Η φάση των 16 του Europa League ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ με τους αγώνες ρεβάνς. Σε… τρεις δόσεις τα παιχνίδια, αλλά εδώ θα τα πάμε σε… δύο, μια με τους αγώνες που αρχίζουν νωρίς (7 και 8 η ώρα) και μια με αυτούς που αρχίζουν στις 22:05.

Στη Ρωσία, Zenit St Petersburg και Rubin Kazan ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία τις αναμετρήσεις τους απέναντι σε Basel και Levante, αντίστοιχα. Η Zenit δέχθηκε δυο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην Ελβετία και ηττήθηκε 2-0, με αποτέλεσμα το έργο της ομάδας του Luciano Spalletti να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο Hulk, ο Aleksandr Kerzhakov και η παρέα τους θα πρέπει να φέρουν τα πάνω κάτω μιας και οι της Basel έχουν δείξει πως δεν… καταλαβαίνουν από έδρες. Το Petrovski, πάντως, θα είναι κατάμεστο και η λογική λέει πως η Zenit θα πάρει τη νίκη. Μπορεί να είναι γοήτρου, αλλά θα την πάρει. Ας μην ξεχνάμε πως εκεί μέσα λύγισε ακόμη και η Liverpool στην προηγούμενη φάση. Χαμηλά, πάντως, ο άσος του 1,40 και θα προτιμήσω το 2-3 γκολ (στο 1,90) ή τον άσο από το ημίχρονο (στο 1,95).

Στη Μόσχα και το Luzhniki, η Rubin Kazan πρέπει να κερδίσει έστω και με μισό μηδέν τη Levante για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά. Πρόκειται για δυο ομάδες που αρέσκονται να παίζουν με αντεπιθέσεις και που με… δικαίωσαν με το Under που έδωσαν στην Ισπανία. Τώρα θα χρειαστεί κάποια από τις δυο να σκοράρει. Πιο κοντά στο γκολ σαφώς και είναι η Rubin, ειδικά από τη στιγμή που ο Obafemi Martins θα απουσιάσει εκ νέου από τη Levante, αλλά οι απουσίες που έχουν οι Ρώσοι στα μετόπισθεν με κάνουν επιφυλακτικό. Αν ήταν να διαλέξω ένα σημείο πάντως, αυτό θα ήταν πάλι το Under (στο 1,60).

Στο Giuseppe Meazza, η Inter Milan θα πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω για να αποκλείσει την Tottenham. Το 3-0 του Λονδίνου δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην ομάδα του Andrea Stramaccioni, ο οποίος δεν νιώθει και πολύ καλά στη θέση του μετά και τη νέα ήττα την Κυριακή, αυτή τη φορά από την Bologna στο Μιλάνο με 1-0. Η απουσία του Gareth Bale σίγουρα είναι σημαντική για την Tottenham, αλλά ο Andre Villas-Boas έχει φτιάξει ένα καλοδουλεμένο σύνολο και σίγουρα οLewis Holtby δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Δεν βλέπω να κερδίζει εύκολα η Inter Milan, αλλά κάτι τέτοιο κάνει και ο ΟΠΑΠ. Θα προτιμήσω το Goal ως τη… σίγουρη λύση αφού υπάρχει από τη μία ο Rodrigo Palacio και από την άλλη ο Jermain Defoe.

Προγνωστικά Europa League:

158. ZENIT ST PETERSBURG – BASEL 2-3 ΓΚΟΛ 1,90

158. ZENIT ST PETERSBURG – BASEL 1/1 (Η/Τ) 1,95

***************************************

159. RUBIN KAZAN – LEVANTE UNDER 1,60

***************************************

160. INTER MILAN – TOTTENHAM GOAL 1,60

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).