφού οι μεν «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν πρόκειται να καθίσουν πίσω και να περιμένουν να περάσει η ώρα αλλά θα επιτεθούν για να πετύχουν κάποιο γκολ που ίσως «κλειδώσει» την πρόκριση και οι δε «Μερένχες» δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σκοράρουν τουλάχιστον μια φορά. Οι τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα σε Manchester United και Real Madrid στο Old Trafford προσέφεραν γκολ και θέαμα και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα το κοντέρ θα φτάσει στο 4-6 γκολ. Κι αν όλοι περιμένουν από τον Ronaldo να πετύχει το πρώτο γκολ, εγώ δεν θα έλεγα όχι στον Karim Benzema (στο 8,00) που πιθανότατα προτιμηθεί έναντι του Gonzalo Higuain στην κορυφή της επίθεσης της Real.

Στο BVB Stadion, η Dortmund καλείται να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή της πορεία σε μια σεζόν που, για την ώρα, μοιάζει να είναι απογοητευτική. Εκτός τροχιάς τίτλου στην Bundesliga (με την Bayern στο +17) και εκτός DFB Pokal (έχοντας αποκλειστεί την προηγούμενη βδομάδα από την… Bayern χάνοντας 1-0 στο Μόναχο), μόνο στο Champions League μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό η Dortmund του Jurgen Klopp. Η Shakhtar, φυσικά, έχει διαφορετική άποψη, αλλά θα μπει στον αγώνα με μειονέκτημα αφού το 2-2 του Ντόνετσκ δίνει σαφώς προβάδισμα στους Γερμανούς.

Η απουσία του Mats Hummels – σκόρερ του δεύτερου γκολ των Γερμανών στο 87ο λεπτό της πρώτης αναμέτρησης – ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τη Dortmund που ούτως ή αλλιώς δεν εμπνέει και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην άμυνα, αφού ο Felipe Santana απλά δεν είναι σαν τον αρχηγό Hummels. Η Shakhtar του Mircea Lucescu έδειξε στη φάση των ομίλων – και μέσα στην Chelsea και μέσα στη Juventus – πως δεν καταλαβαίνει από έδρες ενώ η επιστροφή στη δράση στο εγχώριο πρωτάθλημα (με άνετη νίκη 4-1 επί της Volyn Lutsk) μόνο καλό μπορεί να κάνει στους Ουκρανούς. Αν μπορέσουν να «σφίξουν» και αμυντικά… Προβάδισμα και εδώ στο 4-6 γκολ ενώ για πρώτο σκόρερ θα επιλέξω τον πιο φορμαρισμένο, ίσως, ποδοσφαιριστή της Dortmund, τον Robert Lewandowsky (στο 4,50). Πάντως, ξεκούραστος θα είναι ο Mario Gotze (στο 7,00) ενώ από τη Shakhtar ο Luiz Adriano (στο 8,00) έχει γνώση του πώς να σκοράρει απέναντι σε γερμανικούς συλλόγους.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

100. MANCHESTER UNITED – REAL MADRID   4-6 ΓΚΟΛ       2,30

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

136. BENZEMA         8,00

**************************************************

101. DORTMUND – SHAKHTAR DONETSK         4-6 ΓΚΟΛ       2,30

013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

114. LEWANDOWSKI          4,50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).